Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya ziyareti şova dönüşebilir

Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya ziyareti şova dönüşebilir

Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya zi... AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın henüz tarihi kesinleşmemiş Almanya ziyareti öncesi Alman basını, olası ziyaretin Erdoğan''ın şovuna dönüşebileceği fikrinde.

Almanya ile Türkiye arasında süren gerginliğin başlıklarından olan 'ırkıçılık' tartışmalarına "Sürekli olarak ırkçılık suçlaması yapan ve örneğin Türkiye'deki gibi tehlikeli milliyetçi toplum düzeninin olduğu ülkeleri yücelten varsa, asıl ırkçı kendisidir.” yorumu getirildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesi Erdoğan'ın Almanya ziyaretinin yakışıksız bulunabileceği gibi, bir fırsat olarak da görülebileceğini dile getiriyor:

'ERDOĞAN'I HİÇ DAVET ETMEMEK DAHA İYİ OLUR'

"Almanya'daki geniş bir kesimi Türkiye Cumhurbaşkanı kadar hiddetlendiren lider azdır. O ülkesindeki on binlerce memur, bilim insanı ve gazeteciyi işinden ve özgürlüğünden etti. Halâ Alman vatandaşlarını siyasi nedenlerle hapiste tutuyor. Tutuklanan Alman gazeteci ve işadamlarını, darbeci oldukları söylenenlerin iadesi için rehin tuttuğu izlenimi doğuyor. Almanya'nın teröristlere kucak açtığını söylüyor, NATO müttefiki Almanya'nın askerlerini ülkesinden kovuyor ve ‘Ey Almanya, sen demokrasiyi bilmiyorsun. Uygulamalarının Nazilerin uygulamalarından farkı yok', demeye getiriyor. Özil olayını da Almanlarla Türkleri birbirine düşürmekte kullandı. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Erdoğan'ı istemeyerek ama görevi icabı davet etmiş olmalı. Çünkü Alman ve Türk siyasilerin diyalog dışında seçenekleri yok. İki ülke arasındaki çok katmanlı kenetlenme suskunluğa izin vermiyor. Küskünlükle, birbirini görmezden gelmekle hiçbir şey düzelmez. Resmi ziyaret formülünden de kaçınılamazdı. Başkalarının onuruna önem vermeyen ama kendine saygı gösterilmesinde ısrarcı olan Erdoğan'ı devlet töreni ve ziyafet yerine birkaç görüşme ve bir öğle yemeğiyle konuk etmeye çalışmaktansa hiç davet etmemek daha iyi olur.”

Handelsblatt gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ayırdığı yorumda ikili ilişkilerin önemine vurgu yapıyor:

'KENDİ YARGILARIMIZLA DÜŞÜNMEMİZİN ZARARI OLMAZ'

"Türkiye'nin dört milyon mülteci barındırdığı unutulmamalı. Erdoğan ile Merkel mülteci anlaşmasına varmasalardı bu insanlar Avrupa'nın yolunu tutarlardı. Suriye'deki savaşta söz söyleyebilen tek NATO ülkesi Türkiye'dir. Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı olduğunu hatırlatmaya da gerek yok. Erdoğan ile ilgili akıldışı tartışmalarda onlara kulak vermek istenmiyor. Netice itibarıyla her iki senaryo da gerçek olabilir: Erdoğan partner olarak karşılanabilir ve partner olarak eleştirilebilir. Ziyareti iptal etmek de, eleştirel konuların açılmadığı bir resmi davet kadar anlamsız olur. Erdoğan ve onun Türkiyesini Batı'ya biraz daha yaklaştırabilmek için kendi yargı ve önyargılarımız üzerinde düşünmemizin zararı olmaz.”

Die Welt gazetesi Mesut Özil olayıyla patlak veren Almanya'daki ırkçılık tartışmalarını konu alan yorumunda şu satırlara yer vermiş:

"Almanlar ne kadar ırkçı olabilir? İnsanın kökeni, ismi, ana dili, komşularının ten rengi, sporda buluştukları ve iş arkadaşları kimsenin umurunda olmasa, hayat ne güzel olurdu. Ama dünya böyle değil. İnsanlık ezelden beri bizler ve sizler, dost ve düşman, siyah ve beyaz, bey ve uşak ayrımı yapıyor. Ulusal değerler rol oynamadığı zaman da şişmanlara, kızıl saçlılara ve kekemelere yükleniliyor. Ama ben hiçbir zaman, medeni haklarımı ve selametimi garanti altına alan Avrupa sivil toplumunu ırkçılıkla suçlama yanlışına düşmezdim. Almanya'nın bu konuda diğer ülkelerden farklı olduğunu sanmıyorum. Ama sürekli olarak ırkçılık suçlaması yapan ve örneğin Türkiye'deki gibi tehlikeli milliyetçi toplum düzeninin olduğu ülkeleri yücelten varsa, asıl ırkçı kendisidir.”

"Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya ziyareti şova dönüşebilir" haberi, 31 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya ziyareti şova dönüşebilir haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman basını kaygılı: Erdoğan''ın Almanya ziyareti şova dönüşebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Dünya Haberleri