Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, yerine Onur Altürk atanıyor

Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, yerine Onur Altürk atanıyor

Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, ... Anadolu Efes Bira Grubu'nun Başkanı ve CEO'su Can Çaka, görevinden ayrılmaya karar verdi. Şirketin açıklamasına göre, Çaka'nın yerine Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk geçecek. Anadolu Efes'in CEO'su Can Çaka, 1 Mart'tan itibaren görevinden ayrılacak.

 

Anadolu Efes Bira Grubu'nun Başkanı ve CEO'su Can Çaka, görevinden ayrılma kararı aldı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Çaka'nın yerine Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk atanacak.

Anadolu Efes'in CEO'su Can Çaka, 1 Mart'tan itibaren görevinden ayrılacak. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada, Çaka'nın farklı bir kariyer fırsatını değerlendirmek amacıyla Anadolu Efes CEO'luk görevini bırakma kararı aldığı belirtildi. 

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Altürk'ün CEO pozisyonuna atanmasıyla birlikte, Turgay Keskin de Genel Müdür olarak atandı.

KAP'a yapılan açıklamada şu şekilde denildi:

"Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapmakta olan Sayın Can Çaka başka bir kariyer fırsatını değerlendirmek üzere Şirketimizdeki görevinden ayrılmaya karar vermiştir. Bu değişiklik, 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir. Can Bey'in öncü liderliği şirketimizin gelişmesi ve yenilikçi bir yol izlemesiyle endüstride unutulmaz bir iz bırakmıştır. Kendisinin sonsuz özverisi, bizlere seneler süresince ilham kaynağı olacak bir liderlik mirası bırakmaktadır.

Aynı tarih itibarıyla, Sayın Çaka'nın yerine mevcut durumda Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü görevini yürütmekte ve etkin liderliğiyle Türkiye bira işimizi daha yüksek başarı ve yenilik seviyelerine taşımış olan Sayın Onur Altürk atanacaktır."

TURGAY KESKİN, ANADOLU EFES TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANACAK

"Coca-Cola İçecek'te ("CCI")Müşteri ve Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev alan Sayın Tugay Keskin de aynı tarih itibari ile görevinden ayrılarak, Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanacaktır. Sayın Tugay Keskin'in CCI'deki deneyimi, operasyonumuza değerli bir bakış açısı ve uzmanlık kazandıracak, Türkiye bira işimizin kurumsal kabiliyetlerini ve büyüme potansiyelini daha da artıracaktır."

ALTÜRK, 2022'DEN BERİ ANADOLU EFES TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPTI

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olan Sayın Onur Altürk, mesleki kariyerine 1998 senesinde Turkcell'de Finansal Kiralama ve Satınalma Uzmanı olarak başlamıştır. 2002-2005 yılları arasında Aria ve Avea'da sırasıyla Satış Pazarlama Uzmanı ve Pazarlama Etkinlik Kıdemli Uzmanı ve 2005-2015 yılları arasında Fritolay 'de Ticari Pazarlama Uzmanı, Kanal Geliştirme Müdürü, Ticari Pazarlama ve Horeca Müdürü, Satış Geliştirme ve Tanzim Teşhir Müdürü, Satış Planlama Müdürü, Bölge Satış Müdürü, Satış Operasyon, Geliştirme ve Yetkinlik Müdürü ve Satış Strateji ve Satış Denetim Kıdemli Müdürü olarak görev almıştır. Sayın Onur Altürk Anadolu Efes ailesine katılmadan önce 2015-2018 yılları arasında PepsiCo'da Geleneksel Kanal Satış Direktörü olarak görev yapmıştır. 2018-2022 yılları arasında Anadolu Efes Türkiye operasyonlarının Satış Direktörlüğü pozisyonunu yürütmüştür. Sayın Onur Altürk, 1 Ocak 2022 tarihinden beri Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Sayın Tugay Keskin, CCI'a 1993 yılında katılmış, 2007 yılına kadar Türkiye satış fonksiyonunda farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmıştır. 2007-2011 yılları arasında Türkiye Satış Direktörlüğü ve 2011–2014 yılları arasında Türkiye Ticari Direktörlüğü görevlerini yürüten Keskin, 2014–2016 yılları arasında Coca-Cola İçecek Ticari Mükemmellik Direktörü olarak görev yapmıştır. 2017 - 2018 yıllarında Türkiye Genel Müdürü 2019-2020 yılında ise CCI Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü görevini yürüten Keskin, 2020-2023 tarihleri arasında CCI Operasyonlar Direktörü olarak çalışmıştır. 1 Mart 2023 tarihinden beri CCI Müşteri ve Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev almaktadır."

"Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, yerine Onur Altürk atanıyor" haberi, 08 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, yerine Onur Altürk atanıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anadolu Efes CEO'su Can Çaka istifa ediyor, yerine Onur Altürk atanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  2. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  3. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  4. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  5. 15:07 Transfer bombası: Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'a mı imza atacak?
  6. 15:07 Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
  7. 15:06 Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
  8. 15:06 Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi
  9. 15:05 Seda Bakan'dan Sosyal Medyayı Sallayan Fotoğraf: Yıldız Tilbe Yalnız Değildir!
  10. 15:05 Serdar Ortaç'tan Tinder'a Bomba Giriş: "Kız Tavlamaya Giriyorum!"
  11. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  12. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  13. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  14. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  15. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  16. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  17. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  18. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  19. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  20. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Gündem Haberleri