Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer kazanmaları bekleniyor

Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer kazanmaları bekleniyor

Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer... ANZ stratejistleri, küresel jeopolitik risklerin ve Çin'in artan altın talebinin güvenli liman arayışını desteklediğini belirterek, bu faktörlerin altın fiyatlarındaki yükselişi büyük ölçüde tetiklediğini ifade etti.

ANZ stratejistleri, küresel jeopolitik risklerin ve Çin'in artan altın talebinin güvenli liman arayışını desteklediğini belirterek, bu faktörlerin altın fiyatlarındaki yükselişi büyük ölçüde tetiklediğini ifade etti. 2023 yılında Hindistan'ı geride bırakarak dünyanın en büyük altın takı alıcısı konumuna gelen Çin, şu anda külçe altın talebinde de lider durumda.

Dünya Altın Konseyi (WGC) verilerine göre, Çinli tüketiciler geçen yıl 603 ton altın takı satın aldı ve bu, 2022 yılına göre yüzde 10'luk bir artış gösteriyor. WGC, Çin'in mücevher talebinin bu yıl da yüksek seviyelerde kalmasını ve 2023'e kıyasla daha da artmasını bekliyor.

ALTIN FİYATLARINDA YENİ ZİRVELER

UBS stratejistleri, altın fiyatları için tahminlerini yükseltti. Banka, altının ons başına fiyatının eylül sonuna kadar 2500 dolara, yıl sonuna kadar ise 2600 dolara ulaşmasını bekliyor. Bu yükseliş beklentisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin yeniden değerlendirilmesine neden olan bir dizi zayıf ABD verisi ve Çin’in güçlü talebinden kaynaklanıyor. UBS’in Değerli Metaller Stratejisti Joni Teves, altının yeni zirvelere ulaşmaya devam edebileceğini belirtti.

Yüksek faiz oranları, güvenli liman olarak görülen Hazine tahvillerini daha cazip hale getirirken, altın üzerinde baskı oluşturuyor. Ancak Çin’in artan altın talebi ve jeopolitik riskler, bu baskıyı dengeleyerek altının değer kazanmasına yardımcı oluyor.

GÜMÜŞ: ALTININ YÜKSELİŞİNDEN FAYDALANAN METAL

Değerli metaller araştırma danışmanlık şirketi Metals Focus’un genel müdürü Nikos Kavalis, gümüşün altınla arayı kapattığını ve yatırımcıların ilgisini daha fazla çektiğini belirtti. Kavalis, gümüşün yüksek altın fiyatlarından faydalanabilecek en uygun değerli metal olduğunu vurgulayarak, bu iki metal arasındaki güçlü korelasyona dikkat çekti. Teves ise Fed'in gevşemesi durumunda, arz ve talep temellerinin sıkı kalması nedeniyle gümüşün altından daha iyi performans gösterebileceğini söyledi.

ANZ’de kıdemli emtia stratejisti olan Daniel Hynes, maden üretimindeki yavaş büyüme ve güçlü endüstriyel talebin, arzın talebi karşılamakta yetersiz kaldığını gösterdiğini ve bu durumun piyasada yapısal bir açık oluşturduğunu belirtti. Gümüş, otomobil, güneş panelleri, mücevher ve elektronik üretiminde yaygın olarak kullanılmakta ve bu endüstriyel kullanım, metalin değerini desteklemeye devam etmektedir.

DİĞER DEĞERLİ METALLERİN DURUMU

Metals Focus'tan Nikos Kavalis, platin, paladyum ve rodyum gibi diğer değerli metallerin bu yıl arz açığı vereceğini belirtti ve bu nedenle fiyatların destekleyici olmasının gerektiğini ifade etti.

"Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer kazanmaları bekleniyor" haberi, 28 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer kazanmaları bekleniyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın ve gümüş için bir yıllık öngörü: Değer kazanmaları bekleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:49 Putin’den ordudaki asker sayısını artırma emri!
  2. 21:42 Biden'dan Trump'a Yönelik Suikast Girişime Tepki: "Gizli Servis Daha Fazla Destek İhtiyacı İçinde"
  3. 21:33 Altın Fiyatlarında Sıcak Gelişme: Zirveye Koşuyor!
  4. 21:33 BM'den Gazze İçin Acil Uyarı: "Ortak İnsanlığımız Tehlikede"
  5. 21:31 Trabzonspor'un Başarılı Geçmişine Damga Vuran Şamil Ekinci Aramızdan Ayrıldı
  6. 21:31 Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!
  7. 21:28 17 Eylül günlük burç yorumları
  8. 21:26 Ankaragücü’nde Erdoğan krizi!
  9. 21:25 Dele Alli'nin Yeni Durağı La Liga mı? Real Betis Transferi Gündemde
  10. 21:25 Yunanistan’da Türk Mafyası Alarm Verdi: Casusluk Tehdidi Hakkında Gizli Rapor!
  11. 21:19 Okullarda Temizlik Krizi: Eğitim İş'ten Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Anlamlı Eylem
  12. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
  13. 21:14 Japonya’nın Vize Kararıyla İlgili İddialar Doğru Değil! İşte Resmi Açıklama
  14. 21:09 Maliye Bakanı Şimşek'ten Ekonomik İyileşme Müjdesi: Cari Açık ve Risk Primi Düşüşte
  15. 21:08 Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!
  16. 21:02 Erzurum’da Skandal: Minibüs Kazası Sonrası Sürücüye Yüksek Cezalar ve Ehliyet İptali
  17. 20:58 DAX ve CAC 40 Düşüşte, FTSE 100 Yükseldi: Avrupa Piyasaları Ne Yönde?
  18. 20:57 Psikolojik Sorunları Olan Baba, Kızını Öldürdü Çekyatın İçine Sakladı! İşte Vahşetin Detayları
  19. 20:57 Beşiktaş'tan MHK'ya açık mektup: "Hiçbir şeyi unutmuş değiliz!"
  20. 20:55 Bakan Şimşek: "Risk primimizdeki düşüş de benzer ülkelere göre çok daha iyi"
Ekonomi Haberleri