Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: Kimse bize padişahım çok yaşa dedirtemeyecek

Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: Kimse bize padişahım çok yaşa dedirtemeyecek

Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: K... Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) Karabük Meclisi, “Yeni bir başlangıç için; Saltanata, başkanlığa HAYIR'' başlığıyla bir panel düzenledi. Panelde HAZİRAN Kurucu Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ile CHP İstanbul Milletvekili...

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) Karabük Meclisi, “Yeni bir başlangıç için; Saltanata, başkanlığa HAYIR'' başlığıyla bir panel düzenledi. Panelde HAZİRAN Kurucu Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ile CHP İstanbul Milletvekili ve Haziran Yürütme Kurulu Üyesi İlhan Cihaner konuşmacı olarak yer aldı.

DHA’dan Bülent Diktepe’nin haberine göre, Alper Taş, "Bir eşitsiz yarıştayız. Bu her açıdan belli. Karşımızda bir ''evet’ devleti var. Biz ''hayır’ı örgütlüyoruz. Karşımızdaki ''evet’. Devlet örgütlenmesi olarak yukarıdan aşağıya karşımıza çıkacak. Devletin bütün olanakları seferber edilecek. Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Valisi, Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, imamı, aklınıza ne gelirse devletin bütün kademeleri yukarıdan aşağıya ''evet’i örgütleyecekler" dedi.

OHAL şartlarında referanduma gidildiğine vurgu yapan Taş, şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir yerinde ancak diktatörlüklerde bu olur. Olağanüstü hal koşullarında, darbe koşulları sonrası olağanüstü hal rejiminde referanduma gidiyoruz. Bunun zaten kendisi başlı başına bir ayıp. Bu utanılması gereken bir tablo zaten. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu referandumu kazanacağız. Kimse bize 21’inci yüzyılda 'Padişahım sen çok yaşa' dedirtemeyecek. 21’inci yüzyılda sivil diktatörlüğe asla teslim olmayacağız, kabul etmeyeceğiz. Bu bize yakışmaz. Türkiye halkının ilerici birikimi, demokrat birikimi, yurtsever birikimi, aydınlanma birikimi buna izin veremez. Gerçekten kazanacağız. Çünkü onların topluma anlatacakları hiçbir şey yok. Ne anlatıyorlar? 'Biz gidersek memleket çöker. Biz gidersek kaos olur. Biz gidersek anarşi olur. Bizi seçerseniz istikrar olur.' Bu memleket sizden önce de vardı, sizden sonra da var olacak. Ne demek ben varsam, memleket var. Bu zaten Türkiye toplumuna, bizlere hakarettir."

Taş, "15 Temmuzcular ne yaptı? Meclis'i bombaladı değil mi? Meclis'i fiziki olarak ortadan kaldırmaya çalıştılar. Pekala bu Erdoğan ile bu Bahçeli ne yapmak istiyorlar? Darbecilerin, Fetullahçıların fiziken yok etmeye çalıştıkları Meclis'i fiili olarak ortadan kaldırıyorlar. Bunun neresi darbecilerle mücadele?" diye konuştu.

CİHANER: YURTTAŞLARIN SANDIĞA GİTMESİNİ SAĞLAMALIYIZ

İlhan Cihaner ise referandumlarda katılımın geleneksel olarak düşük olduğuna dikkat çekerek, sandığa gitmemeyi düşünen yurttaşların çoğunun “Hayır'' oyu verme eğiliminde olduklarını belirterek dinleyicilere referanduma katılımı arttırma çağrısı yaptı.

Cihaner şöyle konuştu:"Katılımın referandumlarda düşük olması, daha önce yapılan referandumlarda ''evet’i savunan tarafın genellikle daha başarıyla çıkmasına yol açmıştır. Onun için ne yapıp edip, katılımı genel seçimlerin üzerinde bir katılıma taşımak zorundayız. Bu bir vatandaşlık görevi. ''Evet’ ya da ''hayır’ diyen yurttaşların sandığa gitmesi gerekir ki gerçekten milli irade ortaya çıksın. Bu referandumla ilgili olarak 'sandığa gitmeyeceğim' diyenlerin yüzde 60’ı, 70’i sandığa giderse ''hayır’ vereceğini söylüyor. Bunların da yüzde 60’ı, 70’i de lise ve üstü eğitime sahip yurttaşlarımız. Onların üzerinde mutlaka ve mutlaka bir caydırıcılık, bir ikna mekanizması oluşturup sandığa gitmesini sağlamamız lazım. Birileri üçkağıt yapmaya çalışıyorsa bizim de ona engel olmaya yetecek birikimimiz, cesaretimiz ve aklımız var diye düşünüyorumi"

"Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: Kimse bize padişahım çok yaşa dedirtemeyecek" haberi, 16 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: Kimse bize padişahım çok yaşa dedirtemeyecek haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alper Taş’tan başkanlık için hodri meydan: Kimse bize padişahım çok yaşa dedirtemeyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Politika Haberleri