Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı var?

Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı var?

Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı ... Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan Mehmet Görmez'in gidişiyle başlayan tasfiye dalgasına YSK Başkanı Sadi Güven'in de dahil edileceğini öne sürdü. Görmez'in ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi...

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan Mehmet Görmez'in gidişiyle başlayan tasfiye dalgasına YSK Başkanı Sadi Güven'in de dahil edileceğini öne sürdü. Görmez'in ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da tasfiye edileceği iddiaları yüksek sesle dile getirilmişti. AKP'ya yakın medyada kendilerini reisçi olarak adlandıran isimlerin Görmez'i hedef alması, buna karşılık Davutoğlu'na yakın bilinen isimlerin de Görmez'i sahiplenmesi bu iddiaları güçlendiriyor. 

ERDOĞAN SADİ'YE GÜVENMİYOR MU?

Abdullah Gül'ün eski danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısında  Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) artçı sarsıntılarının süreceği iddiasında bulundu. Takan YAŞ atamlarını değerlendirdiği yazısının son bölümünde çarpıcı bir iddiaya yer verdi. Saray kulislerinde Görmez'in ardından üç ismin daha gönderileceğini ileri süren Takan, üçüncü ismin Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven olduğunu aktardı. 

Referanduma şaibe bulaştırarak Erdoğan'a başkanlığı altın tepside sunan Sadi Güven'in gönderileceği iddiası kafaları karıştırdı. 

İşte Takan'ın bugün Yeniçağ'da yayınlanan yazısının tamamı:

Bu "YAŞ" pilavı daha epey su kaldıracak gibi görünüyor. Kararlar açıklandı, Başbakan Binali Yıldırım gazetecilere "tatile çıkın"önerisi yaptı ama kazın ayağı pek öyle görünmüyor. Ankara kasvetli... Koyu gri ağır bulutlar üzerinize çökecek gibi duruyor. Hava kurşun gibi ağır.. Meteoroloji raporu vermiyorum. Ne zaman nerede bir haber bombası patlayacağı belli değil. Haydi, sıkıysa tatile çık!.. Meclis tatile girdi ama saray hummalı bir şekilde çalışıyor. Devlet koridorları alabildiğine yoğun, sıkıntılı. Klimalar kafi gelmiyor!..

"YAŞ"ın artçı sarsıntıları bir süre deha devam edecek. Dün, Genelkurmay Karargâhı başta olmak üzere TSK'daki nabzı biraz da olsa yansıtmaya çaba göstermiştim. Çankaya Köşkü'ndeki "ilk"lerin gerçekleştiği o 4 saatlik toplantıya tekrar dönelim. Devlet koridorlarına sızan kulislere.. "Off the record" kaydı konulamayan ince(!) ayrıntılara...

Kaynakların verdiği bilgilere göre, sarayda hazırlandıktan sonra YAŞ heyetinin önüne getirilen listelerden sadece bazı isimler üstünde en fazla 3-4 dakika süren görüşmeler yapılabildi. Bundan sonrasını varın siz düşünün!.. Hani şu, bendenizin sürpriz olduğuna katılmadığı "denizde sürpriz atama" var ya... Hani, herkeslerin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin atanmasını beklerken 5'inci sıradan Koramiral Adnan Özbal'ın getirilmesi... Evet bir "ilk" gerçekleşti YAŞ'ta... "Karar" açıklaması YAŞ üyelerine Başbakan Binali Yıldırım tarafından tebliğ edilince o soru sorulur; "Neden Veysel Kösele değil?". Cevap verilir; "FETÖ ile mücadelede yeterince etkin değil..." Küçük bir itiraz yapılır; "Elinden ne geldiyse yaptı, somut örnekleriyle ortada." Karşı cevap hemen yapıştırılır, "Tamam doğru da. Kanaat, yeterince etkili olmadığı yönünde..."

Evet!.. Bir "ilk" gerçekleşir "YAŞ"ta. Dünyanın en güzide ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak atama şipşak gerçekleşir. Dosya üzerindeki görüşme süresi, kaynakların ifadesine göre 4 dakikayı geçmez...

Ya diğer dosyalar!.. Dün de dikkat çekmiştim; bence bu "YAŞ"ın en büyük sürprizi Mete Han'dan bu yana Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde ilk defa 1 Generalin terfi ettirilmiş olması. Diğer bir çarpıcı gelişme ise 20 Generalin emekliye sevk edilmesi. Bu Generaller içinde öyle isimler var ki; hain darbe girişimi sırasında FETÖ'cülere karşı en ufak bir tereddüt göstermeden harekete geçmiş, birliklerini onlara karşı sevk ve idare etmiş, silahını çekerek çatışmaya girmiş, her riske katlanarak, darbe girişiminin emir-komuta zinciri içinde yapılmadığını ve bu kalkışmanın hainler tarafından düzenlendiğini yazılı emirlerle tüm birliklere iletmiş ve hainlerin püskürtülmesinde hayati rol oynamış... İçinde bulunduğumuz nazik ortam ve  kendilerinden de müsaade almadığım için hiç birinin ismini tek tek zikretmeyeceğim. Ancak şu kadarını söyleyebilirim; kırgınlar ama küskün değiller, "ne yaptıysak vatanımız ve devletimiz için yaptık..." diyorlar. Gerisi bende saklı!..

Çankaya Köşkü'ndeki "YAŞ"ta bu Generallerin dosyaları görüşülürken ve emekli edilmelerine ilişkin "karar"a "neden" sorulurken gerekçenin benzer olduğunu öğrendim;

 "Kanaat, FETÖ ile mücadelede yeterince etkili değiller..." 

TSK'da moral ve motivasyon iyice dibe doğru sürülürken şimdi şu konuşuluyor;

"Bu sene 3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadıkları için yasa gereği emekli edilemeyen isimler de gelecek sene tırpan yiyecek. Bu yıl yapılanları da emsal alırsak, yine FETÖ ile gerçek mücadele edenler TSK dışına atılacak."

"YAŞ"ın artçı sarsıntıları devam ederken devlet koridorlarında beyinleri kuşkular kemiriyor ve şu soruya cevap aranıyor; "acaba bir şeylerin izleri mi silinmeye mi çalışılıyor?"

Bu kargaşa içinde en çok kim seviniyor?.. Tekrar ediyorum; "ulusalcı" geçinen çete. Neden bu kadar ısrarlıyım?.. Yuvalanıp güçlenmek istedikleri bir yer daha var. "YAŞ" kararları dışına çıkarılan Jandarma. 2 Ağustos öncesi, İçişleri Bakanlığı bünyesinde alınan bazı emeklilik kararları ile Jandarmada başlayan tartışmalar yoğunlaşarak devam ediyor. Yaşar Güler'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na kimin getirileceği konusunda spekülasyonlar muhtelif. Bazı isimlere yönelik emeklilik furyasının devam edeceği konuşuluyor. Görüşlerine başvurduğum Kuvvet içindeki bir kaynağımın şu tespiti çok çarpıcı;

"Jandarmanın siyasallaşmasıyla emir-komuta zincirinde zafiyetler yaşanmaya başlandı. Bizim için en büyük tehlike PKK/YPG. IŞİD'in ortadan kaldırılmasıyla ABD'nin tüm silahları bu terör örgütüne verilecek. Allah esirgesin!.. Sınırlarımız içinde yeni bir hendek savaşı tehlikesinde olabilecekleri düşünmek bile istemiyoruz."

"Ulusalcı" geçinen çete, devlet içinde çöreklenip semirmek için var gücüyle saldırıyor. Farkında mısınız bilemem? Bu saldırılar ellerindeki küçük bir yayın organı ve bazı küçük internet sitelerinin üzerinden sürüyor. Hem de FETÖ ile mücadele kamuflajıyla!.. Oyuna ve kirli tezgaha çok dikkat etmek lazım...

"YAŞ"ın artçı sarsıntıları devam edecek diye yazıya başlamıştık. Noktayı koyarken; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "veda"sından sonra saray kulislerinde "3 kellenin daha da yolculanacağı" konuşuluyor. Siz, dikkatli okurlar 2'sini tahmin edersiniz. 3'üncü konuşulan ismi de ben söyleyeyim; YSK Başkanı Sadi Güven... Bu pilava su dayanmaz!.. Haydi, gel de tatile çık!..

"Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı var?" haberi, 05 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı var? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara'yı karıştıracak iddia! Sırada YSK mı var? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Gündem Haberleri