Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada tanıklar dinlendi

Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada tanıklar dinlendi

Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada ta... Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan Ekrem Yeter ve avukatları katıldı. Duruşmaya tanıkların dinlenmesiyle devam edildi. Duruşmaya ses ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS aracılığıyla bağlanan...

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan Ekrem Yeter ve avukatları katıldı. Duruşmaya tanıkların dinlenmesiyle devam edildi. Duruşmaya ses ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS aracılığıyla bağlanan gizli tanık 'Lagos' Urfa'dan Ankara'ya tayini çıktıktan sonra Turgay Baz adlı kişinin kendisini sanık Ekrem Yeter'e yönlendirdiğini ve Yeter'in bu yapının içinde olduğunu söylediğini belirtti. Gizli tanık Lagos, Ekrem Yeter'in yönlendirmesiyle yaklaşık 1 ay kendi evini tutana kadar FETÖ evinde kaldığını da ileri sürdü.

YETER BU YAPININ İÇİNDEYDİ 
Tanık Bülent Çanakçı, 2009 yılına kadar bu yapı içinde bulunduğunu belirterek, "Ben Dışkapı Çocuk Hastanesinde Baş Hekim yardımcısıydım. Ekrem Yeter Kardiyoloji Anabilim Dalı başkanıydı. Bu yapının içindekiler Yeter için, 'Kendisi ağabeyimizdir, hastaları oraya gönderebilirsin' diyorlardı. Bu kişilerin tamamının ismini hatırlamıyorum. 

'GÜLEN'İN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN DESTEK VERECEKTİ'
Tanık Çanakçı, Yeter'in Kardiyoloji Derneği Başkanı olduğu dönemde Hacettepe Hastanesi'nde FETÖ üyelerinin bulunduğu Teknokent isimli bir yer bulunduğunu belirterek, "Orada Kök Hücre Merkezi kurmak için çok uğraştılar. Belediye Başkanları ile görüştüler. FETÖ elebaşısı cemaatçı Gülen'in doktoru firari Tuncay Delibaş bu konu üzerinde çok duruyordu. Bu merkezi, Gülen'in hastalıklarını kök hücre tedavisiyle geçirip, ömrünü uzatmak için açmak istedikleri basında haberlere konu olmuştu. Bu FETÖ'nün talimatıyla Tuncay Delibaş tarafından uygulamaya geçirilen bir projeydi. Hacettepe bu projeye teknik, Ekrem Yeter de personel desteği verecekti. Bu projede aktif olarak yer aldı" dedi.

TELEFON KONUŞMASINDA CUMHURBAŞKANIMIZLA DALGA GEÇTİ
Tanık Çanakçı, Ekrem Yeter’i Tuncay Delibaş konusunda uyarmak için bir gün odasına gittiğini anlatarak, "Bu sırada telefon geldi. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum ancak, 'Beyefendi gelecekmiş paraları saydım bekliyorum. Halı serdik bekliyoruz' diyerek, Cumhurbaşkanımızla dalga geçtiğini hatırlıyorum. Bu olayın tam tarihini hatırlamıyorum ama 17-25 Aralık'tan sonraydı. Telefon konuşmasından sonra dışarı çıktık. Ben Tuncay Delibaş'ın dış güçlerin adamı olduğunu ve kendisine zarar vereceğini söyledim. Bana 'Bu işler senin bildiğin gibi değil. Benim açımdan bir zararı yok' dedi" ifadelerini kullandı.

Tanık Çanakçı Ekrem Yeter'in eşinin de o dönemde 'Ablaların ablası' olarak bilindiğini ve tayin ve atamalarda etkili bir isim olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının 'Bunları kim söyledi' şeklindeki sorusuna Çanakçı, "Kim söyledi isim veremem ama bunlar konuşulan şeylerdi" dedi.

Tanık ifadelerinin ardından söz alan Ekrem Yeter, iddiaları kabul etmediğini ve FETÖ ile bir bağlantısının olmadığını ileri sürdü. Ayrıca Yeter'in avukatları adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

Talebi reddeden mahkeme, duruşmayı 10 Nisan 2018'e erteledi.

"Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada tanıklar dinlendi" haberi, 14 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada tanıklar dinlendi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Arınç'ın damadının yargılandığı duruşmada tanıklar dinlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  2. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  3. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  4. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  5. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  6. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  7. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  8. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  9. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  10. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  11. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  12. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  13. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  14. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  15. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  16. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  17. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  18. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  19. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  20. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
Gündem Haberleri