Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 dairem varsa istifa ederim

Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 dairem varsa istifa ederim

Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 da... Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıklamasının peşinden süren tartışmalar hakkında konuştu.

Antalya’da 600 adet dairesi olduğu yönündeki söylemlere tepki gösteren Altınok, "Bu vicdansızlar, ahlaksızlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı '600 tane dairesi var' diyor. Antalya'da 600 tane dairem var ise, tapusunu çıkarmazsa namerttir. Ama ben istifa edeceğim. 600 tane tapuyu çıkartmazsa özür dileyip istifa etmesi lazım" dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Altınok, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BELEDIYE BAŞKANI OLDUĞUM SÜRECE BENIM BANKA HESABIM DA YOKTUR, EMEKLI OLDUKTAN SONRA AÇTIM, EMEKLI MAAŞIM ORAYA YATAR"

Altınok, mal varlığına ilişkin tartışmalar hakkında şunları söyledi:

"Ben tüccar ailenin çocuğuyum. 4. kuşağım. Çocuklarım 5. kuşak. Mal varlığım açıklandı. Mal varlığım azaldı. Bir teşekkür etmeleri lazım. 'Bu adam 20 yıl belediye başkanlığı yaptı. Mal varlığı artmamış azalmış. Helal olsun' demeleri lazım. 20 senedir görev yapıyorum, çoluğum çocuğum benim makam arabama binmemiştir. 20 senedir görev yapıyorum 1 kuruş harcırah yoktur. Anketleri görenler, kaybedeceklerini görenler yalan iftira çamur kampanyasına başladılar. Benim saklayacak bir şeyim yok. Altınok'un aslı birdir sözü birdir. Belediye başkanı seçilir seçilmez vergi ile ilişiğimi kestim ve kapattım. 'Benim artık ticaretle işim yok' dedim. Ne derlerse desinler, hırsız demesinler. Ben işleri biradere devrettim. Belediye başkanı olduğum sürece benim banka hesabım da yoktur. Emekli olduktan sonra bir devlet bankamıza hesap açtırdım. Emekli maaşım oraya yatar. Siyaseti bıraktıktan sonra tecim yapayım diye bir hırsım yok.

"SIYASETTE BÖYLE INSAN VARMIŞ, TEBRIK EDIYORUZ DEMELERI LAZIM"

Ankara'da ilk kamyonu alan aileyiz. Bu vicdansızlar, ahlaksızlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı '600 tane dairesi var' diyor. Antalya'da 600 tane dairem var ise, tapusunu çıkarmazsa namerttir. Ama ben istifa edeceğim. 600 tane tapuyu çıkartmazsa zerre edebi ahlakı var ise özür dileyip istifa etmesi lazım. Zamanımda aldığım yerler arsaydı. Şehir büyüdü. Benzin istasyonumuzu rahmetli babam BP'den satın aldı. Benim aldığım Eskişehir yolundaki yeri 1991 senesinde almışız. Gölbaşı'nda olan arsayı 1987 senesinde almışız. 9 parselini de sattım. 1987 senesinde 25 yaşındaydım. Gerçeğe bakarsan 23 yaşındayım. Siyasette böyle insan varmış, tebrik ediyoruz demeleri lazım. Göreve başladığım zaman müdürleri topluyorum ve 'Beytül mala el sürerseniz paralı pullu bir işiniz olursa sağ kolum da olsa keser atarım benim sol kolum da olsa keser atarım. Gereken neyse onu yaparım' diyorum.

"ABARTILAR VAR"

Abartılar var. Mal varlığımızı açıkladığımızda ada parseline kadar açıkladık. 5 bin dönüm arazi vardı. Benim hisseme düşen 80 dönüm. Balum 115 dönüm arazisi var diyorlar sosyal medyada. Balum'da 4 bin dönüm var babadan kalan. Anneden kalan köyden arazi var. Bu tarlaları kim eker, kim biçer haberimiz bile yok. Kim ekerse eksin biçsin boş kalamasın. Bunların çoğunu yurttaş eker biçer. Bana para ver gibi bir talebimiz de yok.

"BU 25 MILYON TL'LIK EVI NASIL ALDIN?"

Tunalı'da yerimiz var. Belediye başkanı olmadan önce almışım. Tunalı'dan bir binanın 8'den 1'inin 0,50'si şahsıma ait. Tunalı 4 katlı bir bina var diyorlar. Bunların hepsini yazdık. Belediye Başkanı Londra'da aldığı evi kaç liraya aldığını açıklasın. Londra'daki evi, baban kalan tüm arsaları satsak satın alamayız. Bunlara girmeyeceğim. Ahlaki bulmuyorum. Şu an oturduğu evin 25 milyon TL. Ben senin evini çekip yayınlatmam etik değil.  Beypazarı belediye başkanlığını bıraktığından oturacak evin yoktu. Bu 25 milyon TL'lik evi nasıl aldın?

Annem ve babam 1986'da rahmetli oldu. Turgut Altınok'un adına olan tüm varlığı budur. Bankadaki parayı açıkla diyorlar. Her türlü veri açık. Mal varlığımız çoğalmamış ve azalmış. Bunların hepsi kayıtlı. Siyaset etik gerektiriyor. Ankara'daki seçimin sonucunu görenler telaşa kapıldı. İftira kampanyasıyla karşı karşıyayım. Sütte kir var Altınok'ta kir yok."

"Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 dairem varsa istifa ederim" haberi, 22 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 dairem varsa istifa ederim haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altınok'tan canlı yayında sert tepki: 600 dairem varsa istifa ederim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 01:55 Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
  2. 01:49 Galatasaray'ın Efsanesi Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Son Halini Görenler Hayrete Düştü!
  3. 01:40 Küf Kabusu Bitti! Evde Oluşan Küflerden Kolayca Kurtulun!
  4. 01:40 Husiler'den Kızıldeniz açıklarında bir gemiye füze saldırısı gerçekleştirildi
  5. 01:37 Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı gerçekleştirdi
  6. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  7. 01:33 Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
  8. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  9. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  10. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  11. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  12. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  13. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  14. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  15. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  16. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  17. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  18. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  19. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  20. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
Politika Haberleri