Asgari ücret için TİSK'ten açıklama

Asgari ücret için TİSK'ten açıklama

Asgari ücret için TİSK'ten açıklama Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıkllakin yaptı. TİSK’ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı. Sendika, asgari ücret zammı için kurulacak masada yer alacaklarını açıkladı.

Asgari ücret dahil, emekli ve memur maaşları ile birlikte milyonlarca kişinin gelirini artıracak temmuz zammı için geri sayım başladı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaparak, olası asgari ücret belirleme toplantısına katılacaklarını açıkladı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz de tüm dünya gibi olağanüstü ekonomik şartların küresel boyutta yaşandığı bir dönemden geçiyor. Artan emtia fiyatları, enerji ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra Rusya-Ukrayna krizi gibi küresel sorunlar ve yüksek belirsizlik ortamı birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yapılacak değerlendirmelerde bu belirsizlik ortamının göz önünde bulundurulmasının kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. TİSK olarak, birinci önceliğimiz her zaman ülkemizin ve çalışma arkadaşlarımızın sürdürülebilir refahı oldu. Diğer yandan, böyle bir ortamda işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutmanın, üretimin devamlılığını sağlamanın da büyük önem taşıdığını biliyoruz. İşletmelerimizin karşılaştığı risk ve fırsatların birlikte değerlendirilmesini istiyoruz. Bir kez daha belirtmek isteriz ki, bizim için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyüyebilmek esas. Çalışma arkadaşlarımızın hayat kalitesini kalıcı şekilde artıracak ve büyük-küçük bütün işletmelerimize değer katacak her türlü kararın destekçisiyiz. Tüm taraflara çözüm olacak formüller için işbirliğine açığız. İşverenler olarak her zaman tüm sorumluluklarımızı tam ve eksiksin olarak yerine getirmenin bilinci içinde davrandık. Elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman kaçınmadık. Bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de devletimizin yanında olduğumuzun altını bir kez daha çizeriz. Bu vesile ile asgari ücretin değerlendirilmesine dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacağımızı ve toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile olası bir değerlendirmeye olumlu yaklaşacağımızı ifade etmek isteriz. “Birlikte Mümkün” anlayışı ile bu dönemi yine işçi, işveren ve hükümetimizle birlikte açık diyalog ve dayanışma yoluyla en iyi şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize katkı sağlayacak her türlü karara destek vermeye hazırız.”

"Asgari ücret için TİSK'ten açıklama" haberi, 27 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Asgari ücret için TİSK'ten açıklama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Asgari ücret için TİSK'ten açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  2. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  3. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  4. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  5. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  6. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  7. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  8. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  9. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  10. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  11. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  12. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  13. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  14. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  15. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  16. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  17. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  18. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  19. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  20. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
Emek Haberleri