Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin temeli atıldı

Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin temeli atıldı

Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük ... Ankara, dev bir dönüşüm ve gelişimle yepyeni bir projeye kucak açıyor. Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alacak olan bu projenin açılış töreni Başkent'e dualarla müjdelenerek gerçekleşti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde hayata geçirilecek dev proje kapsamında Türkiye'nin en büyük hal ve gıda toptancı sitesi, Başkent'e kazandırılıyor. Temel atma töreni dualarla gerçekleşti.

BAŞKENT'E ÖZEL PROJE: 210 DÜKKAN İLK ETAPTA TEMELİ ATILDI

Ankara'ya özel olarak planlanan projenin ilk etabında 210 adet dükkanın temeli düzenlenen törenle atıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ve MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan'ın katıldığı temel atma töreninde, projenin Türkiye'nin en büyük kuru gıda ve hal kompleksi olacağı vurgulandı.

BAKAN ÖZHASEKİ: "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPIYORUZ"

Bakan Özhaseki, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün burada Türkiye'nin en büyük kuru gıda ve hal kompleksinin temelini atıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu proje ile Ankara'ya değer katacağız. İnşallah esnaflarımız burada kendi işlerini yapacaklar" dedi. Bakan Özhaseki ayrıca projenin maliyetinin 15 milyar TL olduğunu belirtti.

ankara.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ OKTAY: "ANKARA'YA YENİ DEĞERLER KATIYORUZ"

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ise, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle Ankara'ya yeni bir değer katacak bir projeye başlanıyor. 750 ila 3000 metrekare arasında dükkanların yer alacağı proje, birçok etaptan oluşacak ve hem iç pazara hem de yurtdışına pazarlama imkanı sunacak" şeklinde konuştu.

750 METREKARE İLA 3000 METREKARE ARASINDA DÜKKANLAR

Proje, ilk iki etapta 210 dükkanın temelinin atılmasıyla başlarken, sonunda meyve ve sebze hali de eklenerek üç etaptan oluşacak. 750 metrekare ila 3000 metrekare arasında değişen dükkanlara sahip olacak olan proje, Ankara'nın ticaretine ve ekonomisine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Temel atma töreni, dualar ve hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

TOKİ vasıtasıyla gerçekleştirilecek olan projenin maliyetinin 15 milyar lirayı bulacağını belirten Özhaseki, "Buradaki tüm esnaflarımıza dükkanlarını teslim edeceğiz. İnşallah siz de burada kendi işlerinizi yapacaksınız. Tüm dünyaya buradan ürün satacaksınız. İhracatı geliştireceksiniz, istihdam sağlayacaksınız. Bizde bunlara bakıp tabii ki mutlu olacağız ve sizlere dua edeceğiz" şeklinde konuştu.

​​​​​​​​​​​​​​

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ise şu şekilde konuştu: "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığımız ve TOKİ iş birliği ile Ankara'ya ve Ankara markasına da yeni değerler katacak yeni bir projeye bugün başlanıyor. 750 metrekare ila 3000 metrekare arasında dükkanların yer alacağı gıda toptancı hali ilk iki etapta, sonunda da gene meyve ve sebze hali olarak da onun da ekleneceği üç etaptan oluşan bin yüz dükkanı olan bir projeden bahsediyoruz. Bu yalnız dükkanlardan oluşan bir proje olmayacak aynı zamanda üreten, pazarlayan hem iç pazara hem de yurtdışına pazarlayan bir düzce merkez olması sebebiyle de önem arz ediyor"

Temel atma töreni, yapılan dua ve hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

"Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin temeli atıldı" haberi, 16 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin temeli atıldı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara'ya dev yatırım! Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin temeli atıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Karar

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
  2. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  3. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  4. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  5. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
  6. 10:25 Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
  7. 10:22 ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 124,35
  8. 10:16 Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
  9. 09:53 New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
  10. 09:48 Karar yazarı Akif Beki: CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
  11. 09:41 Bursa’da koltuk fabrikası iflas etti: Alacaklılar eşyaları yağmaladı
  12. 09:36 Bahar dizisindeki çekim hatası sosyal medyada gündem oldu
  13. 09:30 Serpil Çakmaklı yıllar sonra her şeyi itiraf etti: Aldatıldığımı gözlerimle gördüm
  14. 09:20 Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  15. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  16. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  17. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  18. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
  19. 08:50 Milyonlarca taraftar için emsal karar: Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
  20. 08:46 AK Parti'deki tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Bazı isimler değişiyor
Yerel Gündem Haberleri