Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müebbet iki sanığa 10’ar yıl hapis

Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müebbet iki sanığa 10’ar yıl hapis

Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müe... Beşiktaş'ta 14 Kasım 2018'de iş insanı Ali Rıza Gültekin'in öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu toplam 26 sanıklı davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, bir sanığa müebbet iki sanığa ise 10'ar yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bazı sanıklara 5 ay ile 10 ay arasında değişen oranlarda ceza verirken, diğer sanıkların ise beraatlarına hükmetti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Baran Barışer, Mehmet Salih Barışer ve Sergen Güler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada sanık avukatları savunmalarını yaptı. Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanıkların avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi.

BİR SANIĞA MÜEBBET 2 SANIĞA İSE 10'AR YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sergen Güler'e "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıl hapis ile 30 gün adli para cezasına çarptırdı. Tutuklu sanıklar Mehmet Barışer ve Baran Barışer ise "Kasten öldürmeye yardım" suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Heyet, sanıklar Mehmet Barışer, Tolga Temiz, Ömer Faruk Polat'ın "Verileri hukuka aykırı olarak ele verme veya ele geçirme" suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına karar verdi. Sanıklar Hikmet Gökçe, Ferhan Keklik'in "Kumar oynamak için yer ve imkan sağlama" suçundan 10 ay hapis cezası ve 3 bin 320 lira adli para cezasına hükmetti. Mahkeme, sanıklar Recep Eren ve Hülya Sağdıç'ın "Suçluyu kayırma" suçundan 5 ay hapis cezası, sanık Metin Temur için ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 ay hapis cezasına karar verdi.

Heyet, sanıklar Vasfi Unutmaz ve Mehmet Barışer hakkında "Suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak tehdit" suçundan şikayet süresi içinde olmadığından kamu davasının düşürülmesine hükmetti. Mahkeme, firari sanıklar Rıdvan Doğan, Mustafa Barışer'in yapılan tüm aramalara rağmen henüz yakalanmalarının mümkün olmadığı gerekçesiyle dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Heyet, sanık polis memuru Mehmet Savaş S.'nin "görevi kötüye kullanma" suçundan beraatına hükmetti. Mahkeme, tüm sanıkların "Örgüt üyeliği" suçundan beraatlarına karar verdi. Heyet, sanıklar Baran Barışer, Mehmet Salih Barışer ve Sergen Güler'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, diğer sanıkların ise üzerlerine atılı suçlardan beraatlarına hükmetti.

İDDİANAME

İddianamede, kamuoyunda Barışerler grubu olarak bilinen Mehmet Barışer'in liderliğini yaptığı suç örgütünün, kumarhane işletmeciliği ve tefecilik başta olmak üzere aralarında alacak verecek problemleri olan şahısların arasında arabuluculuk yaptıkları, uzlaşma sağlanmadığı durumlarda temsil ettikleri tarafın alacağının temini ya da borcunun ödenmemesi konusunda baskı, tehdit ve şiddet kullanarak tarafları caydırarak kendi lehlerine sonuç aldıkları, tefecilik ve kumar faaliyetleri ile özellikli iş adamları üzerinde olumsuz ekonomik sonuçlar doğmasına yol açtıkları öne sürüldü. 14 Kasım 2018 günü, saat 22.20'da Beşiktaş'ta Manolya Apartmanı içerisinde Ali Rıza Gültekin'in örgüt liderinin talimatıyla örgüt mensupları tarafından öldürüldüğü belirtildi. Sanık Mehmet Barışer'in alacak verecek meselesi dolayısıyla talimatı ve azmettirmesi sonrasında sanıklar Mustafa Barışer, Rıdvan Doğan, Sergen Güler, Baran Barışer ve Mehmet Salih Barışer tarafından tasarlamak suretiyle öldürme olayını gerçekleştirdikleri ve geldikleri araçla kaçtıkları belirtildi.

"Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müebbet iki sanığa 10’ar yıl hapis" haberi, 07 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müebbet iki sanığa 10’ar yıl hapis haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Rıza Gültekin cinayetinde bir sanığa müebbet iki sanığa 10’ar yıl hapis 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  2. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  3. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  4. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  5. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  6. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  7. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  8. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  9. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  10. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  11. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  12. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  13. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
  14. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  15. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  16. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  17. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  18. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  19. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  20. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
Türkiye Haberleri