Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in "et fiyatları artmalı" fikrine halktan destek

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in ... Almanya'da yapılan bir ankete göre, halkın çoğunluğu, kesim hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi karşılığında et ve et ürünlerine daha fazla para ödemeye hazır olduğunu ifade etti.

Augsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma şirketi Civey'e yaptırdığı ve sonuçlarını Çarşamba günü duyurduğu ankete katılanların yüzde 61'i, et ürünü fiyatlarının artmasına neden olacak, hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik olası bir yasal düzenlemeyi destekliyor. Yüzde 32'lik bir grup ise buna karşı çıkıyor.

Aralık ayı sonu ile Ocak ayı başında 5 bin 12 kişinin katılımıyla yapılan araştırma sonucunun azami yüzde 2,5 hata payı olabileceği belirtildi.

Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied de sadece etin değil diğer gıda ürünlerinin de fiyatlarında artış yapılması gerektiğini dile getirdi. "Biz çiftçiler için çiftliğimize daha çok para girmesi belirleyici bir konu" diyen Rukwied, "Bunun için, tüketiciler dahil herkes üzerine düşeni yapmalı" söyleminde bulundu.

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'in kısa süre önce gıda ürünlerinin düşük fiyattan satılmasına yönelik eleştirilerine de destek veren Çiftçiler Birliği Başkanı, "Yüksek kaliteli gıda ürünlerimiz daha yüksek bir fiyatlandırmayı hak ediyor. Bu da şu demek: Etin fiyatı artmalı."

Bakan Özdemir'in açıklamaları

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, geçen Aralık ayı sonunda Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, çiftlikleri ve üreticileri iflasa sürüklediği için gıda ürünlerinin çok ucuz fiyatlara satılmaması gerektiğini savunmuş ve yine düşük fiyatların, kesim hayvanlarının yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini, canlı türlerinin yok oluşunu hızlandırdığını ve iklime de zarar verdiğini ifade etmişti.

Gıda ürünlerinin "lüks mallar" sınıfına girmesine kendisinin de karşı olduğunu belirten Özdemir, diğer yandan "ekolojik gerçeğin daha güçlü bir biçimde ifade edilmesi gerektiğini" vurgulamıştı.

Bakan Özdemir'in bu çıkışına başta Almanya Hayvan Hakları Birliği olmak üzere çok sayıda örgüt destek vermiş ancak önemli bir kesim de, özellikle sosyal yardıma muhtaç insanların maddi durumuna dikkat çekerek, fiyatlandırmada sosyal dengenin gözetilmesi çağrısında bulunmuştu.

"Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in "et fiyatları artmalı" fikrine halktan destek" haberi, 05 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in "et fiyatları artmalı" fikrine halktan destek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in "et fiyatları artmalı" fikrine halktan destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  15. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  16. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  17. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  18. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  19. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  20. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
Dünya Haberleri