Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş kararı: 78 bin TL tazminat ödenecek

Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş kararı: 78 bin TL tazminat ödenecek

Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş karar... Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü Fatih Seyis, cezaevinde kaldığı süreçte ücretini ödeme şartıyla istediği gazetenin getirilmemesi ve koğuşların kalabalık olması sebebiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

AYM, Fatih Seyis'e, hem ifade özgürlüğünün hem de kötü muamele yasağının ihlal edildiğine kanaat getirerek 78 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

İşlediği bir suçtan dolayı Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan Fatih Seyis, 2019 senesinde tahliye oldu. Seyis, ceza infaz kurumunda kaldığı dönemde ücretini kendisinin karşılaması şartıyla bir gazetenin getirilmesi ve kaldığı yerin kalabalık olması sebebiyle koğuşlarda kalan tutukluların azaltılması taleplerini cezaevine bildirdi.

Hapishane kapasitesini aştı

Taleplerin cezaevince reddedilmesi sebebiyle Seyis, İnfaz Hakimliği'ne başvurdu. İnfaz Hakimliği, kuruma, nakil kanalıyla ve aniden çok sayıda tutuklama olması sebebiyle kapasitenin çok üzerinde hükümlü ve tutuklu giriş yaptığını, bu sebeple de kapasitenin çok üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırıldığını belirtti. Hakimlik, çözüm olarak bu probleminin nakillerle giderilmeye çalışıldığını, gazete ile ilgili olarak ise yeterli sayıda talep olmaması gerekçesiyle gazetenin bayisi tarafınca infaz kurumuna getirilmediğini ifade ederek Seyis’in taleplerini reddetti.

78 bin TL manevi tazminat ödenecek

Seyis’in İnfaz Hakimliği'nin aldığı karara itiraz etmesi sonucu konu Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Mahkeme, Seyis’in hakimlik kararına itirazını, kararın usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle kesin olarak reddetti. Seyis, bu kez de 2018 senesinde kötü muamele yasağı ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmiş olduğu gerekçeleriyle 996 bin TL’lik maddi-manevi tazminat talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. AYM, Seyis’in koğuşların kalabalık olması sebebiyle hela önünde yattığını, sağlık ve hijyen açısından ciddi problemler olduğu iddialarını inceledi. Kararını açıklayan mahkeme, Seyis’e ifade özgürlüğünün ihlal edilmesi sebebiyle 18 bin TL, kötü muamele yasağının ihlal edilmesi sebebiyle ise 60 bin TL olmak üzere toplam 78 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

(DHA)

 

"Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş kararı: 78 bin TL tazminat ödenecek" haberi, 21 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş kararı: 78 bin TL tazminat ödenecek haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anayasa Mahkemesi’nden kalabalık koğuş kararı: 78 bin TL tazminat ödenecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 14:34 Dallas Mavericks, Oklahoma City Thunder'ı Mağlup Ederek Konferans Finallerine Yükseldi
  2. 14:34 İklim Değişikliği ve Artan Sıcaklık: İnsan Vücudunun Dayanma Sınırları Tehlikede
  3. 14:29 Suudi Kralı Selman'ın Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor: Tıbbi Testler Başlıyor
  4. 14:22 İsrail'in Gazze Mülteci Kampına Saldırısı: En Az 20 Ölü!
  5. 14:19 Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
  6. 14:19 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 155'e Yükseldi
  7. 14:14 Ahmet Çakar Galatasaray Fenerbahçe derbisi açıkladı!
  8. 14:14 Kayserispor, Konyaspor Beraberliğiyle Ligde Kalışını İlan Etti!
  9. 14:11 Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
  10. 14:10 Gürcistan Cumhurbaşkanı, 'Yabancı Etki Yasası'nı Veto Etti: Rusya İle İlişkilere Karşı Hamle
  11. 14:07 Duckens Nazon, Konyaspor Maçında Gördüğü Kırmızı Kart Sonrası Özür Diledi
  12. 14:03 Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
  13. 13:59 Sinan Engin derbinin sonucunu biliyor mu?
  14. 13:54 Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
  15. 13:48 Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!
  16. 13:42 Galatasaray, Raphael Varane ile anlaştı: 51 milyon euroluk yıldız geliyor
  17. 13:05 Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
  18. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  19. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  20. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
Yargı Haberleri