Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecenin Öne Çıkan Yapımları

Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecenin Öne Çıkan Yapımları

Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecen... Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından düzenlenen 81. Altın Küre Ödülleri'nde ödül kazanan yapımlar belirlendi." şeklinde özgünleştirebilirim.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından düzenlenen ve her yıl televizyon ve sinema dünyasının en üstün yapıtlarını onurlandıran Altın Küre Ödülleri, geçen yazın fenomeni "Barbenheimer" ile büyük bir ilgi gördü. Oppenheimer, Drama Dalında En İyi Sinema Filmi ödülüne layık görülürken; Barbie ise En İyi Sinematik Başarı ödülünü kazandı.

Televizyon kategorisinde ise ödüller, Succession, The Bear ve Beef gibi sezonun öne çıkan dizilerine gitti.

  1. Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'taki Beverly Hills Hilton Otel'de sahiplerini buldu. Tören, Türkiye saatiyle sabah saatlerinde sona erdi ve yaklaşık üç saat sürdü. Bu ödül töreni, HFPA'nın dağılma kararı alması ve 76 ülkeden 300 yabancı üyeden oluşacak şekilde reforme edilmesi sürecinin ardından düzenlenen ilk törendi.

Ödül törenini son dakikada seçilen Filipinli-Amerikalı komedyen Jo Koy sundu. Koy, söz verdiği gibi kontroverzial konulara girmemeyi tercih ederek daha çok adaylarla ilgili esprilere odaklandı. Koy, yakında baba olacak olan Robert de Niro'ya "Onu nasıl hamile bıraktın? CGI ile mi?" diye sordu; Oppenheimer'ın "bir saat daha uzun olması gerektiğini" ifade etti ve Barbie'nin en önemli anının "Barbie'nin kusursuz güzellikten kötü kokan nefes, selülit ve düz ayağa geçmesi olduğunu, casting direktörlerinin bunu kısaca 'metod oyuncusu' olarak nitelendirdiğini" söyledi.

Barbie, gecenin en çok aday gösterilen filmi olup 9 adaylıkla dikkat çekti. Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında ödül almasa da Billie Eilish ve kardeşi Finneas tarafından seslendirilen "What Was I Made For?" şarkısı ile ödüllendirildi.

Yorgos Lanthimos'un "Zavallılar" filmi, Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Film Ödülü'nü sürpriz bir şekilde kazandı. Aynı filmde başrolü üstlenen Emma Stone da Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Christopher Nolan'ın yönettiği "Oppenheimer," 5 ödül ile gecenin en çok ödül kazanan yapıtı oldu. Nolan, En İyi Yönetmen; Cillian Murphy, Drama Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu; Robert Downey Jr., Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Ludwig Goransson'un müziği de En İyi Özgün Film Müziği Ödülü'ne değer bulundu.

Cillian Murphy ve Robert Downey Jr.

Drama dalında Oppenheimer'ın ana rakibi olan Martin Scorsese'nin Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon), Lily Gladstone'un Drama Dalında En İyi Kadın Sinema Oyuncusu seçilmesiyle geceyi tek ödülle kapadı.

Televizyon tarafında ise gecenin en çok ödül kazananı Succession oldu. Dizideki amansız haleflik yarışını kazanan Tom Wambsgans karakterini canlandıran Matthew Macfadyen, zaferlerini sürdürdü ve Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. Dizinin yıldızlarından Sarah Snook ve Kieran Culkin ise Drama Dizilerinde En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu ödüllerini eve götürdü. En İyi Drama Dizisi Ödülü'nü de Succession alırken, komedi dalında ödül The Bear'a gitti. The Bear'ın başrolündeki Jeremy Allen White ve Ayo Edebiri de en iyi komedi oyuncuları seçildi.

Sarah Snook

"Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecenin Öne Çıkan Yapımları" haberi, 08 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecenin Öne Çıkan Yapımları haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu: Gecenin Öne Çıkan Yapımları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:29 Dev Banka Resmen İflas Etti!
  2. 00:26 Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
  3. 00:24 İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
  4. 00:22 Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
  5. 00:16 Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
  6. 00:15 Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
  7. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
  8. 00:06 Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
  9. 00:06 Dervişoğlu’ndan ilk açıklama: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
  10. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  11. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  12. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  13. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  14. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  15. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  16. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  17. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  18. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  19. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  20. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
Kültür Sanat Haberleri