Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maaşı tam 42 bin TL oldu!

Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maaşı tam 42 bin TL oldu!

Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maa... Ankara'daki bir belediye, yaptığı maaş zammıyla çalışanların memnuniyetini artırdı. Belediyenin başkanının duyurduğu %80'lik zam sayesinde, bekar bir çalışanın maaşı 42 bin TL'ye yükseldi. Bu zam haberinin ardından, belediye çalışanları arasında sevinç dolu bir hava oluştu. Detaylar şu şekilde...

Gölbaşı Belediyesi’yle Hizmet-İş Genel Sendikası ve Öz Güven-Sen arasında yapılan toplu sözleşmeyle belediye çalışanının maaşları %80 arttı. Zam sonrası bekar bir çalışanın maaşı ikramiye, yemek, yakıt ve yol yardımları da eklendiğinde 42.000 TL oldu.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN ÜCRETİ 22 BİN TL OLDU

İmzalanan toplu sözleşme ile belediyede çalışan bekar bir çalışanın maaşı %80 zamla 28.000 TL’ye çıktı. İkramiye ve diğer sosyal hakları eklendiğinde bekar bir çalışanın maaşı 32.000 TL’ye yükseldi. Kadrolu bekar bir çalışanın maaşı ise ücret, yemek, yakıt ve yol yardımlarıyla birlikte 42.000 TL olarak belirlendi. Geçici çalışan personel maaşı ise yemek ücretiyle birlikte 22.000 TL oldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, programda yaptığı konuşmasında Temmuz’da geçici işçilerin Bellas çalışanları ile toplu sözleşme ve özlük haklarında eşitleneceğini ve personellerin çalışma yılına göre her yıl için aylık 50 TL kıdem tazminatı alacağı müjdesini verdi.

golbasi-belediyesi-calisanina-zam-1.jpg

"SEÇİM YATIRIMI DEĞİL, HAKKINIZ OLAN"

2019 senesinde göreve gelmeden evvel belediye çalışanları ile bir araya geldiğini ifade eden Başkan Ramazan Şimşek, "O zaman ben belediye meclis üyesiydim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle ve sizlerin destekleriyle Cumhur İttifakı’nın Gölbaşı Belediye Başkanı oldum. Gölbaşı’nı yaşanabilir bir hale getirdik, Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açtık. Gölbaşı, Türkiye’nin en temiz ilçesi seçildi. Gölbaşı’nın etrafı güzelleşti. Bunu ben tek başıma yapmadım, sizlerin emekleriyle ve gayretleriyle yaptık. Yorulmak yok, usanmak yok, hep birlikte çalışacağız, Gölbaşı’nı hak ettiği yere getirmeye devam edeceğiz. Maaş zamlarını seçim yatırımı olarak yapmıyoruz, siz değerli emekçi kardeşlerimiz hak ettiği için yapıyoruz. Memurlarımızın sosyal denge oranlarını her zaman yüzde 100 verdik," ifadelerini kullandı.

golbasi-belediyesi-calisanina-zam.jpg

YÜZDE 250 ZAM YAPILDI!

Başkan Şimşek, "Göreve geldiğimizden bu yana promosyonlar, ikramiyeler ve mesai ücretleri mevzusunda son kuruşuna kadar sizin yanınızda olduk. Bunlar sizin hakkınız. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak kök asgari ücretin üzerine yüzde 250 zam yaptık. Bununla da bitmedi. Geçen yıl da, ondan önceki yıl da yaptık, Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da yapacağız.

Ekonomiyi güzel kullandık. Gölbaşı’nın hakkını hiç kimseye peşkeş çekmedik. Çalışanlarımız çok emek veriyorlar. Biz belediyede göreve geldiğimizden bugüne bir gün aksatmadan maaşlarınızın ödemesini gerçekleştirdik. Mesaileri, bayram ikramiyelerini her zaman verdik. Biz Cumhur İttifakı olarak bunu başardık, sizlerin yardımıyla başarmaya devam edeceğiz. Daha uzun yolumuz var. Gölbaşı’nı yaşanabilir bir hale getirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sendika başkanlarıma, il başkanlarımıza, Bellas müdürümüze, birim müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun," cümlelerini kurdu.

"Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maaşı tam 42 bin TL oldu!" haberi, 21 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maaşı tam 42 bin TL oldu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara'da bir belediyede bekar çalışanın maaşı tam 42 bin TL oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  2. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  3. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  4. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  5. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  6. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  7. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  8. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  9. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  10. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  11. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  12. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  13. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  14. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  15. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  16. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  17. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  18. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  19. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  20. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
Yerel Gündem Haberleri