Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki sarf malzeme alımındaki usulsüzlük Sayıştay raporuna takıldı.

Raporda, 2022 yılı içerisinde aynı gün farklı fiyatlardan işlem yapılan ortalama bin çeşit ilaç, tıbbi malzeme ve diğer “sarf malzemesi” tespit edilmiş olduğu açıklandı. Raporda, ambarda malzeme bulunmasına rağmen farklı fiyatlardan hasta başı malzeme satın alındığına dikkat çekildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, Sayıştay’ın raporunda yer alan 2021 yılından devredilen ve 2022 yılı içerisinde satın alınanlarla toplam 17 milyon TL’ye ulaşan malzemelerin, yılı içerisinde tüketilmeden ertesi yıla devredildiği, bazı tüketim malzemelerinin stok kontrolü yapılmadan alındığı tespitine de dikkat çekerek, “Bu malzeme kimi zenginleştirmek için alınıyor?” diye sordu.

Yalçınkaya, aynı gün farklı fiyatlarla malzeme alınmasına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Aynı gün içerisinde birden fazla yapılan alımlarda farklı birim fiyatlar uygulanmış. 2 bin 970 TL ve 2 bin 62 TL gibi değişen fiyatlarla sekiz defa malzeme alımı yapılmış. Söz konusu malzemeler, yedi farklı tedarikten satın alınmış. İdareye verilen 85 kalem malzemenin yıl içerisinde beş ve daha fazla farklı fiyatlarla temin edilmiş olduğu saptanmış.”

"Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı" haberi, 25 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 12 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 20:52 Fenerbahçe'nin Ara Transfer Dönemi Hayal Kırıklığına Sebep Oldu: İki Futbolcu Hemen Gönderildi!
  2. 20:50 Tesla, Müşterisini Dava Etti: Otomobil Sahibi Tazminat Ödemek Zorunda Kaldı!
  3. 20:50 Sisi ve Abdullah, Filistinlilerin Yerinden Edilmesine Karşı Ortak Durdu
  4. 20:16 Özcan Deniz'in abisi Ercan Deniz: "Kız kardeşimizi dövdü" dedi, ortalık karıştı
  5. 20:08 ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
  6. 20:04 Anderlecht Teknik Direktörü David Hubert: 'Yarın cehenneme çevrilecek bir stat olacak'
  7. 20:02 Rusya; Ukrayna'nın İHA üreten işletmelerini vurduk
  8. 19:55 Ömer Çelik'ten Müsavat Dervişoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin açıklamalarına yanıt
  9. 19:52 AK Parti il başkanı Mehmet Erdem’den Emeklilere Çağrı: "Bu Yılı Sabır Yılı İlan Ediyorum"
  10. 19:51 Naci Görür o ili işaret edip uyardı: "Zemini çürük!"
  11. 19:51 Karamsarlığa kapılmayın! Koç, ikizler, başak ve kovalar... İşte 13 Şubat günlük burç yorumu!
  12. 19:48 Rüyada düştüğünü görmek ne anlama gelir?
  13. 19:44 Naci Görür'den bir ile daha uyarı geldi: 'Zemini çürük'
  14. 19:40 İYİ Partili Selçuk Türkoğlu: Türkiye enerji bağımsızlığını kaybedecek
  15. 19:36 ABD; Ukrayna'nın NATO üyeliği gerçekçi değil
  16. 19:34 Ludwig Augustinsson: 'Mourinho’nun başarılarını izleyerek büyüdüm'
  17. 19:29 Bakan Göktaş; 30 bin yaşlımıza yatılı bakım hizmeti sunuyoruz
  18. 18:49 Rüyada doğum yapmak ne anlama gelir?
  19. 18:48 Rüyada doktor olduğunu görmek ne anlama gelir?
  20. 18:47 Borsa İstanbul’da günü kayıpla kapattı