Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım için geliyor

Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım için geliyor

Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım iç... Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık iki deprem sonrası dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye çalışmalara destek olmak için ulaştı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı (AFAD) Yunus Sezer, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer, açıklamasında şu ana kadar 65 ülkeden yardım talebi olduğunu söyleyerek “Bu ülkelerin de yardım taleplerini planlar doğrultusunda naklediyoruz” dedi.

İşte Türkiye’de depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları için Türkiye’ye gelen ve gelecek ülke ekipleri:

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’dan 420 kişilik bir kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Aliyev’in talimatı ile Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yarın Türkiye’ye iki uçak dolusu yardım gönderileceği belirtildi. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçaklardan birinde Olağanüstü Haller Bakanlığı'na ait her türlü tıbbi malzeme ve teçhizatla donatılmış seyyar sahra hastanesi olduğu aktarılarak, hastanenin 4 fonksiyonel birim, kabul, laboratuvar, cerrahi ve yoğun bakım üniteleri ile 3 yardımcı konteyner ve 3 hava dolu modülden oluştuğu, ağır yaralı ve hastaların muayene, ameliyat ve tedavisi için uygun biçimde tasarlandığı kaydedildi. Mobil sahra hastanesinde Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı profesyonel sağlık personelinin görev yapacağı ve hastanenin gerekli tüm ilaç ve malzemelerle donatıldığı belirtildi. 

KKTC

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar depremden etkilenen aileler için sağlık ve yardım malzemelerini taşıyan uçağın Adıyaman havaalanına indiğini duyurdu.

ABD 

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’de meydana gelen deprem sonrası devam eden arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 79’ar kişiden oluşan 2 ekip göndereceğini açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından ABD, 158 kişilik arama-kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı açıklamada, Türkiye’de devam eden arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 79’ar kişiden oluşan 2 ekip göndereceğini aktardı. Kirby, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığının (Pentagon) Türkiye ile ek yardımlar konusunda temas halinde olduğunu aktardı.

Rusya 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye yardıma hazır olduklarını ve 2 adet IL-76 yardım uçağını arama kurtarma birimleriyle göndermeye hazır olduklarını duyurmuştu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı gündüz saatlerinde gönderilen arama kurtarma ekiplerine ek olarak akşam saatlerinde yeni ekiplerin yola çıktığını açıkladı.

Bakanlık ayrıca deprem bölgelerine kurulması için sahra hastanesi gönderiminin de gerçekleştirildiğini duyurarak, "Depremzedelere doğrudan afet bölgesinde yardım sağlamak amacıyla Türkiye’ye hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi gönderildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacak" denildi.

Bulgaristan

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, kaza kırım, ambulans, itfaiye ve arazi aracı olmak üzere 19 araç ile 59 kurtarma ekibini, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdi. Bulgaristan'ın Plovdiv ilinden karayoluyla hareket eden ekip, saat 21.00 sıralarında Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye girdi.

İsrail

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’ye arama-kurtarma ve sağlık ekibi, Suriye’ye ise insani yardım göndereceklerini açıkladı.

Özbekistan

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla Türkiye’ye insani yardım, özel ekipman ve 100 kişilik arama kurtarma timi gönderileceği açıklandı.

Almanya

Almanya'nın Köln kentinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 41 görevli ve 7 köpekten oluşan bir ekip Türkiye'deki deprem bölgelerine gönderildi.

Enkaz altındaki insanları bulmak için özel eğitimli ve kokuya duyarlı kurtarma köpeklerinin yanı sıra özel arama teknolojisi de kullanan hızlı kurtarma ekibinin ilk aşamada 100 saat görev alacağı ve gerekirse 14 gün boyunca Türkiye'de kalabilecekleri belirtildi.

Meksika

Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi gönderdi.

Japonya

Japonya'nın, Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi Türkiye'ye geldi.Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi'nin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yapmış açıklamada, "Japonya'dan gönderilmesi planlanan Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi'nin 3 üyesinden oluşan bir öncü ekip ile 15 kişilik kurtarma ekibini taşıyan uçağın bugün Haneda Havalimanı'ndan havalanıp, İstanbul aktarmalı olarak Adana'ya ulaşacağı" belirtilmişti.

Tayvan

Tayvan hükümeti de Türkiye'ye 3 arama köpeği ile 40 kişilik bir ekip gönderdikten sonra; 13 ton yardım malzemesiyle birlikte 130 kişilik bir ekip ve 5 arama kurtarma köpeğini daha deprem bölgelerine gönderdiğini açıkladı.

Fransa

Fransa’nın gönderdiği 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibinin yola çıktığı bildirildi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Fransa İçişleri Bakanlığına bağlı 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibinin Türkiye’ye doğru yola çıktığını belirtti.

Polonya

Polonya hükümeti, 76 itfaiyeci ve sekiz köpekten oluşan bir arama kurtarma ekibini Türkiye’ye gönderiyor.

Hindistan

Hindistan da yardım bölgelerindeki çalışmalara yardım için Ulusal Afet Müdahale Gücü'nden 100 personellik bir ekini Türkiye'ye yolladı.

Saat 07.34 itibarıyla depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 921'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 15 bin 834. Ekipler enkaz altında kalanları kurtarmak çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında ara ara yıkımlar da gerçekleşiyor.

"Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım için geliyor" haberi, 07 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım için geliyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye yardım için geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri