Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü aştı

Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü aştı

Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların ... "Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü geçti.. Bu suçlamaların 3'te biri cumhurbaşkanına hakaret gerisi ise kişilerin açmış olduğu davalar. Doğu Perinçek, Zafer Şahin, Fuat Uğur, Sabah gazetesi, A haber gibi''

YouTuber için ev hapsi kararı çıktı. O isimler arasında yer alan İlave TV'den Arif Kocabıyık, "Asıl kasıt sokak röportajlarını engellemek lakin bir yerden tutturmaya çalışıyorlar. Biz sokakta olan, sokaktan ekmeğimizi kazanan insanlarız. Neden ev hapsi? Avukatımız denetimli serbestlik için imza hakkı istedi lakin ısrarla dalga geçer gibi ev hapsi verdiler" dedi.

Radyo Sputnik'te Atilla Güner'le Akşam Postası'na yaşadıklarına konuşan Kocabııyk, "Dün sabah 07.00'de 3 eve birden organize bir şekilde kapımızı çaldılar. Evde aramalar yaptılar, telefon, bilgisayar hatta çocuğumun tabletine bile el koydular. 08.30'da emniyete gittik biz sandık ki ifademizi alıp bırakacaklar lakin savcı 24 saat gözaltı kararı çıkartmış. Suçlama, daha önceden ‘akıllıçavuş' isimli bir hesabın Mücahit Birinci hakkında whatsapp konuşmalarını yayınladığını ve bu hesabın sahibinin bizim olduğumuzu iddia ediyorlar çünkü Mücahit Birinci, eniştem aynı zamanda ortağım Turan Kural'ı iki hafta önce hedef tahtasına koymuştu. Hesabın sahibi kim biz de bilmiyoruz. Bize, hesabı siz mi yönetiyorsunuz diye sordular? Savcılık ev hapsi istemiyle bizi mahkemeye sevk etti. Asıl kasıt sokak röportajları lakin bir yerden tutturmaya çalışıyorlar. Biz sokakta olan, sokaktan ekmeğimizi kazanan insanlarız. Neden ev hapsi? Avukatımız denetimli serbestlik için imza hakkı istedi lakin ısrarla dalga geçer gibi ev hapsi verdiler." dedi.

Kocabıyık, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ben çift dikiş ceza alıyorum"

"Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü geçti.. Bu suçlamaların 3'te biri cumhurbaşkanına hakaret gerisi ise kişilerin açmış olduğu davalar. Doğu Perinçek, Zafer Şahin, Fuat Uğur, Sabah gazetesi, A haber gibi.. Cumhurbaşkanına hakaret cezasının tabanı 8 ay bana 14 ay veriyorlar çünkü bana hem cumhurbaşkanına hakaretten ceza açılıyor hem de yaymak ve yayınlamaktan. Ben çift dikiş ceza alıyorum. Bu tür olaylar bizi işimize daha da sıkı sarılmamızı sağlıyor. Röportajları neden canlı yayın yapmıyorsunuz diye soruyorlardı bunun için yapmıyoruz çünkü hem vatandaşın hem de bizim başımız derde giriyor.

"Cumhur İttifakı'nın yüzde 97 oy aldığı İkizdere'ye de gittim"

"Ben hiçbir siyasi partiden para almıyorum, alırsam benim ‘havuz medyası' denilen o yayın organlarından ne farkım kalır. Eşim de çalışıyor evimizi döndürecek bir gelirimiz oluyor. Ben 60'tan fazla ilde röportaj yaptım. Burada AK Parti destekçilerine de mikrofon uzattım. Sadece muhalif tarafla konuşacak olsam Cumhur İttifakı'nın yüzde 97 oy aldığı İkizdere'ye neden gideyim ki?"

Av. Fikret İlkiz: Sokak röportajı yapan gazeteciye ev hapsi vermek hak ihlalidir

Kararı yorumlayan avukat Fikret İlkiz de verilen cezanın hak ihlali olduğunu belirterek, "Sokak röportajı yapan bir gazeteciyi ev hapsine almak onun özgürlüğünü ihlaldir" yorumunu yaptı.

İlkiz'in yorumu şöyle:

"Asıl mesele, herkesin düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti olduğunu kabul etmekten geçiyor. Herkes düşünce ve kanaatlerini sözle, yazıyla ya da resimle ifade edebilir. Tek başınıza da yapabilirsiniz topluca da yapabilirsiniz. Resmi ya da kamu makamlarının müdahalesi kabul edilemez çünkü ifade özgürlüğüdür. Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyet demek herhangi bir fikir almak ya da vermek bu özgürlüğü de kapsar. Bir youtuber sokakta herhangi birisine görüş sorduğu zaman bu görüşü almak da onun ifade özgürlüğüdür bu görüşü yayınlamak da ifade özgürlüğüdür. Sokak röportajı yapan bir gazeteciyi ev hapsine almak onun özgürlüğünü ihlaldir. Konu sadece yazılı basın olmaktan çoktan çıktı. Herkesin haber alıp haber verebildiği bir ortama dönüştü. Bu ortam içerisinde insanlar kendilerine en azından yeni bir yol buldular."

"Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü aştı" haberi, 14 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü aştı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Arif Kocabıyık: Bana açılan soruşturmaların sayısı 100'ü aştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri