Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu yılını coşkuyla kutladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu yılını coşkuyla kutladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu... Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun 30. yıl kutlamaları Köln'de gerçekleşti. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) aylar önce başlattığı 30

Mehmet Tanlı ( Tele 1, ABC Gazete Temsilcisi)

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun 30. yıl kutlamaları Köln'de gerçekleşti.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) aylar önce başlattığı 30. yıl kutlamalarının final programı Cumartesi günü Köln Lanxess Arena'da gerçekleşti. Almanya'nın ve Avrupa'nın farklı noktalarından gelen 15 bine yakın Alevi, uzun yıllar unutamayacakları zengin bir kültür sanat etkinliğine şahit oldu.

Aralarında Almanya'da siyaset yapan Alman ve Türkiye kökenli vekiller, AABF eski başkanları, CHP ve HDP'li siyasetçiler, parti yöneticileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu etkinliğin açılışını AABF Genel Sekreteri Utku Çakır yaptı.

"Yol bir sürek binbir" sloganıyla, katılan binlerce insanın hafızasından silinmeyecek dev etkinlikte, AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat ise konuşmasında, Avrupa'daki Alevi hareketinin tarihsel gelişimini, kazanımlarını özlemlerini dile getirdi. Mat, büyük alkış alan konuşmasında, federasyonun bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti ve Alevilerin tam bağımsız demokratik bir Türkiye talebini yineledi.

Köln Belediye Başkan Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpers, Devlet Bakanı Michelle Müntefering (SPD) ve Eyalet Uyum Bakanı Joachim Stamp'ın (FDP) da konuşma yaptığı etkinliğin sunuculuğunu sanatçı Mehmet Ali Alabora ve Füsun Demirel gerçekleştirdi.

Etkinliğin Genel Sanat Yönetmenliği'ni Necati Şahin, Müzik Direktörlüğü'nü Kemal Dinç, Mesut Gülşen, Betim Güneş yaparken, ünlü müzisyen, bağlama virtüözü Arif Sağ'a "Barış ve Dostluk" ödülü verildi.

Feryal Öney, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sema Moritz, Cengiz Özkan, Mazlum Çimen, Mikail Aslan, Ender Balkır, Erdal Erzincan, Ferhat Tunç, Tolga Sağ, Niyazi Koyuncu, Mustafa Altıoklar'ın renk kattığı gecede, 30 üzerinde farklı ulustan 800 müzisyenin yer aldığı koroyla şarkılar seslendirildi.

Öldürülen devrimciler, aydınlar, sanatçılar unutulmadı

Gecede, Madımak, Gazi, Gezi, Ankara, Suruç ve daha birçok katliamda hayatını kaybedenler anılırken, gecede, suikaste uğrayan Bahriye Üçok, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı da unutulmadı. Gezi direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün annelerinin de katıldığı geceye, Ezidi Katliamı'nda yakınlarını kaybeden anneler ve Srebretnisalı anneler de katıldı.

Ülkesinden koparılan ve sürgünde hayatını kaybeden birçok aydın ve sanatçının portrelerinin de yer aldığı gecede, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya ve 68 kuşağının devrimci öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya'nın dev portrelerinin yansıtıldığı sırada salonda bulunan konukların hüzünlü anlar yaşadıkları gözlerden kaçmadı.

Farklı dillerin ve kültürlerin buluştuğu sanat şöleni dev bağlama orkestrası, korosu ve Alman orkestrasının birlikte seslendirdiği Pir Sultan Abdal'ın, Şah Hatayi'nin ve Ali Ekber Çiçek'in efsaneleşmiş Alevi deyişleriyle son buldu.

"Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu yılını coşkuyla kutladı" haberi, 30 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu yılını coşkuyla kutladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30'uncu yılını coşkuyla kutladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Haberleri