Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı!

Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı!

Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkele... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisi'nin ilk oturumunda konuştu. 2. Karabağ Savaşı sonrası askeri gücü artırmanın öncelikli görev olduğunu vurguladı.

İLHAM ALİYEV'İN KONUŞMASI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisi'nin ilk oturumuna katılarak önemli bir konuşma yaptı. Aliyev, 2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonu sonucunda Azerbaycan'ın egemenliğinin tam olarak yeniden tesis edilmesinin, ülke için yeni fırsatlar ve ufuklar açtığını vurguladı. Son 3-4 yılda Azerbaycan’ın uluslararası konumunun güçlendiğini belirtti.

ASKERİ GÜCÜ ARTIRMA GÖREVİ

Aliyev, ülkenin önündeki bir numaralı görevin askeri gücü artırmak olduğunu ifade etti. "Her ne kadar 2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonu geride kalsa da dünyada yaşanan süreçler, yeni çatışma ve savaşların oluşması, etrafımızda gerilimin artması ve Ermenistan’daki intikamcı eğilimler bizi sürekli bu alana dikkat etmemizi zorluyor," dedi.

ERMENİSTAN’IN İNTİKAM DÜŞÜNCESİ

Aliyev, Ermenistan'da yalnızca marjinal siyasi unsurların değil, mevcut yönetimin de intikam düşüncesi içinde olduğunu belirtti. "2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonunun sonuçlarını kabullenmek istemiyorlar. Görünüşte kabullendiklerini söyleseler de politikaları ve eylemleri bunun tam tersini söylüyor," ifadesini kullandı.

DIŞ GÜÇLERİN PLANLARI

Aliyev, "Zaferimizi hazmedemeyen bazı dış güçler bize karşı yeni planlar hazırlıyor. Medya kampanyasının, karalama ve iftira kampanyalarının amacı budur. Bu konuyu gündemde tutmak ve Azerbaycan'ın tökezlemesi durumunda çirkin eylemlerin yeniden başlayacağı umuduyla yaşamak," dedi.

ASKERİ GÜÇTEKİ ARTIRIMLAR

Azerbaycan'ın askeri gücüne de değinen Aliyev, "2. Karabağ Savaşı'ndan sonraki dönemde askeri gücümüzü büyük ölçüde artırdık. Özel kuvvetlerin sayısı artırıldı. Komando birlikleri oluşturuldu. Onların sayısı her geçen yıl artıyor. Ordumuzun savaş yeteneği artırıldı, gerekli düzeyde teçhizat ikmali sağlandı," şeklinde konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİ MODERNİZASYONU

Aliyev, Azerbaycan’ın savunma sanayisindeki modernizasyon çalışmalarını da paylaştı. "Tüm savunma sanayisi fabrikalarımızda büyük çaplı modernizasyon çalışmaları yürütülüyor. Yeni teçhizat, makine, silah ve mühimmat üretiliyor. Pek çok yabancı ortakla yeni üretim tesisleri oluşturuldu," dedi.

ERMENİSTAN SINIRINDAKİ GÜÇLENME

Ermenistan sınırını güçlendirdiklerini bildiren Aliyev, "Ermenistan'dan her an bir provokasyon beklenebilir. Ermenistan hem silahlanıyor hem de bazı büyük devletlerle ortak tatbikatlar yapıyor," ifadesini kullandı. Batılı ülkelerin Ermenistan’a silah ve mühimmat gönderdiğini belirterek, "Bu, bazı Batılı ülkelerin Ermenistan'ı aleyhimize çevirmeye yönelik planlarının göstergesidir," dedi.

BARİŞ SÜRECİNDEKİ ENGELLER

Aliyev, barış sürecinde Ermenistan'ın süreci bilinçli bir şekilde uzattığını belirtti. "Ermenistan, Fransa'dan ücretsiz silah alıyor. Bu, çok ciddi bir konudur. Ermenistan'ı silahlandıranlar, yaşanacak olayların doğrudan sorumlusu olacaklarını bilmelidirler," dedi. Ayrıca, Azerbaycan'a karşı resmi toprak iddialarının son bulması gerektiğini ve Ermenistan Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı!" haberi, 23 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:08 Fenerbahçe’ye Serbest, Galatasaray’a Yasak! Sezen Aksu’nun Kararı Tepki Çekti!
  2. 21:53 Arda Turanı sinirlendiren soru!
  3. 21:49 800 bin liralık bu ilacı kullananlara sevindiren haber: SGK karşılayacak!
  4. 21:48 SGK uzmanı uyardı! Bu basit hata yüzünden emekliliğiniz yanabilir
  5. 21:46 Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor: ABD bölgeye ek asker gönderecek
  6. 21:43 Asal Araştırma anket neticelerini paylaştı: Erken seçim isteyenlerin sayısı artıyor!
  7. 21:38 Mourinho'nun derbi sonrası soyunma odası konuşması ortaya çıktı
  8. 21:37 Ehliyet yenileme ne zaman sona eriyor? Sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih
  9. 21:37 ABD'nin tek Müslüman Belediye Başkanı Amer Ghalib, Trump'ı desteklediğini duyurdu
  10. 21:34 Asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler belli oldu
  11. 21:30 Fatih Erbakan: "AK Parti'nin uygulamaları yüzünden İmam Hatipliler Deist oluyor"
  12. 21:20 İkinci el araçlara muayene ücreti: Artık ödemeyeceksiniz! İptal başvurusundan flaş karar
  13. 21:18 Almanya'da sınırdışı kararları artıyor
  14. 21:09 İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor! Araç alım satımı yapacaklar dikkat!
  15. 20:57 Emeklilere Dev Ödenek! Bu Ay SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine 18.100 TL Nakit Ödeme!
  16. 20:45 Emeklilere nakit olarak yapılan ödemeler! 20 bin TL'ye yakın ek ödeme fırsatı sunuluyor
  17. 20:45 Gram altında hiç görülmemişti! Çifte rekor geldi
  18. 20:43 Netanyahu Lübnanlıları tehdit etti: "Evlerinizi terk edin"
  19. 20:43 Arda Güler için flaş yorum: "Real Madrid'den ayrılması büyük hata olur"
  20. 20:36 Emeklilere Kötü Haber: 2025'te Maaşlarda Yüzde 30 Düşüş Bekleniyor
Dünya Haberleri