Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max

Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max

Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max Tahmin edildiği üzere Cupertino merkezli şirket 3 farklı iPhone 11 modeliyle karşımıza çıktı. Bu modellerin çatısını ise iPhone 11 Pro Max modeli oluşturdu.

Teknoloji tutkunlarının büyük bir merakla bekledikleri o gün sonunda geldi çattı. Apple uzun bir süredir teknoloji gündemini meşgul eden iPhone modellerini sonunda tanıttı. Tahmin edildiği üzere Cupertino merkezli şirket 3 farklı iPhone 11 modeliyle karşımıza çıktı. Bu modellerin çatısını ise iPhone 11 Pro Max modeli oluşturdu.

İsminde her ne kadar “pro” ibaresi bulunsa da iPhone 11 Pro Max geçtiğimiz yıl satışa sunulan XS Max’ın halefi diyebiliriz. Peki iki model arasında ne gibi değişiklikler mevcut? Dilerseniz şimdi biraz telefonun özelliklerine değinelim.

Tasarım aynı hamam aynı tas

Apple tasarım konusunda rakiplerinin hayli gerisinde kaldı. Sektördeki isimler uçtan uca çentiksiz tam ekranlı modeller üretirken, Apple 2017 yılındaki benimsediği çentikli tasarım çizgisinden henüz vazgeçmiş değil.

iPhone 11 Pro Max da tasarım açısından selefi modellerle aynı çizgide yer alıyor. Hatta ön taraftan bakıldığında XS Max ile 11 Pro Max’ı ayırt etmek neredeyse imkansız.

Arka yüzden baktığınızda ise sol üst köşede yer alan 3’lü ana kamera modülü, iki telefonu birbirinden ayırt etmenizi sağlayabilir.

Yeni iPhone modelinde 1242 x 2688 piksel çözünürlüğünde 6.5 inçlik OLED ekran yer alıyor. Bu ekranın gövdeye oranı ise yüzde 85 dolaylarında. Eğer çentik biraz küçültülseydi ya da tamamen kaldırılsaydı, ekran gövde oranı biraz daha üst seviyelere taşınabilirdi.

Kısaca özetlememiz gerekirse, yeni iPhone modelinin tasarım açısından kullanıcılarına yeni birşeyler vaat etmediğini söyleyebiliriz.

Daha güçlü bir donanım

Apple’ın tasarım konusunda pek de başarılı olmadığı bir gerçek. Fakat söz konusu performansa geldiğinde işler bir anda değişiyor. Geçtiğimiz dönemlerde çıkan iPhone modelleri performans konusunda hayli üst çizgide yer alıyorlardı. Muhtemelen 11 Pro Max da bu anlamda zirveyi zorlayacaktı.

Apple’ın yeni amiral gemisi modeli A13 Bionic yonga setinden güç alıyor. GPU tarafında ise Apple’ın kendi üretimi olan yongalardan faydalanıyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleyen model, dahili depolama anlamında da beklentileri karşılıyor.

3500 mAh kapasitesine sahip ortalama bir bataryadan beslenen telefon, hızlı şarj, kablosuz şarj ve ters şarj gibi popüler teknolojileri de destekliyor.

3’lü ana kamera ile geliyor

Yeni iPhone modelindeki en önemli güncelleme ise kamera sayısının 3’e yükselmiş olması. Malum geçtiğimiz sene çıkan XS ve XS Max’te 2 ana kamera yer alıyordu. Bu sene çıkan 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinde ise 3’lü ana kamera modülü mevcut.

Telefonun arka tarafında 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, OIS, 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom, 12 MP, (ultrawide) özelliklerinde 3’lü ana kamera modülü yer alıyor. Bu üçlü ana kameraya 12MP’lik selfie kamerası eşlik ediyor.

Elbette söz konusu kamera olduğunda rakamlara bakarak yorum yapmak pek doğru olmayacaktır. O yüzden iPhone 11 Pro Max ile çekilecek canlı fotoğrafları beklememiz gerekiyor.

Sonuç olarak Apple beklentilerin gerisinde bir model tanıttı diyebiliriz. Özellikle de tasarım anlamında fanlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bakalım Cupertino merkezli şirketin çentik ısrarı ne kadar süre daha devam edecek.

Adata SD600Q External SSD. Ekonomik ve hızlı depolama çözümü

"Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Apple'ın yeni amiral gemisi : iPhone 11 Pro Max 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  8. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  9. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  10. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  11. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  12. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  13. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  14. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  15. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  16. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  17. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  18. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  19. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  20. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
Teknoloji Haberleri