Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı

Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı

Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda ... Başta el Mayadeen, el Jezira, el Hades gibi TV kanalları olmak üzere hemen tüm Arap haber kanalları sabaha kadar Türkiye’den canlı yayın bağlantısı yaptılar. Haberlerde darbecilerin “ülke yönetimine el konmuştur'' açıklamaları...

Başta el Mayadeen, el Jezira, el Hades gibi TV kanalları olmak üzere hemen tüm Arap haber kanalları sabaha kadar Türkiye’den canlı yayın bağlantısı yaptılar. Haberlerde darbecilerin “ülke yönetimine el konmuştur'' açıklamaları ile hükümet yetkililerinin “askeriye içinde küçük bir askeri grubun kalkışması'' olarak yaptığı değerlendirmelerine dikkat çekildi.

Daily News Egypt, gelişmeleri “Türkiye’de iktidarı ele geçirmek için askeri girişim'' olarak değerlendirirken, Middle East Online, “Türkiye’de askeri darbe'' manşeti ile verdiği haberde “Türk ordusunun elemanları Cumartesi günü bir askeri darbeyle ülke yönetimine el koyduklarını duyurmaları Ankara ve İstanbul’da kanlı çatışmaları ateşledi'' diye yazdı.

Rusya El Youm, başarısız darbe girişimi sonrası başlatılan geniş tutuklamalara dikkat çekerek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, ülke genelinde, Cuma akşamı ordu tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişimine katılan 1563 askerin gözaltına alındığını duyurduğunuaktardı.

Suudi sermayeli Al Hayat, gelişmeleri “Darbe başarısız… Erdoğan orduyu temizleme sözü verdi'' manşetiyle okurlarına aktardı.

Gulf News,Birleşik Arap Emirlikleri’nin, başarısız darbeden sonra Türkiye’deki''karışık siyasal durum nedeni ile’ İstanbul Atatürk Havaalanına gidiş ve Dubai’ye dönüş seferlerini iptal ettiğiniaktardı.

Mısır’da yayınlanan Ahram.org haber Sitesi de, “Türkiye darbe girişimi çöktü, en az 90 ölü'' başlıklı haberinde “Türk askeri darbe girişimi, Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara çıkın çağrısına cevaben kitlelerin sokaklara dökülmesinin ardından çöktüğü görüldü. Devlet haber ajansı AA’nın bildirdiğine göre Türkiye’de darbe girişimindeki ölü sayısı 90 kişiye yükseldi. 1154 kişi de yaralandı'' diye yazdı.

Katar’da yayınlanan Aşşark gazetesi, Türkiye’deki askeri darbeden bir saat geçmeden Recep Tayyip Erdoğan’ın TV ekranlarında göründüğüne ve Fethullah Gülen yandaşlarını darbenin arkasında olmakla suçladığına dikkat çekti. 
Tunus gazetesi Aşşuruk, gelişmeleri “Türkiye: Darbe girişiminde, 104 ölü, 1154 yaralı ve 1563 askere gözaltı'' manşetiyle okurlarına aktardı.

Lübnan’da yayınlanan Al Ahbar gazetesi ise, “Erdoğan’ın Tahtı Sallanıyor'' manşeti ile gelişmeleri sayfasına taşıdı.
Umman gazetesi Al Vatan, “Erdoğan İstanbul’dan ''darbenin’ çöktüğünü ilan etti, Ankara’da çatışmalar devam ediyor'' diye yazdı. 

"Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı" haberi, 16 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  2. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  3. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  4. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  5. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  6. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  7. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  8. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  9. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  10. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  11. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  12. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  13. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  14. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  15. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  16. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  17. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  18. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  19. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  20. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
Dünya Haberleri