Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut: "Bakanlığın açıkladığı verilerin hiçbiri doğru değil!"

Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut:

Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut: "Bakanlığı... Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, "Diyarbakır’da bir gecede 8 hastanın öldüğü gün Ankara’da 4, Erzurum’da 9, Urfa’da ise 7 hasta hayatını kaybetmişti. Bakanlık toplam ölümü 17 olarak açıkladı. Verilerin hiçbiri doğru değil, bayramdaki tablo ile vaka

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, "Diyarbakır’da bir gecede 8 hastanın öldüğü gün Ankara’da 4, Erzurum’da 9, Urfa’da ise 7 hasta hayatını kaybetmişti. Bakanlık toplam ölümü 17 olarak açıkladı. Verilerin hiçbiri doğru değil, bayramdaki tablo ile vakalarda büyük artış yaşanacak. Eylül’de okulların açılması mümkün görünmüyorç" dedi.

sol.org.tr'nin haberine göre; AKP’nin patronların talebiyle erken normalleşme kararı tabloyu iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Ülkenin birçok kentinden yüksek vaka açıklamaları gelirken, Sağlık Bakanlığı otomatik şekilde “950” civarında yeni vaka ve 20 altı yeni ölümü kayda geçirmeye devam ediyor. Açıklanan veriler özellikle Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul gibi kentlerde görülen yüksek vakalar düşünüldüğünde “gerçek tabloyu yansıtmıyor” eleştirilerine konu olurken, bu yöndeki eleştirileri en çok dile getiren ve sürekli olarak uyarılarda bulunan tabip odalarının talepleri ısrarla görmezden geliniyor.

'GENELGE TABLOYU ÖZETLER NİTELİKTE'

Bayramla birlikte ülke genelinde kaydedilen manzaraları soL’a değerlendiren Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, "Ankara’da Valiliğin son genelgesi ulaştığımız tabloyu özetler nitelikte” dedi.

'BÜYÜK BİR ARTIŞIN YAŞANACAĞI ŞİMDİDEN BELLİ OLDU'

Bayramdan sonra büyük bir artışın yaşanacağının belli olduğunu, bunun şimdiden görülebildiğini aktaran Bulut, “Söz konusu genelge yeniden teyakkuza geçildiğini gösterir nitelikte. Ağustos ortasında sıkı önlemler gelebilir, Eylül’de okulların açılması riskli ve şu anki gidişata göre açılmayabilir. Yeniden üç binli vakalara doğru bir gidiş görülüyor, hafta sonları yasağı yeniden gündeme de gelebilir” diye konuştu.

'AÇIKLANAN VERİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Bakanlığın eleştiri konusu olan verilerine ilişkin de konuşan Bulut, “Bunlar doğru değil, Bakanlık gerçek verileri açıklamıyor. Diyarbakır’da bir gecede 8 hastanın öldüğü gün Ankara’da 4, Erzurum’da 9, Urfa’da ise 7 hasta hayatını kaybetmişti. Bakanlık toplam ölümü 17 olarak açıkladı. Verilerin hiçbiri doğru değil, bayramdaki tablo ile vakalarda büyük artış yaşanacak” ifadesini kullandı.

"Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut: "Bakanlığın açıkladığı verilerin hiçbiri doğru değil!"" haberi, 05 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut: "Bakanlığın açıkladığı verilerin hiçbiri doğru değil!" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut: "Bakanlığın açıkladığı verilerin hiçbiri doğru değil!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Sağlık Haberleri