Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı görüşmeler! Resmen bir arkadaşa bakıp çıkıyorlar...

Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı görüşmeler! Resmen bir arkadaşa bakıp çıkıyorlar...

Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı gör... Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yasaklar çiğnenmeye devam ediliyor. Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle'nin kayıtdışı görüşmeleri gündemdeydi. Şimdi de eski cezaevi savcısı avukat Hüseyin Hisli’nin de bir mahkumla 5 kez...

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yasaklar çiğnenmeye devam ediliyor. Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle'nin kayıtdışı görüşmeleri gündemdeydi. Şimdi de eski cezaevi savcısı avukat Hüseyin Hisli’nin de bir mahkumla 5 kez kayıtdışı görüştüğü ortaya çıktı.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü H.G, eski cezaevi savcısı avukat Hüseyin Hisli ile 5 kez kayıtdışı görüştürüldü. İddiaya göre, kurumun İnfaz Koruma Baş Memuru Ahmet P., hükümlü H.G’yi Cezaevi Müdürü Tuncay Avanaş ile bir araya getirdi. Avanaş da 12 milyonluk miras davası olan H.G’yi, davasının çözülmesi amacıyla avukat Hisli ile tanıştırdı. Kurum Müdürü Tuncay Avanaş ile İnfaz Koruma Baş Memuru Ahmet P.’nin para karşılığı kayıtdışı görüşmelere göz yumduğu ilere sürülürken, Hisli’nin avukat kaydı, retina ve kimlik kaydı yapılmadan cezaevine girdiği tespit edildi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, cezaevi ikinci müdürü B.Y., kayıtdışı görüşmeye ilişkin 12 Nisan tarihinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. B.Y., verdiği dilekçede, “Kurum Müdürü Tuncay Avanaş, hükümlü H.G’yi üç kez vekâletsiz avukat görüşü yaptırmış olmasına rağmen, yine vekâletsiz şekilde avukatla görüştürerek görevini kötüye kullanmıştır” dedi. Şikâyetin ardından B.Y., Antalya Elmalı Kapalı Cezaevi’ne tayin edildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Avanaş ise savunmasında hükümlü H.G’nin kendisine birçok kez sözlü olarak avukat ile görüştürme talebinde bulunduğunu, hükümlünün ruh sağlığının iyi olmadığını, kurum içerisinde problem çıkardığını, art niyet olmaksızın hükümlünün psikolojisini düzeltebilmek amacıyla Avukat Hüseyin Hisli ile görüştürdüğünü söyledi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan incelemede ise söz konusu eylemin sabit olmasına karşın, "herhangi bir kişinin mağduriyetine sebebiyet vermediği" gerekçesiyle soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Daha önce de yaşandı

Aynı cezaevinde daha önce de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle, Antalya Başsavcı Vekili Gürkan Kütük’ün de arasında bulunduğu 5 kişi ile birlikte adli bir mahkumu “kayıtdışı” ziyaret etmiş ve görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Avukatlık Kanunu’nda yer alan 48. maddeye göre, “Verilen bir ücret yahut çıkar karşılığında avukata iş getirmeye aracılık eden memurlar en az bir yıl hapis cezasına çarptırılır” deniliyor.

"Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı görüşmeler! Resmen bir arkadaşa bakıp çıkıyorlar..." haberi, 12 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı görüşmeler! Resmen bir arkadaşa bakıp çıkıyorlar... haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Antalya L Tipi Cezaevinde yine kayıtdışı görüşmeler! Resmen bir arkadaşa bakıp çıkıyorlar... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Gündem Haberleri