Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ülger: Siyaset malzemesi yapılmasın

Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ülger: Siyaset malzemesi yapılmasın

Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ül... Altındağ ilçesinde Suriyeli 2 genç ile aralarında çıkan kavgada çocukluk arkadaşı Emirhan Yalçın'ı (18) kaybeden, kendisi ise yaralı kurtulan Ali Yasin Ülger (18), hastanede DHA'ya konuştu.

Ali Yasin Ülger, ilçede gerginliğe neden olan kavganın, karşı grubu küfürlü konuşmaları nedeniyle uyarmaları sonucu çıktığını söyledi. Ülger, "Bunun siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz. 'Kardeşim' dediğim insanı yeni kaybettim. Tek isteğimiz şey, bizi rahat bıraksınlar, acımızı yaşayalım" dedi.

Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde 10 Ağustos günü saat 21.30'da meydana gelen olayda, çocukluk arkadaşı olan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger, Suriyeli Yahya Al Abdo (20) ve Almed Muhammed Abdo (16) ile tartıştı. Kavgaya dönen olayda Yahya Al Abdo, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger'i bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Emirhan Yalçın, hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Suriyeli Yahya Al Abdo ve Almed Muhammed Abdo ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı. Kararda; Ahmed Muhammed Abdo'nun, kendilerini uyaran Emirhan ve Ali Yasin'e "Kavga mı istiyorsunuz, niye bağırıyorsunuz?" dediği, şüphelilerin "2 dakikaya geliyoruz, bekleyin. Size çok kötü şeyler yapacağız" diyerek uzaklaştıkları, bir süre sonra elinde bıçak ile gelen Yahya Al Abdo'nun saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Hastanede ilk kez konuştu

Kavgada yaralanan ve hastanede tedavisi devam eden Ali Yasin Ülger, 12 yıllık arkadaşı Emirhan ile o akşam parkta buluştuklarını anlatarak, "Her zamanki gibi çimenlerin üzerine oturduk. O gün yaptıklarımızı anlattık. Emirhan’ın üniversiteyle ilgili hayalleri vardı, polis olmak istiyordu. Yaklaşık 45 dakika kadar oturduk. Hiçbir sorun yoktu. Uzaktan küfür sesleri duymaya başladık. Oturduğumuz belli olduğu için aldırış etmedik. Çevremizde aileler vardı. Kendi ailemizin duyunca rahatsız olacağı şeyleri başkasının duymasını istemeyiz. Emirhan da 'Biraz sakin olun, arkada aileler var, küfürlü konuşmayın' diye uyardı. Biz Suriyeli olduğunu bile anlamadık; çünkü o kadar güzel Türkçe küfürler edebiliyorlardı ki benden güzel Türkçe konuşabiliyorlardı. Bize, 'Sizin canınız kavga mı istiyor' diyerek başımıza dikildiler. Emirhan'ın ayağına tekme attılar. Tehditkâr sözler ettiler. Biz de ayağa kalktık" dedi.

“Bıçak darbesi vurduktan sonra kaçtı”

Arbede çıktığını belirten Ülger, "Biraz geride kaldım, olayı ayırma taraftarıydım ancak fırsat bulamadım; Suriyeli arkadaş bıçağına yöneldi. Yerden bir taş aldım, gözünü korkutmak istedim. Rastgele vurmaya çalışıyormuş gibi taşı salladım. Kavga bitti sandık. O bıçak kullanan arkadaş giderken tehdit etmeye devam etti. Biz de tepki verince kavga tekrar alevlendi. Emirhan yemiş olduğu darbelerin acısını hissetmeye başlayınca biraz daha geride kaldı. Sonra bıçak kullanan arkadaşla ben karşı karşıya geldim. Bana iki bıçak darbesi vurduktan sonra kaçtı. Ben de bıçaklandığımı hissetmedim, koştum yakalamaya çalıştım. Vurduğu şeyin bıçak mı, yumruk mu olduğunu fark edemedim. Acı da hissetmiyorsunuz sadece biraz sıcaklık. Çocuğu yakalayamayacağımı anlayıp, arkamı döndüğümde Emirhan’ın tişörtünü kaldırmış 'Ben bıçaklanmışım' dediğini duydum ve yere serildiğini gördüm. O an hiçbir şey düşünmeden geri Emirhan'a döndüm. Emirhan'ın yarasına baskı uygulamak için tişörtümü çıkartırken kendim de yaralandığımı fark ettim" diye konuştu.

“Bizi rahat bıraksınlar, acımızı yaşayalım”

Emirhan'ı kardeşi gibi sevdiğini anlatan Ali Yasin Ülger, "'Sen düğün yapsan ben gelirim' diyordum. O bana anlatıyor, ben ona anlatıyordum. Sürekli aynı ortamdaydık. Acımı tam yaşamadım. Şu an hastane odasındayım; bu kadar rahat konuşabiliyorsam acımı tam yaşayamadığımdan. Daha ne yaşadığımın farkında değilim. Yarın bir gün çıktığımda, o aileden birini gördüğümde, o balkonda onu göremediğimde yaşayacağım şeyleri ben bile tahmin edemiyorum. Benimle Emirhan'ın ailesinin kurduğu cümleler çok fazlasıyla gündemde lakin bunun siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Tek istediğim 'kardeşim' dediğim insanı yeni kaybettim. Onlar da evlatlarını kaybetti. Tek isteğimiz şey, bizi rahat bıraksınlar, acımızı yaşayalım. Kardeşim gibiydi, çocukluktan beri ailesiyle yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi" sözlerini kaydetti.

Altındağ'da neler yaşandı?

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde Salı akşamı Suriyeli bir grup ve mahalleli arasındaki kavga çıkmıştı.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, Battalgazi Mahallesi'nde parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler, akraba olan yabancı uyruklu iki kişi ile tartışmaya başladı.

Kavgaya dönen olayda bu kişilerden biri, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı 18 yaşındaki Emirhan Yalçın, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Çarşamba akşamı kalabalık bir grubun düzenlediği yürüyüşün ardından iki mahallede yaşayan ve Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen evler ve dükkanlar hedef alındı. İş yerlerinin camları kırıldı, eşyaları dışarı çıkarılıp ateşe verildi. Kimi araçlar devrildi.

Geç saatlere kadar süren gerginlik, polisin müdahalesiyle son buldu.

"Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ülger: Siyaset malzemesi yapılmasın" haberi, 14 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ülger: Siyaset malzemesi yapılmasın haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altındağ'daki kavgada yaralanan Ali Yasin Ülger: Siyaset malzemesi yapılmasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  2. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  3. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  4. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  5. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  6. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  7. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  8. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  9. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  10. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  11. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  12. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  13. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  14. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  15. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  16. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  17. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  18. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  19. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  20. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
Gündem Haberleri