Apple Watch'a dişli rakip geldi

Apple Watch'a dişli rakip geldi

Apple Watch'a dişli rakip geldi Oppo Watch, büyük ve kullanışlı bir ekrana sahip ve bir akıllı saatten beklediğiniz pek çok özelliği size sunabiliyor. Bu ürün Apple Watch ailesini çok zor durumda bırakacağı kesin.

Ürünü kutudan çıkardığımızda fikrimiz, bunun bir Apple Watch akıllı saate fazlasıyla benzediğiydi.

Saatin ekranına baktığımızda, sağ ve sol yan taraflardan kavislendirilmiş olarak gelmesi, hem göze hoş geliyor hem de daha yumuşak bir kullanım deneyiminin önünü açıyor.

Sağ yan tarafta fiziksel tuşlara yer verilmişken, hoparlör ve mikrofon detayları da es geçilmemiş, iyi de olmuş.

oppo-watch.jpg

Kayışlar hariç yaklaşık 40 gram ağırlıkta ve 5ATM suya dayanıklı bir yapıyla gelen saatin çerçeveleri için alüminyum alaşım tercih edilmiş. Gerçekten şık göründüğünü söylemekte yarar var, ancak tabii ki dikkatli kullanım önemli. Suya dayanıklı demişken; elinizi yıkarken, duş alırken ya da tempolu sporlarla ilgilenirken “Acaba saatime bir şey olur mu?” diye endişe etmenize gerek yok.

Kavisli ekranın etrafında onu koruyacak detaylar yok. Dolayısıyla örneğin evinizde ya da ofisinizde köşelerden dönerken, kapılardan geçerken, kollarınıza dikkat etmelisiniz. Eğer toplu taşıma kullanıyorsanız, dikkat etmeniz gereken yerlerden biri de burası. Zira yanlışlıkla kıyıya – köşeye çarptığımız oluyor ve ufak bir çarpma sonucu saatin ekranında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Kendi adıma konuşmam gerekirse, kullandığım ürünün kozmetik kalitesi önemli ve buna olumsuz anlamda bir etki olduğunda, eskisi gibi yüksek hazla kullanamıyorum, bir nevi ondan kurtulmak istiyorum.

Tekrar kayışlara dönelim isterseniz. Kauçuk, yumuşak kayışlar tercih edilmiş. Dikkatimi çeken bir detay, eski ve yeni pek çok saatin kayışında sabir bir halka olur ve kayışı oradan geçirdikten sonra boyutunu ayarlarız. İşte bu halka, Oppo Watch’ta yok ve bu da saati bilekte konumlandırırken ilk etapta sizi biraz zorlayabilir.

Ürünümüzün büyük bir ekranı var diyebiliriz. 1.91 inç değerdeki Amoled ekran, yanlardan kavislendirilmiş ve bu da rahat bir kullanımın önünü açıyor. 402×476 çözünürlüklü ekran, net bir görüntüleme kalitesine sahip. Dış mekân kullanımlarında da genellikle iyi performans sunuyor, ki bunun için parlaklık düzeyinde biraz artış yapmanız daha iyi olacaktır.

Oppo Watch, Qualcomm Snapdragon Wear 3100 işlemci ve Ambiq Micro Apollo3 işlemci ile geliyor. İyi performans esnasında düşük güç tüketiminin hedeflendiği saat, genel olarak iyi bir performans düzeyine sahip.

Tabii şöyle bir soru da sorulabilir: “Snapdragon Wear 3100, Eylül 2018’te tanıtılmıştı. Daha güncel bir işlemci tercih edilemez miydi?” Wear Os işletim sistemi için optimize olarak Snapdragon Wear 4100 ve 4100 Plus’tan sö edilebilir, ancak bunlar yakın zamanda duyurulan işlemciler. Öyle ki, işlemcilerin duyuru zamanı ile bu saatin çıkış zamanı arasında da pek fark yok. Yani bu yeni işlemcilerin bir sonraki saat için kullanılması daha muhtemel duruyor.

Oppo Watch, Google’ın Wear işletim sistemiyle geliyor. Cihazı kısa sürede Android ya da iOS işletim sistemli telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz. Biz, testlerimizi bir Android telefon üzerinden gerçekleştirdik. Oppo’nun belirttiğine göre, saatin bazı özellikleri iOS tarafında kullanılamıyor.

Saat ile telefonunuzu eşleştirdikten hemen sonra, Wear OS ve Hey Tap Health uygulamalarını kurmanız gerekiyor. Böylelikle saatinize dair detayları görebilir, hemen sonrasında bir profil oluşturarak da günlük, haftalık ve aylık aktivitelerinizi takip etmeye başlayabilirsiniz.

Saatin kullanışlı ve genel olarak akıcı bir arayüzü var. Birkaç dokunuşla istediklerinize ulaşabiliyor, yeri geldiğinde sesli komutlar da verebiliyorsunuz. İsterseniz saat üzerindeki uygulama mağazasına giderek pek çok farklı uygulamayı yükleme şansınız da var. Tabii pek çok farklı saat yüzü seçeneğinin olduğunu da söylememize gerek yok sanırız.

Bu saat ile kalp ritminizi takip edebilir, nefes egzersizleri yapabilir ve onlarca farklı spor dalıyla ilgili veriler tutabilirsiniz. İster iç mekân, isterseniz de dış mekân sporlarıyla ilgileniyor olun, karşınızda pek çok seçenek var.

Tabii ki uyku takibi de unutulmamış. Kaç saat uyudunuz, ne kadarı hafif, ne kadarı derin uyku, her detayı görebiliyorsunuz. Burada can sıkıcı bir detay olarak, saatin akşam 20:00 ile ertesi sabah 10:00 arasındaki uyku verilerini kaydedebildiğini söylemeliyiz. Kendi adıma konuşmam gerekirse, hafta sonları evdeyken, öğleden sonraları bir şeyler okuyarak ya da film izleyerek uykuya dalmayı seviyorum. Bu anlardaki verilerin kaydedilemiyor olması can sıkıcı.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Apple Watch'a dişli rakip geldi" haberi, 14 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 13 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Apple Watch'a dişli rakip geldi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Apple Watch'a dişli rakip geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Teknoloji Haberleri