Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindeki Etkileri

Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindeki Etkileri

Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindek... Japonya'da yapılan araştırma, kan gruplarının kişilik üzerinde etkili olduğunu gösterdi. A, B, AB ve 0 kan gruplarına sahip bireylerin farklı özellikler taşıdığı ortaya çıktı. En duyarlı grup olarak AB kan grubu belirlendi. Detaylar için okumaya devam edin!

Japonya'da yapılan yeni bir araştırma, kan gruplarının kişilik üzerindeki etkilerini ortaya koyarak insanları daha iyi anlama konusunda yeni bir bakış açısı sunuyor. A, B, AB ve 0 kan gruplarına sahip bireylerin farklı özellikler taşıdığı ve en dikkat çekici bulgunun, en duyarlı grup olarak AB kan grubuna sahip bireylerin belirli özelliklere sahip olması olduğu ortaya çıktı. Bu araştırma, insanların kişilik yapılarını anlama ve ilişkilerini daha derinlemesine kavrama konusunda önemli bir adım niteliği taşıyor.

 

A KAN GRUBU

A kan grubuna sahip insanlar; duyarlı, işbirlikçi, duygusal, tutkulu ve zekidir. Çok sabırlıdırlar. Sadık ve barışı seven yapıları ise huzurlu bir karakter sunar. Ancak bazı durumlarda bu insanlar, aşırı duyarlı hale gelebilirler. Toplumun koyduğu kuralları çiğnemekten hoşlanmayan, görgü ve sosyal standartları önemseyen insanlardır.

Bu özelliklerinin yanı sıra bu insanlar, karar vermek için fazla zaman harcarken, çok organize şekilde hareket ederler. Bu nedenle çoklu görevleri bir arada yapamayabilirler. Düzgün, temiz ve her şeyi doğru yerde olmasına önem gösterirler. Bu nedenle OKB''li birçok insan A kan grubuna girer. Bu kan grubuna sahip kişiler, kolayca strese girdikleri için kanlarında çoğu zaman yüksek düzeyde kortizol (stres) hormonu ortaya çıkar.

Olumlu kişilik özellikleri: Kibar, utangaç, özenli, inatçı, kibar, gergin, güvenilir, aşırı duyarlı, mükemmeliyetçi, sorumlu, çekingen, endişeli, sakin ve çekingen, sadık, mükemmeliyetçi, düzenli ve tutarlı,

Olumsuz kişilik özellikleri: Takıntılı, aşırı duyarlı, karamsar, inatçı, kolay stresli ve titiz

 

B KAN GRUBU

Güvenilir kişiler olmaları sebebiyle kolay dost edinirler. Kendileri rahat hissettikçe, duygularını ve hislerini kimseye göstermekten hoşlanmazlar. Bu insanlar, çoğu zaman yaratıcı ve hızlı karar vericidirler. Emir alma mevzusunda iyi sayılmazlar. Yaptıkları her şeyin en iyisi olmak için çok kuvvetli istekleri sebebiyle mükemmelliyetçidirler. Fazla mükemmelliyetçi olmaları sebebiyle A grubundaki kişiler gibi, bu insanlar da çoklu görevde iyi olmayabilirler.

B kan grubuna sahip kişiler, başkalarına karşı düşünceli ve empatik bir yapıya sahiptir. İyi ve güvenilir dostlar edinirler. Bu insanlar aynı zamanda bencillik ve ortaklık yapamama gibi kişilik özellikleri sebebiyle sosyal olarak problemler de yaşayabilirler. Toplum, B kan grubuna sahip kişilerin iyi yönleri de olsa olumsuz yönlerine de odaklanır. Ancak bunun bir sonucu olarak yalnız olma eğilimi gösterebilirler.

Olumlu kişilik özellikleri: Meraklı, kuvvetli, rahat, yaratıcı, maceracı, tutkulu, neşeli, aktif ve dışa dönük.

Olumsuz kişilik özellikleri: Vahşi, düzensiz, bencil, affetmeyen, ortaklık yapmayan, sorumsuz ve öngörülemez.

 

AB KAN GRUBU

Bu kan grubundaki insanlar, tıpkı kan grupları gibi A ve B kişilik tiplerinin bir karışımı olarak ortaya çıkar. Bu insanlar daha karmaşık bir kişilik yapısına sahiptir. Bu nedenle bazı durumlarda A gibi utangaç, B tipi gibi dışa dönük yapıya sahip olabilirler. Gerçek kişiliklerinin yabancılardan uzak tutmaya çalışmış oldukları için dışarıdan birçok kişinin karmaşık bir yapıya sahip olduğuna dair bir değerlendirme yapılır.

Kolayca dost olabilme kabiliyetine sahip olsalar da stresle baş etme mevzusunda zayıf olabilirler. AB insanları, aynı zamanda başkalarıyla ilgilenirken çok dikkatli ve empatiktir. Bu insanlar, ayrıca analilik ve mantıksal becerilerde ileridedir.

Olumlu kişilik özellikleri: Çekici, kontrollü, havalı, hayal ardında koşan, sevecen, mantıklı, güvenilir, uyumlu ve yaratıcı

Olumsuz kişilik özellikleri: Karmaşık, savunmasız, sorumsuz, bencil, unutkan, bağışlayıcı olmayan ve eleştiren

 

0 KAN GRUBU

Cüretkar, dışa dönük ve hevesli olan kişiler olarak tanımlanan bu kan grubuna sahip kişiler, kendileri için yüksek standartlar belirleme alışkanlıklarına sahiptirler. Bu insanlar, mükemmel liderlik özelliklerine sahiptir ve küçük şeyler onları rahatsız etmez. Bu da diğer insanlara, özellikle de A tipi gruplarına göre bu bencil görünmelerine neden olabilir.

Cömert, iyi kalpli ve sevecendirler. Değişikliklere iyi uyum sağlarlar. Dayanıklı ve esnektirler. Zorlu durumlarda daha kolay baş edebilirler.

Japonlar 0 kan grubuna sahip insanlara kuvvetli ve dayanıklı oldukları için savaşçı derler. Bu insanlar dürüsttür ve gerçeği saklayan insanlardan nefret eder.

Olumlu kişilik özellikleri: Liderlik, kolay giden, olumlu bakış açısı, kendine güvenen, sakin, dışa dönük, davranışlarında ölçülü, sadık, barışçıl, tutkulu, bağımsız, güvenilir, kaygısız, trend belirleyici ve özverili.

Olumsuz kişilik özellikleri: Kıskanç, acımasız, kaba, dakik olmayan, duyarsız, soğuk, öngörülemez, bencil ve kibirli.

"Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindeki Etkileri" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindeki Etkileri haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Araştırma: Kan Gruplarının Kişilik Üzerindeki Etkileri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  2. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  3. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  4. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  5. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  6. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  7. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  8. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  9. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  10. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  11. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  12. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  13. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  14. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  15. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  16. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  17. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  18. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  19. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  20. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
Gündem Haberleri