Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak?

Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak?

Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak? Amerika Birleşik Devletleri, içinde Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkenin, Amerikan şirketlerinin dijital servislerine vergi uyguladığı gerekçesiyle bu 6 ülkeye vergi uygulanabileceği mesajını verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, yaptığı son açıklamada Türkiye'nin de dahil olduğu 6 ülkeye vergi uygulanabileceğini aktardı.

Katherine Tai; İngiltere,İtalya, Hindistan, İspanya, Avusturya ve Türkiye ürünlerine vergi uygulanma ihtimalinin devam edeceğini bildirdi.

Amerika'nın vergi uygulamaktaki gerekçesi, Söz konusu olan ülkelerin Amerikan şirketlerinin dijital servislerine vergi uygulanması.

Tai yazılı bildirgesinde, başında bulunduğu dairenin muhtemel vergileri yürürlüğe koymak için süreçte aynı şekilde ilerleme kaydedeceğini bildirdi.

Bu süreç içinde resmi tebliğler, eski Başkan Donald Trump döneminde başlatılan araştırmaların parçası olarak Amerikan internet şirketlerini ve e-ticaret platformlarını hedef alan vergilerle ilgili kamu yorumlarının toplanması gibi hususlar bulunuyor.

Söz konusu 6 ülkedeki vergiler; Facebook, Google, Amazon gibi dijital platformlardaki şirketlerin gelirini hedef alıyor.

Tai aynı zamanda Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ve Endonezya’ya yönelik vergi araştırmalarının sonlandırıldığını, sebebinin ise bu ülkelerin daha önce değerlendirmelerine rağmen dijital servislere yönelik vergi uygulamadığını belirtti. Eğer bu ülkeler de vergi uygulamaya niyetlenirse, yeni bir vergi soruşturması da açılabilecek.

Katherine Tai, Şubat ayındaki Senato komisyonu oturumunda vergilerin Amerikan ticaret politikası için yasal bir araç olduğunu bildirmişti.

Amerika’nın önemli internet platformlarını temsil eden İnternet Derneği, gelişmeyi memnuniyetle karşıladı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeye yönelik vergi tehdidinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Dernek, internet endüstrisini milyonlarca kişiye iş sağlayan “büyük Amerikan ihracatı” olarak tanımladı.

Amerika ayrıca Fransa’nın dijital vergisine misilleme olarak bu ülkeye yönelik 1.3 milyar dolarlık daha katı vergi tehdidine de devam ettiriyor.

Washington; İngiltere, İtalya, Fransa, Avusturya, Hindistan, İspanya ve Türkiye’nin de Amerikan teknoloji şirketlerine ayrımcılık yaptığını belirtiyor ve bunun uluslararası vergi normlarıyla uyuşmadığını kaydediyor.

"Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak?" haberi, 28 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Amerika Türk ürünlerine vergi mi uygulayacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  2. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  3. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  4. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  5. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  6. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  7. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  8. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  9. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  10. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  11. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  12. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  13. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  14. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  15. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  16. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  17. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  18. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  19. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  20. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
Gündem Haberleri