‘Annem, ellerimin arasında öldü’

‘Annem, ellerimin arasında öldü’

‘Annem, ellerimin arasında öldü’ Mersin'de şiddet uyguladığı için kendisinden boşanan Filiz Kaplan'ı (42) öldüren Murat Ceritlioğlu (45) hakim karşısına çıktı. Annelerinin soyadını alan ...

Mersin'de şiddet uyguladığı için kendisinden boşanan Filiz Kaplan'ı (42) öldüren Murat Ceritlioğlu (45) hakim karşısına çıktı. Annelerinin soyadını alan kardeşlerin anlattıkları salonda duygusal anlar yaşatırken, iki kardeş olay anı görüntülerini ise izlemek istemedi.

Olay, 28 Haziran günü merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Filiz Kaplan, sabah Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki işine gitmek üzere evinden çıktı. Kaplan bu sırada, 1 yıl önce boşandığı Murat Ceritoğlu’nun silahlı saldırısına uğradı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği Filiz Kaplan, hayatını kaybetti. Olayın ardından Ceritlioğlu ve otomobille birlikte geldiği 3 arkadaşı gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Ceritlioğlu tutuklandı, araçta bulunan diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Davanın ilk duruşması 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gördü. Duruşmaya hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan dava açılan tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu, adli kontrol şartı ile serbest bırakılan şüpheli A.A., Filiz Kaplan'ın çocukları, ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi de müdahil oldu.

'SENİ SEVMİYORUM' DEYİNCE KURŞUN YAĞDIRMIŞ

Duruşmada ilk olarak söz verilen sanık Murat Ceritlioğlu, ilk olarak ifade vermek istemedi. Ancak sonrasında karar değiştirerek olayı alkolün etkisi ile gerçekleştirdiğini öne sürdü. Olay günü kızından para almak için gittiği olay mahallinde eski eşi Filiz Kaplan'ı gördüğünü ve konuşup barışmak için yanına gittiğini ancak Filiz'in kendisine 'Seni sevmiyorum' diyerek hakaret ettiğini iddia eden zanlı, "Alkol bağımlılığım ve işsiz olduğum için boşandık. Evi ben almıştım. Boşandıktan sonra ev karşılığında bana 60 bin TL verdiler. Bir kısmını kızıma verdim. Sıkıştıkça kızımdan para istiyordum. Olay günü yine kızımdan para istemek için sabah eve gittim. Bu sırada Filiz'in evden çıktığını gördüm. Araçla yanına giderek, onu sevdiğimi barışmak istediğimi söyledim. Alkollü idim. Filiz bana hakaret etti. Alkolün yönlendirmesi ile silahı belimden çıkartıp ateş ettim.Bu olayı yapacak biri değildim. Aniden gelişti. Öldürmek istesem çalıştığı hastaneye gider öldürürdüm. Sonra arabaya binip gittik. Böyle olsun istemezdim" dedi.

ANNEMİ HEP 'BOŞANIRSAN ÖLÜMLE BİTER' DİYE TEHDİT EDİYORDU

Duruşmaya katılan Filiz Kaplan'ın 29'li yaşlardaki çocuklarının sözleri mahkemede duygusal anlar yaşattı. Selcan Kaplan, "Annem sürekli şiddet görüyordu. Sadece alkol değil, uyuşturucu da kullanıyordu. Annem para vererek boşanabildi. Olaydan 1 ay önce silah aldığını söyledi. Annemi hep 'boşanırsan ölümle biter' diye tehdit ediyordu. Olay günü sabah 06.12'de ağabeyimin sesine uyandım. 'Selcan kalk anne öldü' dedi. Annem yerde yatıyordu. Hepsinden şikayetçiyim. Sizin ve Allah'ın adaletine sığınıyorum. Yanındakiler olaydan sonra kutlama yapar gibi içki içmişler. Umarım bir insanı annesiz bırakmanın acısını yaşarlar" diye konuştu.

ANNEM ELLERİMİN ARASINDA ÖLDÜ

Filiz Kaplan'ın diğer çocuğu Gökhan Kaplan ise şunları söyledi:

"Bu şahsı değil baba olarak insan olarak bile görmüyorum. Şahıs anneme sürekli şiddet uyguluyordu. Evde sürekli uyuşturucu kullanıyordu. Annem dayanamayıp boşanma davası açtı ama şahıs boşanmak istemiyordu. 60 bin TL vererek boşandı annem. Boşandıktan sonra da tehditleri devam etti. Bana bıçak çekti. Olay günü annemin çığlığına uyandım. 'Gökhan' diye bağırdı. Annem yerde kanlar içinde yatıyordu. Ellerimin arasında öldü. Bir kadın ikiye ayrılırsa yarısı anne yarısı çocuktur. Bir kadın katledilirse hem anne hem çocuk ölür" ifadelerini kullandı. Gözü yaşlı çocuğun sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

Duruşmaya katılan Filiz Kaplan'ın ağabeyleri de zanlının kendilerini de sürekli tehdit ettiğini, evlerinin kapılarını kırdığını söyledi. Tehdit altında olduklarını belirten ve haklarında koruma kararı bulunan Kaplan ailesinin fertleri, olay günü araçta yer alan 3 şüphelinin de tutuklanmasını istedi.

Müşteki avukatları da olay günü araçta bulunan zanlıların eyleme iştirak ettiklerini söyleyerek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

OLAYDAN SONRA İÇKİ İÇMİŞLER

Öte yandan olay günü katil zanlısı Murat Ceritlioğlu ve araçta bulunan 3 şüphelinin şelaleye giderek içki içtikleri ortaya çıktı. Duruşmada olay anına ait kamera görüntülerinin izletileceği sırada Filiz Kaplan'ın çocukları dayanamayarak dışarı çıktı. Kamera görüntülerinde, evden çıkan Filiz Kaplan'ın yanına yaklaşan bir araçtan inen şahsın arkadan ateş ettiği, sonrasında hızla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

DURUŞMA 16 OCAK'A ERTELENDİ

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu'nun tutukluluk halinin devamına, diğer 3 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Duruşmaya katılmayan diğer şüpheliler H.G. ve M.D.'nin sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma 16 Ocak 2020'ye ertelendi.

"‘Annem, ellerimin arasında öldü’" haberi, 12 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ‘Annem, ellerimin arasında öldü’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Annem, ellerimin arasında öldü’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Haberleri