Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde "dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği" operasyonu

Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde

Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde "dolandırıcıl... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik jandarma tarafınca düzenlenen “Sibergöz-48” operasyonlarında hesaplarında 11 milyar 400 milyon Türk lirası işlem hacmi bulunan 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' Operasyonları'na ilişkin bilgi verdi.

Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik jandarma tarafınca düzenlenen operasyonlarda 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya şu bilgileri paylaştı:

"Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Trabzon ve Aydın merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde "Sibergöz-48" operasyonları düzenlendi.

KOM Daire Başkanlığının desteğiyle, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan emekler sonucu; Trabzon merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas'ta düzenlenen operasyonlarda; sosyal medya uygulaması üstünden "Kısa Vadede Yüksek Kazanç" vaadiyle vatandaşları dolandırarak, haksız kazanç sağladığı tespit edilen 33 şüpheli yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan emekler sonucu ise Aydın merkezli İstanbul, Iğdır ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda ise sosyal medya platformları üstünden oluşturdukları düzmece hesaplarla, arkadaşlık kurdukları kişilerin kişisel bilgilerini kullanarak düzmece dava, uzlaşma ve icra evrakları oluşturdukları, bu evrakları avukat kimlik bilgileriyle birlikte vatandaşlara gönderip, "Avukatlık Bedeli, Dava Kapama Bedeli veya Uzlaşma Bedeli" adı altında dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.

Ayrıca; Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda; küçüklere ait cinsel içerikli, müstehcen fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına depolayan ve bu videoları paylaşarak "Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği" suçunu işledikleri tespit edilen 23 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu çok sayıda bilgisayar, telefon, simkart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi."

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda sanal devriyelerin devam ettiğini belirterek, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" ifadelerine yer verdi.

 

"Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde "dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği" operasyonu" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde "dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği" operasyonu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Yerlikaya duyurdu: 19 ilde "dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği" operasyonu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 Diyanet Vakfı’nın geliri 57 kat arttı
  2. 08:46 Murat Kurum Bakan olarak atandı, Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi
  3. 08:39 Burcu Binici DNA testi yaptırdı: Çıkan sonuç şaşırttı
  4. 08:37 İlhan Şen’den proje değişikliği
  5. 08:31 Kabine Kulisi: Kabinede değişim iki bakanla sınırlı kalmayacak
  6. 08:27 Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi
  7. 08:23 AK Partili İsimlere KİPTAŞ'tan Ucuz Ev: 200 İsim İçin Kampanya
  8. 08:16 Mehmet Şimşek, AK Partili belediye başkanlarını uyardı: İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz
  9. 08:12 Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları
  10. 08:07 Sözcü yazarı Rahmi Turan: Anlaşılan, garip-gurebanın acı çığlıkları onun kulağına hoş geliyor
  11. 08:05 Meteoroloji'den 'Çok şiddetli geliyor' uyarısı: İstanbul dahil pek çok şehre sağanak yağış alarmı
  12. 03:40 Hakan Çalhanoğlu'dan taraftarlara destek! Çeyrek final Türkiye'nin!
  13. 02:00 Vincenzo Montella'dan maç sonrası şok sözler!
  14. 01:54 Avusturya maçında son dakikada Türkiye kaybediyordu!
  15. 01:53 Resmî Gazete'de 2 Temmuz 2024 Resmî Gazete kararları
  16. 01:53 Üniversite öğrenim ücretleri arttırıldı!
  17. 01:52 Bankalardan araç kredisi kullananlar dikkat! Ödemeler otomatik olarak çekiliyor!
  18. 01:49 Marmaris'te Türkiye’nin zaferi dev ekranda!
  19. 01:45 İliç felaketinde 6.65 tonluk ‘altın’ detayı ortaya çıktı! “AKP’ye soruyorum bu altınlar nerede?”
  20. 01:09 Kılıçdaroğlu'ndan mülteci karşıtı eylemlere paylaşım: Ev içine ev olmaz ama bu şekilde değil
Politika Haberleri