Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türkiye Kararı!

Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türkiye Kararı!

Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türk... Alman Yüksek İdare Mahkemesi Türkiye’den gelecek herkesi karantinaya alınacağına dair kararı "Herkesi rastgele karantinaya alamazsınız. En azından kuvvetli şüphe lazım" diyerek iptal etti.Almanya ‘Korona Uyarı App’ uygulamasını...

Alman Yüksek İdare Mahkemesi Türkiye’den gelecek herkesi karantinaya alınacağına dair kararı "Herkesi rastgele karantinaya alamazsınız. En azından kuvvetli şüphe lazım" diyerek iptal etti.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve İsviçre, Norveç, Liechtenstein, İngiltere ve Kuzey İrlanda dışından gelenlere uyguladığı “otomatik ev karantinası”na Türkiye'yi de ekledi ve Robert Koch Enstitüsü, son 48 saat içinde Türkiye'den test yaptıranların sonuçlarını tanımayacağını açıkladı. Ancak mahkeme, Merkel hükümetinin bu kararını bozdu ve karantina yasağını kaldırdı.

PCR TESTİNDE DE YOKUZ

İlk olarak, Robert Koch Enstitüsü AB üyesi ülke dışından gelenlerin, son 48 saat içinde yaptırdığı testlerle ilgili görüşünü açıkladı. Buna göre, AB üyesi ve 80'i aşkın ülkeden alınan testlerin kabul edileceği, testi negatif olanların karantinaya alınmayacağı duyuruldu. Testi kabul edilmeyecek ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Testi kabul edilecek ülkeler arasında ise, Arnavutluk, Çad, Filistin ve Uganda bile var. Raporun geçerliliği için listedeki ülkelerden alınmış olmasının yanı sıra PCR testinin, ISO 15189 veya ISO / IEC 17025 sertifikalı olması gerektiği belirtildi.

Dolayısıyla, 16 Haziran’da güncellenen karara göre Türkiye’den Almanya’ya gidecek olanların karantinaya alınması gündemde. Zira Almanya riskli bölge olarak kabul ettiği Türkiye’de yapılan Covid-19 test sonuçlarını geçerli saymıyor. Ancak mahkeme olaya farklı bakıyor.

“KARANTİNA ŞARTI YANLIŞ”

Türkiye'ye karşı bu tavır ve AB dışından gelecek herkese karşı karantina şartı ise mahkemeden döndü. Yani hükümet ile yargı, bu konuda ikiye bölünmüş durumda.

Türkler'in yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Yüksek İdare Mahkemesi, 72 saatten fazla AB dışı bir ülkede kalıp sonra Almanya'ya gelenlerin “otomatikman ev karantinasına alınmasının” yasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Tayland'dan dönen çocuklu bir ailenin başvurusu üzerine verilen karara itiraz yolları kapatılırken, gerekçe olarak, “Böyle bir ev karantinası herkes için uygulanamaz. Uygulanması için, hastalık yoksa da kesin ve belirli bir şüphe olması gerekir” ifadesi kullanıldı.

KRİTİK MAHKEME KARARI

5 Haziran tarihli  Oberverwaltungsgericht NRW (Alman Yüksek İdare Mahkemesi) (OVG- Beschl. V. 5.6.2020, Az. 13 B 776/20.NE) kararı, başka ülkedeki virüslü sayısının ya da yüksek hasta sayısının, otomatikman karantina için geçerli olamayacağını belirtti.

Mahkeme, eyalet hükümetine yasayı düzeltmesi ve “Hangi durumlarda karantina uygulanacağının belirlenmesi için” süre verdi. Ancak bu karara dayanarak insanlar döndüklerinde, kendileriyle ilgili bir şüphe olmadığı gerekçesiyle karantinada kalmak zorunda kalmayacak. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin aldığı kararın bir benzerini bir süre önce Aşağı Saksonya Eyalet Mahkemesi de benzer yönde bir karar vermişti.

TÜRKLERE EMSAL OLACAK

Almanya’da yaşanan bu gelişmeler ile birlikte Türkiye’den Almanya’ya dönüş yapanların karantina altına alınmasının da önüne geçişmiş oldu.

Şimdi örnek olan bu kararla, insanlar örneğin Türkiye'den geldiklerinde karantina yükümlülüğünden kurtulabilecek. Üst mahkeme kararı, diğer mahkemeler için de emsal olacak.

"Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türkiye Kararı!" haberi, 19 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türkiye Kararı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman Yüksek İdare Mahkemesi' nden Flaş Türkiye Kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Noelia Voigt, Akıl Sağlığını Öne Çıkararak Miss Amerika Tacını Bıraktı
  2. 17:02 İzmir Sularında 47 Göçmen Kurtarıldı!
  3. 16:59 İrem Derici ve Gökhan Fırat Aşkı Son Buldu! Sosyal Medyadan Bile Sildi!
  4. 16:55 TCMB Başkanı Karahan, Enflasyon Raporu 2024-II'yi Tanıtacak
  5. 16:51 Balıkesir, 2024'te elektronik üretimde öncü! Büyük kazançlar bekleniyor!
  6. 16:49 Gazze'deki Acil Durum: BM Yetkilisi Griffiths, Uluslararası Yardımın Süreceğini Açıkladı
  7. 16:43 Stormy Daniels, Trump’a Yönelik 'Sus Payı' Davasında Mahkemede İfade Verdi
  8. 16:37 Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" Olarak Belirledi
  9. 16:27 Daihatsu, Güvenlik Test Hataları Sonrası Üretimi Yeniden Başlatıyor: Sevkiyat Yasağı Kalktı!
  10. 16:22 Ajda Pekkan'ın İlk Stadyum Konserinde Sahne Arkadaşları Belli Oldu!
  11. 16:19 Mehmet Şimşek'ten son dakika vergi açıklaması geldi
  12. 16:19 Dolar sahipleri için kritik bir dönem! Merkez Bankası'nın hamlesi bekleniyor
  13. 16:18 Günün gündemi: Emekli maaşı artışı konusu Erdoğan'ın masasına gidecek
  14. 16:16 Lezzetin Anahtarı: Pratik ve Nefis Patates Mücveri Tarifi!
  15. 16:13 Şarkıcı Mustafa Sandal, Petshop Açıyor!
  16. 16:11 Gazze'ye Kurulacak Geçici Limanın Tamamlanması Gecikiyor: ABD Savunma Bakanlığı Açıkladı
  17. 16:02 İzmir Konak'ta Tarihi Bina Yangını: Mahsur Kalan Kadın Kurtarıldı, Soruşturma Sürüyor
  18. 15:55 Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
  19. 15:51 Borussia Dortmund, Üçüncü Kez UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline Yükseldi!
  20. 14:59 Burcu Kıratlı'dan Bomba Sinan Akçıl İtirafı Geldi!
Haberleri