Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza alıp pahalı satıyorlar

Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza alıp pahalı satıyorlar

Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza... Antalya sebze ve meyve üreticileri, Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncuların fiyat uygulamalarını protesto etti. Akşam saat 20.00 sıralarında Antalya Toptancı Hali'ne konvoy eşliğinde boş araçlarıyla gelen üreticiler, hale...

Antalya sebze ve meyve üreticileri, Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncuların fiyat uygulamalarını protesto etti. 
Akşam saat 20.00 sıralarında Antalya Toptancı Hali'ne konvoy eşliğinde boş araçlarıyla gelen üreticiler, hale mal sokmayarak, komisyoncuların ürünleri kendilerinden düşük fiyata alıp pahalıya satmasına tepki gösterdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, çiftçilerin araçlarının hale girmesini önlemek için kompleks içine girişi sağlayan 3 kapı da üreticiler tarafından kapatıldı. Polisin zaman zaman müdahalesi ile açılan kapılar tekrar tekrar kapandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Devrim Kök'ün sık sık slogan atan eylemcileri ikna çabası da sonuç vermedi. Eylemciler bir ara batı giriş kapısını açık tutmaya çalışan polise engel olmak isteyince arbede çıktı. Kapıyı kırmak isteyen üreticileri yine kendi arkadaşları ikna etti. Toma ve çevik kuvvetin hazır bekletildiği eylem sırasında bazı üreticiler araçlardan domates, biber, patlıcan gibi ürünleri alarak yola döktü.  

MALİYETİNİN ALTINA SATIŞA TEPKİ
Ürettikleri ürünlerin maliyetinin altında alıcı bulmasına tepki gösterdiklerini dile getiren çiftçiler, devlete vergisini düzenli ödemelerine rağmen borç batağında bulunduklarını söyledi. Çiftçi Hüseyin Çelik, 10 yıl önce domatesin kilosunu 1-1,5 TL'ye satarken, gübrenin fiyatını da 25 TL'den aldıklarını hatırlatarak, "Şu anda ben 125 TL'ye gübre alırken, domatesin kilosunu dövizin gidişatına göre 12 TL'den satmam gerekiyor. Ama ben domatesi 80 kuruşa satıyorum. Piyasada 1 TL. İstanbul'da da 5 TL'ye satıyorlar. Devletin desteğini istemiyorum. 5 dönem serama yıllık 500 TL veriyor. Vermesin kardeşim. İstemiyoruz biz bu desteği. 20 litre mazot parasını ne yapayım ben. Bana pazar bulsun kardeşim pazar. Devlet bana malı ürettiriyor ise pazar bulacak" dedi. 

BİZ CUMHURBAŞKANINDAN ALIN TERİMİZİN HAKKINI İSTİYORUZ
Eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise halen çiftçilik ile uğraştığını ve çocuklarını çiftçilikten kazandığı para ile okuttuğunu belirterek, "Bizim devletten istediğimiz sadaka değil. Suriyelilere haksız yere verilen milyarlarca parayı bize akıtsın demiyoruz. Biz onuru, şerefi ile çoluk çocuğunu büyütmeye çalışan, yeri geldiğinde canını vatanı için veren Türk çiftçiyiz. Biz Cumhurbaşkanı'ndan alın terimizin hakkını istiyoruz. Sadaka istemiyoruz. Ayrıca bizim sırtımızdan enflasyonu düşürmesinler" diye konuştu. 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK ÇİFTÇİ SAHİPSİZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da, çiftçilerin sosyal medya üzerinden örgütlenip Kumluca, Finike, Elmalı, Aksu, Serik ve Manavgat'tan buraya geldiklerini ifade ederek, "Bu şunu gösteriyor Çiftçi sahipsiz. Çiftçi örgütleri var. Onlar bile önlerine düşmemişler. Bu çiftçi kardeşlerim aç olduklarını söylüyorlar. Ürünlerde bütün girdi maliyetleri yüksek. Ancak, bugün sattıkları fiyat yine aynı. Buradan iktidardakilere sesleniyorum. Bu sesi duyun. Bu ses artık çığlıktır. 'Yaşayamıyoruz, bizi destekleyin' diyorlar" açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşan CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ise salı günü TBMM'de CHP Grubu adına konuşma yapacağını ve çiftçinin sorununu orada gündeme taşıyacağını ifade etti. 

Eylemci çiftçiler sorunları çözüme kavuşana kadar protestoya devam edeceklerini söyledi.

"Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza alıp pahalı satıyorlar" haberi, 21 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza alıp pahalı satıyorlar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Antalyalı çiftçilerin kabzımal isyanı: Ucuza alıp pahalı satıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Ekonomi Haberleri