Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın!

Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın!

Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın! Ali Kaya SoysalCumartesi gecesi vahşetinden sonra "güya" spor, aslında futbol programlarına göz atıyorum TV'lerde. Hangilerine mi,  Kanal 360, Beyaz TV, A Spor ve ne yazık ki TRT Spor. Bu 4 ana futbol kanalı Katarlıların satın...

Ali Kaya Soysal

Cumartesi gecesi vahşetinden sonra "güya" spor, aslında futbol programlarına göz atıyorum TV'lerde. Hangilerine mi,  Kanal 360, Beyaz TV, A Spor ve ne yazık ki TRT Spor. Bu 4 ana futbol kanalı Katarlıların satın aldığı  Lig TV ile beraber ülkede en çok izlenen futbol kanalları. Ne yazıkki, başka alternatif kalmadı medyanın diğer ürünleri gibi çünkü...
 
Tüm ülkenin üzüldüğü, kınadığı, onlarca insanımızın canını yitirdiği terör faciasını programlarında birer siyasetçi edasıyla, çalıştığı malum kurumların yandaş zihniyetiyle, aldıkları binlerce "doları", işlerini kaybetmeme adına öyle güzel yorumluyorlar ki, tek kelimeyle "esef verici"...

Aslında görevini layıkıyla yapan savcılarımızın olduğuna inansam, bunların hepsini "anayasamızın bilmem kaçıncı maddesine göre halkı ırkçılığa ve ayaklanmaya teşvik etmekten" şikayet ederim..
 
Neden; asıl işleri maçların teknik analizlerini yapmak, hakem kararlarını tartışmak, oyuncuları olumlu, olumsuz eleştirmek olan bu "lejyonerler" 72 saattir ülkemizin masum insanlarını futbol üstünden Tayyip Erdoğan adındaki kişiye oy vermeye davet ediyorlar. Tüm yayınlarında hayatını kaybedenlerin -kusura bakmayın, ben şehit diyemiyorum, çünkü şehit inancımıza göre savaşlarda olur, Çanakkkale, Kurtuluş Savaşı gibi- üstünden prim yapma eğilimlerini görüyor, izliyorum..
 
Konumuz spor, futbol olduğuna göre sizlere bir örnek vereyim: Cumartesiden bu yana stadlarımızda çok güzel "jestler" izliyorum.. Maç önünde harika görüntüler, gol atılınca polis kardeşlerimize koşmalar, asker selamları falan... Kusura bakmayın, bunların samimi olduğuna inanmıyorum. Yapılanarı "show" olarak nitelendiriyorum, cenaze törenlerindeki "ateşin düştüğü yeri yaktığı" anlar dahil.. Son örnek dün gece Antalyaspor'un Fenerbahçe'yi yendiği maç sonunda yaşandı. Saha ortasında çılgınca sevinç gösterileri yapan futbolcuları ve halay çeken yöneticileri görünce biz Türklerin yas bile tutamadığına iyice ikna oldum artık.
 
Oysa kilometrelerce öteden, İngiltere'den West Ham'ın menejeri Hırvat Slaven Bilic'in her haliyle vücud dilinden belli olan samimi mesajı ne kadar anlamlıydı. Tıpkı "Beleştepe"de taziyeye katılan yabancı ülke misyonerleri gibi. Ama onları da rahatsız eden birileri vardı. Gücü kimden aldığı belli olan terbiyesizler boş durmadı.

***

Sonuç olarak, 6 yıl sonra biten deplasman yasağından sonra Beşiktaş İnönü Stadına gelen bin 900 Bursa taraftarının sağ salim tahliyesi için geç saatlere kadar mesai harcayan onlarca çevik kuvvet polisinin ve oradan geçen masum sivillerin katledilmesinden sonra artık ben "yok 4-4-2 iydi, yok penaltıydı" yazmak istemiyorum. İçimden gelmiyor sevgili ABC okuyucuları..
 
Ne zamana kadar? Bu ülkenin bir yöneticisi çıkıp, "ben istifa ediyorum" diyene veya stadlarımızda yazılı duran , Atatürk'ün vecizesi "Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve AHLAKLISINI Severim" sözü anlaşılıncaya kadar..
 
HOŞÇAKALIN....
 

"Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın!" haberi, 13 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artık yazmak içinden gelmiyor, hoşçakalın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Spor Haberleri