Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz: Çarşamba ve Perşembe Günleri Önemli!

Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz: Çarşamba ve Perşembe Günleri Önemli!

Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz:... Altın ve dolar sahipleri için oldukça sarsıcı bir hafta başlıyor. Piyasalar, hem Fed'in açıklayacağı kararın altın fiyatları üzerindeki etkisini merak ederken, hem de iç piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını bekliyor..

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi, son günlerde daha durağan bir seyir izliyor.

Yatırımcılar, altının geri kalan yıl boyunca nasıl bir performans sergileyeceğini merak ederken, aynı zamanda dolar varlıklarının diğer yatırım araçlarına karşı performansı da dikkatle takip ediliyor.

Kapalıçarşı'nın önde gelen uzmanlarından İslam Memiş, çarşamba ve perşembe günleri yapılacak açıklamaların altın ve dolar fiyatlarında önemli değişimlere yol açabileceğini belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ons altın, 2158 dolar seviyesinde. Bugün içinde 2146 ile 2163 dolar arasında işlem gördü. Daha önce de belirttiğim gibi, bu hafta için 2125 dolar seviyesini destek olarak takip edeceğiz. 30 dolar civarında bir düşüş bekliyorum ancak ardından hızlı bir toparlanma olabilir.

2125-2180 arasındaki fiyat bandını izleyeceğiz. Haftalık ajandamızda bu seviyeleri belirteceğiz.

Gram altın/TL fiyatı, resmi kur ile serbest piyasa arasında önemli farklar gösteriyor. Gösterge kur üzerinde gram altın 2300 TL civarında olsa da, fiziksel piyasada 2480 TL'yi gördü ve bu tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayda geçti. Alım fiyatı 2465 TL'ye ulaştı. Gün içinde gram altın, fiziksel piyasada 2483 TL seviyesini görerek yeni bir rekor kırdı.

"Altın Fiyatları ve Dolar Kurunun Geleceği"

Ons altında bir düşüş yaşanmasına rağmen, gram altında bunu görmüyoruz çünkü dolar kuru hala artıyor. Geçen hafta 2385 TL'ye kadar gerilemiş olsa da, hızlı bir şekilde 2500 TL sınırına yükseldi.

Altın ve gümüş için uzun vadeli yükseliş beklentilerimiz devam ediyor. Bu konuda bir sürpriz yok.

Bu haftayı iki kısıma ayıracağız: Çarşamba gününe kadar ve çarşambadan sonrası. İlk bölümde piyasalarda sakin bir seyir izleyeceğiz ancak çarşamba gününden itibaren dolar karşısındaki varlıklar yükselecek ve dolar yeniden düşmeye başlayacak. ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını çarşamba akşamı açıklayacak ve ardından Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları takip edilecek.

Beklenen açıklamalar genellikle sert olacaktır ancak bizim için önemli olan şey "Fed, Haziran ayında faiz indirimlerine başlayacak mı?" Bu, küresel piyasaların merak ettiği bir soru. Bu sorunun cevabı altın fiyatları üzerinde belirleyici olacaktır. Çarşamba akşamı altının kaderi netleşecek.

"Çarşamba ve Perşembe Günü Ardı Ardına Açıklamalar Bekleniyor"

Kişisel görüşüme göre, çarşamba günü Federal Rezerv'in, Haziran ayından itibaren faiz indirimine gideceği sinyalini vereceğini tahmin ediyorum. Bu durum, altın piyasasını yakından ilgilendirecek önemli bir gelişme olabilir.

Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısıyla faiz kararını açıklaması bekleniyor. TCMB'nin faizlerde bir değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Ancak bankanın üzerinde baskılar devam ediyor çünkü yıl sonuna kadar faizlerde 500 baz puanlık bir artış yapılmasını isteyenler var. Şimdi soru şu: Mayıs ya da Haziran ayında TCMB, faizleri 500 baz puan artırır mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ya da TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarına bakıldığında, 2024 yılının sonuna kadar faizlerin sabit kalacağı izlenimi oluşuyor.

Ancak şahsi görüşüm, 500 baz puanlık bir faiz artışı yerine, Türkiye için 500 TL'lik banknotların basılmasının daha uygun olacağı yönünde. Bugün faiz artışı olsa bile piyasada pek bir değişiklik olmazken, 500 TL'lik banknotlar basılırsa en azından insanlar para taşımak zorunda kalmazlar.

"Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz: Çarşamba ve Perşembe Günleri Önemli!" haberi, 18 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz: Çarşamba ve Perşembe Günleri Önemli! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın ve Dolar Sahipleri İçin Büyük Sürpriz: Çarşamba ve Perşembe Günleri Önemli! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:32 Aston Martin, Alonso'nun Çin'de aldığı ceza için inceleme talep etti
  2. 10:27 Nazi komutanının evinde cesetler bulundu: Bir aile yer altına gömülmüş
  3. 10:22 Nihal Candan'dan eleştirilere yanıt: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız
  4. 10:18 CHP'li Cumhur Uzun'dan yasa teklifi: Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
  5. 09:51 Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: Emeklilerin hepsi ücretsiz faydalanacak
  6. 09:47 12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı
  7. 09:40 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
  8. 09:34 Kibariye ihanet iddialarıyla ilgili konuştu: Yapmayan yok
  9. 09:31 Doğukan Güngör'den Müjdat Gezen'e cevap: Gayet mutluyuz
  10. 09:23 Buğra Gökce: İmar affı katliama davet belgesidir
  11. 09:17 WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
  12. 09:12 Ankara’da sağanak yağış: Evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı
  13. 09:06 Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
  14. 09:01 İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
  15. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  16. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  17. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  18. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  19. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  20. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
Ekonomi Haberleri