Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması Almanya’nın Dış İlişkiler Konseyi’nin Direktörü ve AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in özel danışmanı olan Daniela Schwarzer Türkiye’ye yönelik erken yaptırım tehlikesinin göz ardı edilmemesi konusunda konuştu.

Avrupa Konseyi'nin dönem başkanlığını üstlenen Almanya'dan üst düzey isim Daniela Schwarzer, Türkiye'ye yaptırım ihtimali üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın Dış İlişkiler Konseyi’nin Direktörü ve AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in özel danışmanı olan Daniela Schwarzer Türkiye’ye yönelik erken yaptırım tehlikesinin göz ardı edilmemesi konusunda Kathimerini’ye konuştu.

'ARABULUCULUĞA BİR ŞANS DAHA VERİLMELİ'

Özel röportaj gazetenin internet sitesinde de yer buldu. Schwarzer, “Türkiye’ye yaptırımlar birçok açıdan çok karmaşık bir konu. Yaptırımlar uygulanmalı mı, nasıl uygulanmalı, hangi şartlarlar altında uygulanmalı ve hangi şartlarda kaldırılmalı. Henüz kapsamlı ve derin bir yaptırım konusunda bir sonuca erişilmedi. Arabuluculuğa bir şans daha verilmeli” dedi. Avrupa Birliği için Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğin karışık olduğunu dile getiren Daniela Schwarzer, Almanya’nın arabuluculuk rolünü üstlendiğini ama Fransa gibi bazı ülkelerin ise Yunanistan’ı desteklediğini söylerken, “Fransa’nın daha sert duruşu AB’nin birlik mesajını çok net veriyor fakat bir diyalog ortamı oluşması için bunu dengeli bir şekilde yapmak gerek” ifadesini kullandı. Schwarzer sözlerine, Fransa tutumunu güçlü bir Avrupa dayanışması sinyali göndermek içinortaya koydu ancak Ankara gerginliği azaltma yönünde hareket ederse, net bir diyalog önerisiyle bu durum dengelenmelidir" diyerek devam etti.

“KRİZİ YÖNETME ARAÇLARINDA ANLAŞMAZLIK VAR”

AB içerisinde soruna dair ortak bir analizin olduğunu belirten Daniela Schwarzer, krizin çözümündeki doğru araçların kullanılmasında anlaşmazlık olduğunu belirtti. Kathimerini tarafından olası bir savaş ihtimali “Avrupa'nın Türkiye'yi farklı bir şekilde görme, revizyonist hırslarını ve onları askeri güç kullanarak destekleme niyetini ciddiye alma zamanı mı?” şeklinde soruldu. Schwarzer soruya, “Türkiye’nin bölgesel düzeyde etkisini artırmak için askeri araçlar kullanma niyeti, hesaba katmamız gereken bir konudur. Türkiye, kilit öneme sahip olduğu göç anlaşmasında AB'nin ortağı olmaya devam ediyor. Buna ek olarak, Türkiye tarafında bağımlılık daha büyük olsa da ekonomik bağlar güçlü olmaya devam ediyor. Bu durumda Türkiye ile ilişki Doğu Akdeniz’e indirgenemeyecek bir ilişkidir” şeklinde cevap verdi. AB’nin Kuzey Afrika ve Yakın Doğu’da şimdiye kadar pasif şekilde hareket ettiğini söyleyen Daniela Schwarzer, bölge "istikrarsızlaştırıldı" ve "Türkiye ve Rusya gibi diğer ülkeler, ABD'nin bıraktığı boşluğu doldurmak için acele etti" yorumunda bulundu. Söz konusu röportajda Rusya’da yaşanan Navalny krizi ve Belarus’ta yaşanan Lukaşenko yönetimine dair gerçekleşen protestolara da yer verdi.

"Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması" haberi, 20 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 20 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  2. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  3. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  4. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  5. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  6. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  7. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  8. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  9. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  10. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  11. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  12. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  13. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  14. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  15. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  16. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  17. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  18. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  19. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  20. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
Politika Haberleri