Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anasınıfı ihtiyacını karşılıyor

Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anasınıfı ihtiyacını karşılıyor

Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anası... Antep Valisi Davut Gül, istismar haberleriyle tepki toplayan kuran kursları için "anasınıfı ihtiyacını karşılıyor" dedi.

4-6 yaş Kuran kurslarına yenileri ekleniyor. Antep Valisi Davut Gül’ün, “Anasınıfı ihtiyacını karşılaması açısından da önemli” diyerek tanıttığı protokol kapsamında Kuran kursları inşa edilecek. Pedagogların, “Küçük yaşta verilen dini eğitim, çocukta geri dönülemez hasarlara yol açabilir” uyarısına karşın sayıları her geçen gün artırılan 4-6 yaş Kuran kurslarına yenileri ekleniyor.

BirGün'ün aktardığı habere göre, Şahinbey Belediyesi’nin, “Hayırsever işadamı” ile imzaladığı protokol kapsamında 4-6 yaş grubundaki çocuklar için 20 yeni Kuran kursu inşa edilecek. Lise öğrencilerinin Umre seyahati ile ödüllendirildiği projeleri ile bilinen AKP’li Şahinbey Belediyesi, 4-6 Yaş Kuran kursu yapımı için protokol imzaladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Mevlüt Taş arasındaki protokolün imza törenine Antep Valisi Davut Gül de katıldı.

HAYATLARINA ŞEKİL VERECEKMİŞ

Vali Gül, 4-6 yaş grubuna hizmet veren Kuran kurslarının, “Anasınıfı ihtiyacını karşılaması açısından da önemli” olduğunu öne sürdü. Kuran kursları ile eğitimin altyapısının da güçlendiğini savunan Gül, belediyenin, müftülüğün ve kaymakamlığın 20 yeni 4-6 yaş Kuran kursu hedefi olduğunu dile getirdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Çocukların küçük yaşlarda eğitime başlamasının ileriki hayatlarına şekil vereceğini” söyledi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocuklara verilen eğitimin aile yaşamını da etkilediğini belirterek “4-6 yaş çocuğun karakterinin gelişmeye başladığı ve geleceğe dönük adımların atıldığı çok hassas ve kritik bir dönem. Bu dönemde çocuğa verilen eğitim geleceğini ve aile hayatını şekillendiriyor. Dolayısıyla yavrularımız burada Allah, Peygamber, ezan, bayrak sevgisi gibi bizi biz yapan değerlerle buluşuyorlar” dedi.

ÇOCUKLARA UYGUN DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı ile “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı” protokolü imzalayarak din personeline çocuk gelişimi eğitimi veren Diyanet’in 4-6 Yaş Kuran Kursları’na son dört yılda 289 bin 450 çocuk gitti. Diyanet’in 4-6 Yaş Kuran kurslarını mercek altına alan akademik araştırmasında ise küçük yaştaki çocukların pedagojik eğitimi olmayan kadrosuz öğreticilere emanet edildiğine dikkat çekildi. Araştırmada, “Diyanet’in programı dört yaşındaki çocuklara uygun değil” tespiti yapıldı.

"Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anasınıfı ihtiyacını karşılıyor" haberi, 24 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anasınıfı ihtiyacını karşılıyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Antep Valisi Davut Gül: Kuran kursları anasınıfı ihtiyacını karşılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  2. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  3. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  4. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  5. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  6. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  7. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  8. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  9. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  10. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  11. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  12. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  13. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  14. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  15. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  16. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  17. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  18. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  19. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  20. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
Politika Haberleri