Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmedik Yükseliş!

Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmedik Yükseliş!

Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmed... Ons altın, beklenmedik bir yükselişle 1985 dolar seviyesinden 2 bin dolara çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Analistler, uzun vadede yükseliş beklentisi korunurken, seçim sonrası artış öngörülüyor. Gram altında ise 6 bin TL'ye kadar yükseliş tahmin ediliyor.

Altın piyasasında beklenmedik bir sürprizle, ons altın geçtiğimiz hafta 1985 dolar seviyesine kadar gerileyerek yatırımcıları endişelendirirken, Cuma günü sürpriz bir yükselişle 2 bin dolar seviyesine yeniden tırmandı. Bu beklenmedik hamle, analistlerin uzun vadeli beklentilerini değiştirmemekle birlikte, seçim sonrası artış ve jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarında önemli değişiklikler öngörülüyor. Gram altında ise tarihi zirveye yönelik tahminler ışığında, yatırımcılar dikkatli bir şekilde piyasayı takip ediyor.

ONS ALTIN YENİDEN 2 BİN DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELDİ

Ons altın geçtiğimiz hafta 1985 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın, Cuma günü sürpriz bir hamle yaparak 2 bin dolar seviyesine yeniden çıktı. Esen bu rüzgar ile yeni haftaya da yükselişle başladı. Analistler, Altın tutarları yeni seviyeleri zorluyor.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR: ALTINDA UZUN VADEDE YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Analistler altın tarafında uzun vadede beklentilerde değişiklik olmadığını belirterek "Kısa vadede yeniden bir düşüş bekliyoruz. Çünkü Ons altın tarafında 2 bin 20 dolar seviyesinde giden bir trend vardı. O seri bozuldu. Ons altın 1960 dolar seviyelerine düşebilir. Buda gram altında sert düşüş beklentisini artırıyor. Ancak uzun vadede yükseliş trend başlayacak. Ons altında 2 bin 400, 2 bin 500 dolar seviyesi beklenmeye devam ediliyor. Güçlü duran dolar ile birlikte gram altında yeni dönem başladı. Gram altın o zaman tarihi zirvesini görerek 3400 TL' olacak." öngörüsünde bulunuluyor.

SELÇUK GEÇER'DEN ALTIN YORUMLARI: SEÇİM SONRASI ARTIŞ BEKLENTİSİ

Selçuk Geçer, altın fiyatlarının seçimden sonra artış gösterebileceğini belirtti. Özellikle seçimin yanı sıra İran ve ABD arasındaki gerginliğin savaş halini alması halinde altına olan talebin daha da artabileceği tahmin ediliyor. Bu noktada enflasyon ciddi bir şekilde etkileyip, altın tutarları artış gösterebilir. Selçuk Geçer, gram altının 6 bin TL'ye ulaşabileceğini söyledi.

Selçuk Geçer, 2 bin dolarlık ons altın fiyatlarının önümüzdeki süreç içerisinde 3 bin ya da 3 bin 500 dolar civarına çıkabileceğini, 2024 yılının ortalarından sonra altın fiyatlarının çıkabileceği söyledi.

ALTINDA SERT HAREKETLERİN NEDENİ

ABD enflasyon verilerinin yüksekliği faizlerin kısa vadede düşürülmesi umutlarını kaybettirince, altının düşüşüne neden oldu. Ons altın fiyatı 1984 seviyelerine kadar düşerek aşağı trend sinyallerinin gelmesine neden oldu.

KISA VADELİ TAHMİNLER VE YIL SONU HEDEFİ

Ekonomist Hikmet Baydar’ın açıklamaları şu şekilde:

Ancak son 2 iş günü gelen tepki alımları ile 2015 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Tekrar yukarı sinyallerinin gelmesi için önce 2021 sonra da 2039 seviyelerinde tutunması gerekmektedir. Ons altın hareketi yurt içi gram altın fiyatını belirlemeye devam edeceğinden, bahsettiğimiz seviyeleri iyi takip etmek gerekmektedir. Gram altında bu tepki hareketine bağlı olarak yükselişini sürdürebilir. Gram altında yukarı sinyallerinin gelmesi için 2013 TL seviyesinin test edilmesi gerekmektedir. Şimdilik bu ihtimalin bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Gram altında fiyatlardaki değişiklik senenin ikinci yarısında faiz indirimlerinin artmasıyla daha belirgin olacaktır diye düşünüyoruz. En azından yıl sonunda enflasyon oranının altında kalmayacağını düşünüyoruz. Global jeopolitik risklerin çözümü, altında satış baskısını artırabilir. Gerek İsrail katliamı gerekse Rusya-Ukrayna savaşı sonlandırılabilirse bu durum altına satışı getirebilir. Bu risk göz ardı edilmemelidir. Gram altında yıl sonu hedefi olarak 2900 lira seviyelerini umuyorum.

"Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmedik Yükseliş!" haberi, 19 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmedik Yükseliş! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın Piyasasında Heyecan Dorukta: Beklenmedik Yükseliş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Ekonomi Haberleri