Erdoğan'a 'reis' diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı istifa etti

Erdoğan'a 'reis' diye hitap eden Anadolu Üni... Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘reis’ diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı’na istifasını verdi. Çomaklı’nın annesi de İzmirlilere hakaret dolu sözleriyle gündem olmuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı istifa etti. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, Çomaklı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtilerek, “Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 7 Mayıs 2020 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle rektörlük görevinden istifa etmiş bulunmaktadır” denildi.

ÇOMAKLI’DAN AÇIKLAMA

Yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirten Çomaklı, şöyle konuştu:

“Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini söyledi. Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı’ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim.

Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor.”

“REİS HERKESE BUNU ŞEY YAPTIRDI”

Çomaklı, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında “Vallahi anama derim sizi ha. Yemin ederim. Ömer kardaşım, böyle yapıyoruz artık, özümüze döndük. Reis herkese bunu şey yaptırdı. Ders çalış. Vallahi anama dedim sizi” ifadelerini kullanmasıyla gündeme gelmişti.

ANNESİNİN SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı ise daha önce sosyal medyada İzmirlilere yönelik sözleriyle gündeme gelmişti. Erzurum Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, “Bizim İzmir’deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun” ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü’nün annesi İzmirlilere hakaretler yağdırdı!  

[caption id="" align="alignnone" width="690"]Anadolu Üniversitesi Rektörü’nün annesi İzmirlilere hakaretler yağdırdı! Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı İzmirlilere hakaretler yağdırdı. İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım” dedi. Dervişoğlu, Çomaklı hakkında suç duyurusunda bulundu.[/caption]

"Erdoğan'a 'reis' diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı istifa etti" haberi, 08 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Erdoğan'a 'reis' diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı istifa etti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'a 'reis' diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı istifa etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  2. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  3. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  4. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  5. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  6. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  7. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  8. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  9. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  10. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  11. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  12. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  13. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  14. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  15. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  16. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  17. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  18. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  19. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  20. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
Eğitim Haberleri