Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazminatı Ödedi

Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazminatı Ödedi

Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazm... Almanya'da ilk korona vakasının kayıtlara geçtiği 27 Ocak 2020 tarihinden bu yana toplam 11 bin 827 kişi, aşının bünyesinde zarara yol açtığı gerekçesiyle tazminat başvurusunda bulundu. Şu an itibariyle 5 bin 597 başvurunun incelenmeye devam ettiği belirtildi.

Almanya'da, "koronavirüs aşısından zarar gördükleri" gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödendiği açıklandı. Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, haberini 16 eyalette ilgili resmi makamlardan aldığı verilere dayandırdı.

Almanya'da ilk korona vakasının kayıtlara geçtiği 27 Ocak 2020 tarihinden bu yana toplam 11 bin 827 kişi, aşının bünyesinde zarara yol açtığı gerekçesiyle tazminat başvurusunda bulundu. Şu an itibariyle 5 bin 597 başvurunun incelenmeye devam ettiği belirtildi.

Alman devlet makamları, 467 başvuruda ilgili kişinin korona aşısı sebebiyle zarara uğradığını kabul etti. Bu durum, 65 milyon kişinin en az bir doz aşılandığı Almanya'da oran olarak yüzde 0,00072'ye denk geliyor. Başka bir ifadeyle, 138 bin 888 aşılamada bir kişinin aşıdan zarar görmüş olduğu kabul edilmiş oldu.

Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, tazminat başvurularının birçoğunun henüz neticelendirilememesindeki temel etken bilirkişi eksikliğidir. Bakanlık, "Covid-19 aşılarıyla münferit hastalık seyirleri arasında nasıl bir ilişki olduğu mevzusunda tıbbi bilgilerin tam olmamasının" da bir sorun oluşturduğunu ifade etti.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

Almanya'da korona aşılarıyla ilgili tazminat başvuruları, eyaletlerde sosyal güvenlik, bireysel tazminat ve ağır engellilerle ilgili konulardan sorumlu olan bakım idarelerine (Versorgungsamt) yapılıyor. Aşının bünyesinde yarattığı zararlardan şikayetçi olanların önce aile hekimine başvurması gerekiyor. Hekim, aşının bir rol oynamış olabileceği şüphesi bulunan vakaları Federal Aşılar ve Biotıbbi İlaçlar Enstitüsü'ne (Paul Ehrlich Enstitüsü) bildiriyor. Kişi bunun peşinden tazminat başvurusunda bulunabiliyor ve olay bir bilirkişi tarafınca incelemeye alınıyor. Tazminat kararını başvuruyu alan bakım idaresi veriyor.

Almanya'da aşı tazminatı başvurularında sayılar eyaletten eyalete farklılık gösteriyor. Saksonya-Anhalt, Thüringen, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern'de birkaç yüz başvuru yapılırken bu sayı Hessen ve Berlin'de 900 civarında. Bavyera'da ise 2 bin 500'den fazla başvuruda bulunuldu.

ABD ve Çin'den Covid-19 ile aynı özelliklerde virüs yaratma planı - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

GRİP AŞISI İÇİN DE BAŞVURU MÜMKÜN

Enfeksiyondan korunma yasasına göre aşının yarattığı zarardan, aşının alışılmış yan etkilerinin de ötesine geçen ve kalıcı bir sağlık kaybı kast ediliyor. Zararın altı aydan uzun süre bünyede mevcut olması ve bunun aşı ile bağlantılı olabileceği şüphesi bulunması gerekiyor. Tazminat başvurusu, yalnız korona aşıları için değil, grip aşısı gibi resmi olarak tavsiye edilen tüm aşılar için yapılabiliyor.

Tazminat kazanıldığı takdirde devlet yüklü tazminatlar ödeyebiliyor. Ancak bu her vakada somut duruma göre belirleniyor. Zarar gören kişiye yaşamının sonuna kadar emeklilik maaşı bağlanması ya da eşinin maddi geçiminin üstlenilmesi mümkün olabiliyor. Aşıdan görmüş olduğu zarar sebebiyle mesleğini artık yapamayanlara, sağlıklı olduğu dönemde kazandığı gelire göre bir ödeme yapılabiliyor.

 

"Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazminatı Ödedi" haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazminatı Ödedi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya, 467 Kişiye Korona Virüsü Aşısı Tazminatı Ödedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Adana’da damadın aile katliamı kameraya yansıdı
  2. 22:07 A Milli Takım yine kaybetti
  3. 21:54 Tüm Türkiye'deki Emeklilere Müjde! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Üyelerine Ücretsiz Hizmet!
  4. 20:32 Kiliseye Silahlı Saldırı Düzenlendi: Ölü ve Yaralılar Var!
  5. 20:22 Bankalar, Atm'lerde Para Çekme Ve Yatırma İşlemlerinde Yeni Düzenlemeler Getiriyor!
  6. 20:17 Emekliye Yönelik Büyük Bir Değişiklik: Hükümet Kararından Vazgeçti!
  7. 19:36 Eski bankacı Seçil Erzan'ın 'tazminat' arayışı
  8. 19:33 Eşini sokak ortasında öldürdü
  9. 19:30 “Gruptan çıkmak için çok umutluyuz”
  10. 19:24 Kadınlar Voleybol Milletler Ligi’nde şampiyon İtalya
  11. 19:17 Cenk Tosun Montella'ya ince mesaj
  12. 19:09 Fransa’da koşu yapan kadına kurtlar saldırmış oldu
  13. 18:43 Yılmaz Vural görevdeyken resmen yıkıldı
  14. 17:42 Hakan Çalhanoğlu: Arda idmanda kasığından sakatlık geçirdi
  15. 17:38 Somer Sivrioğlu ve Ayşe Özyılmazel'den Tatil Pozu Geldi
  16. 17:33 Bu hafta para piyasaları ne olacak?: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
  17. 17:28 Ronaldo'nun Arda Güler'e karşı olan hareketi gündem oldu!
  18. 17:22 Ukrayna, Kırım'a ABD yapımı füzelerle saldırdı: Hayatını kaybedenler var!
  19. 17:19 Hakan Çalhanoğlu: 'Dünkü maç dünyanın sonu değil' dedi!
  20. 17:18 Sinemaseverler İçin Müjde: Yeni Ücretsiz Bilet Uygulaması Başladı!
Dünya Haberleri