Ankara'da köpekli afişle daire satılan sitede ‘köpek besleme’ yasağı

Ankara'da köpekli afişle daire satılan sitede ‘köpek besleme’ yasağı

Ankara'da köpekli afişle daire satılan sited... Ankara Etimesgut 2 çocuklu ailenin köpekle çekilmiş fotoğrafı kullanılarak hazırlanan afişlerle daireleri satılan sitede, köpek beslemenin yasak olduğu duyuruldu. Karar, bin 800 daireli sitede tepki çekti.

Site yönetimi tarafından avukat imzası ile yapılan duyuruda; bazı kat malikleri ve kiracıların kullandığı bağımsız bölümlerde ‘Yönetim Planı’na aykırı olarak köpek beslendiğinin tespit edildiği belirtildi. Söz konusu ‘Yönetim Planı’nın ilgili maddesinin, ‘Kat malikleri ile onların külli ve cüzi halefleri, bağımsız bölümlerinde ve bağımsız bölümlerin balkonlarında ve ortak yerlerde küçükbaş ve büyükbaş hayvan, güvercin, tavuk, köpek ve benzeri hayvanları besleyemezler, aksi takdirde Toplu Yapı Yönetimleri tarafından cezai işlem uygulanır’ hükmünü içerdiği hatırlatıldı.

2 ay süre

Bağımsız bölümlerde köpek beslemenin tüm kat maliklerince usulüne uygun kabul edilen ‘Yönetim Planı’ ile yasaklandığı, ‘634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre ‘Yönetim Planı’nın tüm kat malikleri yönünden bağlayıcı olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Site içerisinde köpek beslenmesi, diğer kat maliklerine ve çevreye zarar vermesi, özellikle çocuklarda ve hassasiyet gösteren diğer bireylerde korkuya sebep olması sonucunu doğurmakta, çıkardıkları gürültü nedeni ile gürültü kirliliği, ortak mahallere dışkılamak, idrar yapmak, tüy dökmek suretiyle çevre rahatsızlığı oluşmaktadır.

Alınan şikayetler site görevlileri tarafından da tespit edilmiş olmakla bağımsız bölümlerde köpek beslenmesi dolayısıyla site içi huzur ve güven ortamının bozulduğu değerlendirilmektedir. Umumi Hıfzıssıha Kanunu ile her vatandaş yönünden ön görülen çevre ve toplum sağlığını koruma yükümlülüğüne aykırılık söz konusudur.

2 ay içerisinde bahse konu aykırılığın giderilmesini, bu süre zarfında köpek ile birlikte iken yük asansörünün kullanılmasını, bahçede ve ortak alanlarda dolaştırılmamasını önemle bildiririz” denildi.

“Bazı arkadaşlar, orta yolu bulamıyor"

Bazı site sakinleri ‘köpekli mutlu aile tablosu’ fotoğrafıyla konut satışı yapılmasına rağmen, şimdi kedi ve köpek beslenmesinin yasak olduğu ile ilgili duyuruya tepki gösterdi.

Evinde kedi beslediğini söyleyen site sakini Hayati Zorer, “Bazı arkadaşlar, orta yolu bulamıyor. Köpek kardeşlerimizi, dostlarımızı gezdirirken ya da onlar idrar yaparken takip etmiyorlar. Halbuki bana söyleseler; gelir temizlerim. Durumdan da şeref duyarım. Hayvanlar benim kardeşlerim, rahatsız olur muyum? Bizim öyle bir rahatsızlığımız olamaz, olursak kendimizde bir kabahat ararız” dedi.

Bir diğer site sakini de şu ana kadar rahatsızlık veren bir köpekle karşılaşmadığını belirterek, “Geldiğim yerde sokak köpeklerinden muzdariptik. Çünkü çocuklara saldırıyordu. Komşularımızı ısırdı. Buna hiçbir yer çözüm bulunamadı, sonra buraya geldik. ‘Sakin bir yer’ diye geldik. Bizim fikrimiz küçük hayvanlar beslenebilir lakin komşulara, insanlara ve oturan sakinlere zarar vermediği sürece” diye konuştu.

"Ankara'da köpekli afişle daire satılan sitede ‘köpek besleme’ yasağı" haberi, 24 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara'da köpekli afişle daire satılan sitede ‘köpek besleme’ yasağı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara'da köpekli afişle daire satılan sitede ‘köpek besleme’ yasağı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri