Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk artıyor

Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk artıyor

Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk a... ABC Haber MerkeziHamm ve Çevresi Türk Sosyal Demokratlar Derneğinin (TSD) Friedrich-Ebert-Vakfı (FES) ile üyeleri ve sempatizanlarına yönelik bir tatil beldesi olan bol oksijenli havası ile meşhur Sauerlandtın Bödefeld kasabasında...

ABC Haber Merkezi

Hamm ve Çevresi Türk Sosyal Demokratlar Derneğinin (TSD) Friedrich-Ebert-Vakfı (FES) ile üyeleri ve sempatizanlarına yönelik bir tatil beldesi olan bol oksijenli havası ile meşhur Sauerlandtın Bödefeld kasabasında birlikte düzenlediği hafta sonu Seminerinde ''’Almanya’daki Göçmen Emeklilerin durumu, hakları ve onlara verilen hizmetler ''’ anlatıldı.

Hotel Alberste gerçekleşen Semineri yöneten TSD Hamm Başkanı Mehmet Tanlı, konuşmasının başında “Nisan ayının sonunda yaptığımız bu Eğitim Semineri ile hem yoğun iş tempomuzdan biraz uzaklaşıp dinlenmiş oluyoruz hem de üyelerimiz ile bir arada olarak sohbet(hasbihal) etme imkanı bulacağız. Hem de çoğunluğu bu ülkenin ekonomisine büyük katkılar sunmuş, gençliklerinin en verimli çağında Türkiyenin farklı coğrafyalarından Almanyaya gelmiş, çalışmış 1. Kuşaktan Ablalarımıza, Abilerimize hakları konusunda yeni ve önemli bilgiler vereceğiz'' dedi.

img_8599.jpg

Emekli Sosyal Danışman İbrahim Baysanında konuşmacı olarak katıldığı Eğitim Seminerinde Alman Emeklilik Hukuku, yasal yaşlılık sigortası kapsamında ana hatları ile anlatıldı. Ayrıca Seminerde Türk kökenli Emekliler ile Avrupalı Emeklilerin durumu , Emeklilik dönemini nasıl ve nerede geçirdikleride kıyaslandı. İbrahim Baysan ayrıca Hamm şehrinde Belediye ve diğer sosyal kuruluşların Emeklilere yönelik düzenlediği aktiviteler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Seminere katılan Türk kökenli Emekliler şu an itibarıyla yaşlılar yurdunda kalmayı düşünmediklerini ve hala geçerli olan Anadolu-Türk aile yapısının, örf ve adetlerinin aile büyüklerini kaderine terk etme geleneği olmadığını söylediler.

img_8650.jpg

EMEKLİLİKTE YOKSULLUK ARTIYOR

''’Avrupa Forumda’’ çıkan bir habere göre Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan insanların gelecekte yoksulluk tehdidi ile karşı karşıya bulunuyorlar. Özellikle de yalnız yaşayan kadınlar ve meslek sahibi olmayan, az emekli maaşı alan insanlar ki Göçmenlerin çoğunluğuda bu kategoriye dahil.

Almanya’da ciddi çalışmalara, araştırmara imza atan Bertelsmann Vakfı’nın yaptırdığı araştırmaya göre Almanya’da yaşlılıkta fakirleşme riski büyüyor. Araştırmada 2036 yılına kadar öncelikle yalnız yaşayan kadınların, meslek eğitimi almayanların ve uzun süreli işsizlerin emekli aylığıyla geçinmelerinin mümkün olmayacağı belirtildi.

img_8606.jpg

Almanya’da bugün parklarda, tren istasyonlarında, şehirler arası Trenlerde, Stadyumlarda depozitli şişe toplayan Alman ve göçmen emeklilerle karşılaşmak mümkün. Bu nedenle Türkiyeli göçmen ailelerin çocuklarını şu an revaçta olan ama ilerdede iyi kazanç getiren meslek ve işlere yönlendirmesi, mutlaka eğitime en büyük yatırımlarını yapması gerekiyor.

img_8626.jpg

yoksulluk-(1).jpg

"Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk artıyor" haberi, 04 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk artıyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'da Türkler...Emeklilikte yoksulluk artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Dünya Haberleri