‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına sızdırılmış’

‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına sızdırılmış’

‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bi... CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 65 yaşa getirilen sınırlamanın esnetilmesine yönelik kararın, “Bilim Kurulu dışında olmasının kamuoyunda farklı algılanacağını”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 65 yaşa getirilen sınırlamanın esnetilmesine yönelik kararın, “Bilim Kurulu dışında olmasının kamuoyunda farklı algılanacağını” dile getirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş ve üstü vatandaşların günde 3 saat dışarı çıkmasına yönelik uygulamanın AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme gelmesinin “siyasetin bilime müdahalesi algısını yaratacağına” işaret etti.

Öztrak, “Kimse bilim insanlarının sırtından siyaset devşirmeye çalışmamalı” dedi. CHP Sözcüsü Öztrak, salgınla mücadelede en önemli konunun güvenilirlik olduğunu belirterek “Güvenilirliği Bilim Kurulu sağlıyor.

Bilim Kurulu’nun kararları ve önerileriyle hareket edildiği zaman kamuoyunda böyle bir güven ortaya çıkıyor” görüşünü dile getirdi.

Öztrak, 65 yaşa getirilen sınırlamanın esnetilmesine ilişkin bir kararın, Bilim Kurulu dışında olmasına yönelik Cumhuriyet'e şu değerlendirmeyi yaptı: “Açıkçası bu çok daha tehlikeli bir gidişe işaret ediyor. Maalesef şu an iktidar partisi salgından siyasi rant devşirmeye çalışıyor.”

65 yaş üstü yurttaşların sürekli evde bulunmalarının farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği ve bu yaş grubunun sokağa nasıl çıkabileceği konularında bir süredir bilim insanları arasında tartışmaların yürütüldüğünü anımsatan Öztrak, şöyle konuştu:

'AKP MYK'SINA SIZDIRILMIŞ'

“Anlaşılan bu konu Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına da sızdırılmış. Böyle bir karar alınabileceği ortaya çıkınca da 65 yaş üstündeki vatandaşlardan siyasi bir rant elde etmek istiyorlar. Bugüne kadar Türkiye’deki bilim insanları ile sağlık çalışanlarının başarısı ve milletimizin kısıtlamalara uyması sonucunda bir noktaya geldik. Bu nokta üzerinden bir parti çıkmış kendine siyasi rant devşirmeye çalışıyor. Bu son derece yanlış bir tutumdur.”

‘BİLİME MÜDAHALE OLUR’

Salgınla mücadelede henüz işin başında olunduğuna dikkat çeken Öztrak, koronavirüse karşı atılması gereken pek çok adım olduğuna işaret etti.

Öztrak, “Bu, ciddi bir güvensizliğin oluşmasına neden olur ve siyasetin bilime müdahale ettiği algısını yaratır” değerlendirmesinde bulundu.

Milletin zaten uygulanan kısıtlamalara çok büyük fedakârlıkla uyum sağladığını kaydeden Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidarın vatandaşın ekonomik sorunlarına yaklaşımı son derece sığ ve yetersiz. Bu süreçte ekonomik desteğin dışında da çok ciddi beceriksizlik sergiledi. Şu anda ne 65 yaş üstündeki vatandaşlara kolonya verebildiler, ne de diğer vatandaşların maskelerini verdiler. Önce kendi üzerlerine düşen bu sorunları çözsünler. Kimse bilim insanlarının sırtından siyaset devşirmeye çalışmamalı. Bilim insanlarının dinlemeliler. Bilim insanların konuştuklarının bir siyasi partinin yönetim organına mal edilmesi son derece yakışıksız ve tehlikelidir.”

"‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına sızdırılmış’" haberi, 27 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına sızdırılmış’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Anlaşılan 65 yaş kararı Bilim Kurulu’nda bir noktaya geldikten sonra AKP MYK’sına sızdırılmış’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:51 Dev Holding, 978.141.000 TL'lik dağıtım tarihini açıkladı
  2. 13:51 Kripto Devi Zhao, Kara Para Aklama Suçlamasıyla 4 Ay Hapis Ceza Aldı
  3. 13:46 Vakıfbank ekonomiye 2 trilyon TL katkıda bulundu
  4. 13:46 1 Mayıs 2024 çeyrek, gram ve yarım altın tutarları
  5. 13:41 Çiftçiler için önemli haber: Yüzde yüz faiz indirimli kredi şimdi mümkün! Detaylar açıklandı
  6. 13:41 Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
  7. 13:35 Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!
  8. 13:34 Nisan ayı için İstanbul'un enflasyonu açıklandı
  9. 13:30 Davutoğlu'ndan açıklama: Gazze halkının mücadelesine desteğimiz sürecek
  10. 13:28 Diyanet'ten 'Audi A8 makam aracı' açıklaması geldi: Şehir dışı programı için kiralanıyor
  11. 13:28 Kolombiya Ordusundan Şok Haber: Milyonlarca Mermi ve Binlerce Füze Kayıp!
  12. 13:22 1 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  13. 13:12 Cang Yongcın'ın Laboratuvar Girişi Engellendi: Bilimsel Özgürlükler Tartışmalara Yol Açtı
  14. 13:07 DSÖ Başkanı, İsrail'in Refah'a Olası Saldırısını İnsani Felaket Olarak Nitelendirdi
  15. 13:00 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 12 İlde 41 Şüpheli Yakalandı
  16. 12:56 2024'te Küresel İşsizlik Artacak: Uluslararası Çalışma Örgütü Raporu
  17. 12:48 İliç'teki faciayla ilgili şok eden gerçek TBMM'de açıklandı: Felaket 3 ay önceden başladı
  18. 12:45 Türkiye artık ucuz değil: Türk tatil beldeleri ilk 10'a giremedi
  19. 12:45 Starbucks'ın Bilanço Açıklaması: Gelir Düşüşü ve Beklenenden Zayıf Performans
  20. 12:43 Berzeg'in bulunduğu alanın 9 kez tarandığı açıklandı: 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
Politika Haberleri