Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rekora koşuyor

Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rekora koşuyor

Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rek... Merkez Bankası‘nın faiz indirim kararı dolarda sert rüzgarlar estirdi. Faiz kararı öncesi 10.54 civarında olan dolar kararın açıklanmasının ardından 11.30 kuruş seviyelerine kadar yükseldi. Altın ise yükseliş çizgisinden sapmadan yoluna devam ediyor.

Dünya’dan Evrim Küçük’ün haberine göre, piyasalarda enflasyon baskıları endişesi devam ediyor, altın ise şu anda yatırımcılar tarafından enflasyona karşı korunabilmenin en etkili varlıklarından biri olarak görülüyor. Güvenli liman olarak altınla rekabet eden dolar ABD’de perakende verisinden destek bularak bu hafta Temmuz 2020’den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Son 1 ayda endeks 93.0 seviyesinin altından 96.0 seviyesine geldi. Ancak güçlenen enflasyonun desteğini arkasına alan altın dolara meydan okuyor ve beş ayın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. Analistler ‘altında momentum sürecek’ diyor.

“Hedef 1900 doları geçmek”

ABD’de ekim ayı tüketici fiyatlarının son 31 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 6.2 düzeyinde gerçekleşmesi altında bir süredir beklenen yükselişin fitilini çekti. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrasında ons altın 50 dolardan fazla değer kazandı ve bu hafta önemli bir direnç seviyesi olarak nitelenen 1.870 doları test etti. Analistler, teknik olarak bakıldığında altının teknik avantaja sahip olduğunu düşünüyor ve fiyatlardaki çıkışın devam etmesini bekliyor. Boğaların yukarı yönlü bir sonraki fiyat hedefi katı direnç noktası olarak görülen 1.900 dolar noktasını geçmek. Bunun için önce 1.875 dolar seviyesinin aşılması gerekiyor.

High Ridge Futures metal ticareti direktörü David Meger, “Altına en büyük destek piyasada görmeye devam ettiğimiz enflasyonist baskılar” diyor. Külçenin son rallisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) erken faiz artırımına yönelik tartışmaların körüklediği daha güçlü bir dolara rağmen gerçekleşti. Meger, “Fed’in yakın vadede, enflasyonla mücadele için varlık alımlarının hızlandırılabileceği sinyali verirse veya piyasa faiz oranlarının beklenenden daha erken yükseleceğine inanırsa altın bir miktar ‘baskı’ altına girebilir” şeklinde konuşuyor. Fed, bu ay tahvil alımını aşamalı olarak azaltmaya başladı ve alımları 2022’nin ortasında tamamlamayı bekliyor.

Kinesis Money dış analisti Carlo Alberto De Casa, “Faiz artışları altın için potansiyel bir risk olmaya devam ediyor ve fiyatların 1.875 doların üzerinde net bir kırılma yaşaması daha fazla kazanç sağlayabilir” ifadesini kullanıyor.

UBS’deki analistler, 2022’nin başlarında TÜFE’de daha fazla artış riski görüyor ve bunun altın talebini daha da canlandıracağını düşünüyor. Bu nedenle, İsviçre yatırım bankası mart sonu altın fiyat hedefini ons başına 1.700 dolar/ons seviyesinden 1.800 dolar/ ons ve 2022 yılsonu hedefini 1.600 dolardan 1.650 dolara revize etti.

1950 dolar beklentisi

Societe Generale’deki emtia analistleri, 2022’nin ilk çeyreği boyunca önemli bir ralli potansiyeli görüyor. Fransız bankası son fiyat tahmininde, enflasyon baskıları arttıkça ABD para politikasının fiyatları desteklemeye devam edeceğini söylüyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Gelecek yılın ilk çeyreğinde kıymetli metal fiyatlarının ortalama 1.950 dolar civarında olacağını tahmin ediyoruz”. Bankanın ortalama fiyat hedefi, mevcut fiyatlardan yüzde 4.5’lik bir artışı temsil ediyor.

"Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rekora koşuyor" haberi, 19 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rekora koşuyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın, enflasyon rüzgarını arkasına aldı rekora koşuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  2. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  3. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  4. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  5. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  6. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  7. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  8. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  9. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  10. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  11. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  12. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  13. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  14. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  15. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  16. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  17. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  18. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  19. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  20. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
Ekonomi Haberleri