Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam ediyor

Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam ediyor

Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam... Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig'e çıkan Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, yeni sezonda iddialı bir takım olma yolunda ilerliyor. Yeni sponsor arayışı devam ediyor..

iha-20240627aw234831-4-t.jpg

Türkiye Ampute Futbol I Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayıp Süper Lig'e yükselen spor kulübü Mersin Olimpiyat Yetenekleri, yeni sezonda iddialı bir takım oluşturmak için sponsorluk desteği arıyor.

Geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Fatma Kara önderliğinde Süper Lig'e yükselen Mersin temsilcisi, başarılı bir sezonun ardından yeni sezon için çalışmalara başladı. Kulüp başkanı Ali Yanaç, Süper Lig'de iddialı bir takım oluşturmak için ilk olarak kolları sıvadı. Transferle ilgili fizibilite çalışması yapan Yanaç, kurduğu takımda bütçe sıkıntısı yaşayınca destek aramaya başladı. Kent yöneticileri ve belediye başkanlarını ziyaret ederek destek isteyen Yanaç, kendilerine sponsor olan kurum ve kuruluşlara isim hakkı vermeye hazır olduğunu söyledi.

"Hesabı doğrudan sponsor firmaya veriyoruz"

Süper Lig'e yükselerek Mersin'e büyük bir ivme kazandırdıklarını anlatan Yanaç, şöyle konuştu: "Çünkü Süper Lig, Şampiyonlar Ligi gibi büyük bir lig demek. Bugün Galatasaray, Beşiktaş ve F.Bahçe'nin oynadığı ligde ortalama bir takım olmamak için yeni hamleler yapmamız gerekiyor. Geçen yılın bütçesiyle Premier Lig'in bütçesi arasında büyük fark var. Bu açığı kapatmamız lazım" dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivani ve Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere bazı belediye başkanlarıyla görüştüklerini kaydeden Yanaç, şöyle devam etti:

"2018 yılından bu yana Mersin'deyiz. Bir futbol kulübünün ampute başkanı ama bu takım Mersinli. Bu sene Süper Lig'in bütçesini yönetemediğimiz için belediyelerden ve ilçe belediye başkanlarından destek istedik. Dedik; "İsim haklarını verebiliriz." Maçlarımız ulusal ve uluslararası TRT Yıldız'da canlı olarak yayınlanıyor. Bu nedenle büyük firmalardan sponsorluk arayışındayız. Sponsorumuz bir şirket ya da belediyedir. Hepsine teklif ettik; Yönetim kuruluna katılırsın, kulübün saymanı olarak görev yaparsın. Parayı kulüp hesabına yatırdıktan sonra size parayı kullanma hakkını veriyoruz. Parayı gittiği yere harcıyorsun. Yani kulübe sponsor olan şirkete tüm muhasebe haklarını veriyoruz."

"Süper Lig'de 5 yabancı oyuncuyla oynama hakkımız var."

Yanaç, oynamalarına izin verildiğini söyledi. Süper Lig'de mücadele ettikleri için 5'e kadar yabancı oyuncu transfer ettiklerini söyleyen Yanaç, şöyle konuştu: "Geçen yıl takımımızda 2'si Mısır'dan, 1'i Gambiya'dan olmak üzere 3 yabancı oyuncu vardı. Artık Süper Lig'de 5 yabancıyla oynamamıza izin veriliyor ama bu ciddi bir yük oluşturuyor. Sadece bir sporcuya verdiğimiz para 300 bin liranın üzerinde. Bu; Bilet, konaklama ve yemek bedeli 350 bin lira. Tabii konaklama dahil 2 milyon lira. Sezon boyunca 13 deplasman maçı oynuyoruz. Her bir deplasman maçı mevcut ekonomik duruma göre 50 bin liraya mal oluyor. Zaten 13 deplasman maçı 650 bin liraya tekabül ediyor. Biz günübirlik gitmiyoruz, konaklamalı gidiyoruz. Kim sponsor olursa gelir ve sayman olarak oturur. Yönetim kurulu üyeliğini içerir. Harcama gücüne de sahiptirler. "Dolayısıyla o harcamayı yapan kurumun sponsor firma olmasını hiçbir şekilde engellemiyoruz" dedi.

"Sponsor bulamazsam Premier Lig'e devam etmek zorundayız." diğer yandan ampute gençleri sporla ve dolayısıyla toplumla tanıştırmak. Yanaç, bugüne kadar önemli başarılara imza atarken aynı zamanda yetenekli genç amputeleri de spor camiasına kazandırdıklarını belirten Yanaç, hedeflerinin milli takıma oyuncu kazandırmak olduğunu belirtti. Yanaç, sezon başına kadar destek aramaya devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Sponsor bulamazsam ne yapacağım? Premier Lig'den devam etmek zorundayız. Premier Lig'den devam edersek Mersin yine de bu yıl büyük bir kayıp yaşayacak. Mers'in reklam yüzü ulusal ve uluslararası arenada unutuldu. "Hedefimiz Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda daha iyi bir isme sahip olmasıdır" dedi.

Yanaç, destek ve iyi bir ekiple hedeflerinin büyüyeceğini fark etti. Onların asıl hedefi Şampiyonluk ve ardından Şampiyonlar Ligi. Yanaç, bu sayede Mersin'in adını daha geniş kitlelere duyurabileceklerini belirtti..

"Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam ediyor" haberi, 27 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam ediyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ampute futbol takımına sponsor arayışı devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:36 Serkan Keskin ve Meriç Aral evlendi! Düğüne ünlü akını oldu
  2. 12:31 Kış Giyimi Fiyatları Uçtu: Vatandaşın Tepkisi 'Bu Kış Giyinmek Zor!'
  3. 12:27 Dolandırıcılığa Son! 27 Eylül'den İtibaren İkinci El Araç Satışları Güvence Altında!
  4. 12:18 Konya’da Tehlike Büyüyor! 100’den Fazla Obruk, Tarım Arazilerini Yutuyor!
  5. 11:59 Türkiye'de Otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki fahiş zamlar, cep yakıyor
  6. 11:56 SPK'nın yeni halka arz düzenlemeleri ne anlama geliyor?
  7. 11:56 Mehmet Tezkan: "Bahçeli'nin 'Yok hükmünde' söylemi artık içi boş kalmış bir ifade"
  8. 11:48 19 Eylül Reyting Sonuçları Açıklandı! Zirvede Hangi Yapım Yer Aldı?
  9. 11:46 2024 ALES/3 İçin Geri Sayım Başladı! Başvuru ve Sınav Tarihi Belli Oldu
  10. 11:46 AKP'li Metiner: "Cumhuriyetin nitelikleri, milletin iradesi doğrultusunda yeniden yazılmalıdır"
  11. 11:44 Leyla Alaton'un oğlu Efe Eros Güneyli bir kadını ölümle tehdit etti" iddiası
  12. 11:39 Titan Denizaltısı Patlaması Öncesi Arızalandığı ortaya çıktı: "Yolcular Baş Aşağı Asılı Kaldı"
  13. 11:29 Aydın'da Eğitim Krizi: 500 Öğrencinin Ücretsiz Taşıma Hakkı İptal Edildi
  14. 11:26 AKP'li Tayyar: "Gezdiğimiz hiçbir yerde yeni anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik"
  15. 11:18 Trafik cezalarından Hazine'ye rekor gelir
  16. 11:15 120 bin TL'lik telefon için, geceden kuyruğa girdiler!
  17. 11:12 CHP'den okullarda personel eksikliğine tepki: "Hijyen eksikliği sağlık riskine yol açıyor"
  18. 11:06 Deprem yardımları AKP'li vekilin fabrikasında depolanmış
  19. 11:01 Resmi Gazete'de yayımlandı; elektrikli araç ithalatına yeni düzenleme
  20. 10:58 Fenerbahçe|Galatasaray derbisi 100'den fazla ülkede yayınlanacak
Spor Haberleri