Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı

Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı

Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in kaleme aldığı Cesur Kızlara Yol Arkadaşları serisinin 2. kitabı Asla Pes Etmeyenler,hiçbir engelin insan iradesinden daha güçlü olmadığını kanıtlıyor.

Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in kaleme aldığı Cesur Kızlara Yol Arkadaşları serisinin 2. kitabı Asla Pes Etmeyenler, hiçbir engelin insan iradesinden daha güçlü olmadığını kanıtlıyor.

Yazar, gazeteci, iş insanı, sosyal girişimci, iki kız çocuk annesi, Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in kız çocuklarına güç ve ilham vermesi için kaleme aldığı Cesur Kızlara Yol Arkadaşları serisinin ikinci kitabı Asla Pes Etmeyenler Nemesis Kitap’tan Dünya Kız Çocukları gününde çıkarak, raflardaki yerini aldı.

Aysev, “Hayallerimize ulaşmak için hepimiz Asla Pes Etmeyen, Cesur Kızlar olmak zorundayız,” diyor. Kitaplarını kaleme alma nedenini anlatan yazar, tüm dünyada kız çocuklarının sırf cinsiyetleri yüzünden çeşitli adaletsizliklere maruz kaldığına dikkat çekiyor. Aslıhan Dağıstanlı Aysev’e göre: “Biz kadınlar küçük yaştan itibaren önümüzdeki engelleri ve önyargıları çetin mücadeleler vererek aşmaya çalışıyoruz. Bu mücadelede, eşitsizliği körükleyen kalıpçı ifadeler cinsiyet uçurumunu arttırıyor. Ayrımcı dilin ve kızları geri plana iten hikâyelerin değiştirilmesi kızlarımıza güç verecektir.”

,cesurkizlarayolarkadaslari.jpg

Cesur kadınlardan cesur kızlara bir başucu kitabı.

Yazar Aysev, kendi kızlarına kitap seçerken, “En ilgi çekici, en öndeki kahramanlar neden hep erkek?”  diye sorgulamaya başlıyor. Yurt dışında yaşayan ailenin küçük kızı da, “Türk kadınları neden buradaki kitaplarda yok? Onlar dünyada başaralı olmadı mı?” diye sorunca Aslıhan Dağıstanlı Aysev anlatılması en acil hikâyelerin henüz anlatılmamış olduğunu görüyor.

Yazar, çocuklara fiziksel özellikleriyle öne çıkan prensesler, cici ama arka planda bırakılan karakterler yerine, sınırlarını kendi çizen, kurtarılmayı beklemeden kendini kurtaran,  hayallerinin peşinden koşan rol modellerini tanıtmak üzere Cesur Kızlara Yol Arkadaşları serisini kaleme alıyor.

Başucu kitabı niteliğinde olan Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 2, dünyada ve Türkiye’de iz bırakmış, geçmişten günümüze 30 cesur kızın az bilinen yaşam öykülerinin yanı sıra yazarın kendi çocukluğundan da kesitler içeriyor.

Akıcı bir üslup ve renkli illüstrasyonlarla aktarılan Cesur Kızların hikâyeleri hiçbir engelin insan iradesinden daha güçlü olmadığının kanıtı.

Aynı zamanda tarihin kadın gözünden bakıldığında ne kadar farklı olduğunun…

Mesleklerde cinsiyet olmadığının…

Ve gök kubbeyi ancak kız erkek, omuz omuza birlikte taşıyabileceğimizin...

Bu nedenle eser, hem kız hem de oğlan çocukları için yol gösteriyor… Yazar, “Oğlan çocukları, kızlara yol arkadaşı olur, esas gücün ezmekte değil sevmekte gizli olduğunu öğrenerek yetişirlerse toplum olarak yüceliriz,” diyor. Çocukların sesinin önemini vurgulayan yazar, Türkiye’nin dört bir yanından kendisine gelen çocuk okurların mektuplarına da kitapta yer veriyor.

Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 2 – Asla Pes Etmeyenler kitabında yer verdiği isimlerse şöyle: Arzu Kaprol, Bakiye Duran, Bilge Demirköz, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Dilek Livaneli, Dilhan Eryurt, Ebru Baybara Demir, Ece Çiftçi, Ferhan & Ferzan Önder, Halide Edib Adıvar, Hande Özdinler, İlke Özyüksel, İoanna Kuçuradi, Jülide (Göksan) Gülizar, Karsu Dönmez, Melahat Ruacan, Nazmiye Muslu Muratlı, Özlem Türeci, Paris Pişmiş, Prenses Fahrelnissa Zeid, Remziye Hisar, Saadet Özkan, Sabiha Gökçen, Safiye Ali, Selin Gören, Selma Rıza Feraceli, Sertab Erener, Suna Kan, Tomris Hatun, Zümran Ömür.

cesurkizlarayolarkadaslari2.jpg

Cesur Kızlar Sosyal platformu

Kendisi de cesur bir kız olarak yetiştirilen Aysev, kitaptan elde ettiği gelir ve halk dayanışmasıyla internet ulaşımı kısıtlı köylerde Cesur Kızlara Yol Arkadaşları isimli kütüphaneler kuruyor. Çocuklarla ve köy öğretmenleriyle birebir yaptığı sosyal çalışmalarla fırsat eşitliği için uğraşıyor. Urfa, Batman’dan sonra sırada Diyarbakır projesi var.

Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in çocukların yanı sıra yetişkinlere de cesaret bulaştırdığı yolculuğu, “Ben Değerliyim. Ben de Yapabilirim. Ben Asla Pes Etmem” öz inancını yayıyor. Hayallerimizin peşinden gitmemizi, yanlış yapmaktan korkmak yerine hiç denememiş olmaktan çekinmemizi hatırlatıyor.

Aysev’in hayali, dünyayı ilerleten, Özlem Türeci’lerin, Çiğdem Kağıtçıbaşı’ların, İoanna Kuçuradi’lerin bu topraklardan daha sık çıkması… Asla Pes Etmeyen çocukların bir gün bu kitaptakiler gibi hayallerine ulaşmaları.

Cesur kızların önünde hiçbir engelin uzun süre duramayacağı mesajını veren kitap, umarız tüm çocuklara kocaman ışıklar saçarak güç verir…

"Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı" haberi, 20 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artık Cici Değil Cesur Kızlar Zamanı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  2. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  3. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  4. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  5. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  6. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  7. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  8. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  9. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  10. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  11. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  12. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  13. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  14. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  15. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  16. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  18. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  19. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  20. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
Kültür Sanat Haberleri