Aşık Veysel, mezarı başında anıldı

Aşık Veysel, mezarı başında anıldı

Aşık Veysel, mezarı başında anıldı Hayata 78 yaşında veda eden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 44'üncü yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakam...

Hayata 78 yaşında veda eden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 44'üncü yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakam Vekili ve Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Şatıroğlu'nun torunu Selahattin Şatıroğlu ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Aşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Köyde yaşayan halk ozanları da mezarı başında Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdi. Şatıroğlu'nun 94 yaşındaki oğlu Ahmet Şatıroğlu rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı.

''HİÇ ÖTEKİLEŞTİRMEDİ, HEP KUCAKLADI’

DHA’dan Gökhan Ceylan’ın haberine göre törende konuşan CHP Milletvekili Akyıldız, Aşık Veysel'in insanlığa vermek istediği mesajın bugün çok daha büyük önem taşıdığını belirterek, "İnsan sevgisi, hümanist bakış açısı ve toplumu ötekileştirmeden kimseye ayrım yapmadan, herkesi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle kucaklayan bir felsefe, bir bakış açısı bizlere emanet etti. Fiziki olarak belki aramızda değil ama manevi ve felsefi olarak hala aramızda yaşıyor" dedi. Vali Davut Gül ise, "Aşık Veysel'in vefatının 44'üncü yıldönümünde yine beraberiz. Tahmin ettiği ve söylediği gibi 'dostlar beni hatırlasın' demişti, evet dostları hatırlıyor. Gerek buraya gelerek hatırlıyorlar, gerekse ülkenin her tarafında sosyal medyada kendi evinde kendi arkadaşlarında inanıyorum ki bugün Aşık Veysel konuşuluyor. Aşık Veysel'in konuşulmasının sebebi memleket, toprak sevgisi onun vatan sevgisi onun kardeşlik duygusudur. Hepimiz biliyoruz ki Aşık Veysel hiçbir zaman ötekileştirmedi, hep kucakladı, hep bütünleştirici davrandı ve hep kardeşlik ruhuyla yazdı. 44'üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

MÜZEYE ZİYARETÇİ AKINI

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel'in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze ziyaretçilerin akınına uğradı. Müzede en çok ilgiyi ise Aşık Veysel'in balmumundan yapılan heykeli gördü. İlçedeki Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu'nun öğrencileri bal mumundan yapılan heykel ile bol bol fotoğraf çekindi. Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra rahatsızlığı nedeni ile evinde istirahat eden Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu'nu ilçe merkezinde ziyaret etti.

"Aşık Veysel, mezarı başında anıldı" haberi, 21 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Aşık Veysel, mezarı başında anıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aşık Veysel, mezarı başında anıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  2. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  3. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  4. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  5. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  6. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  7. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  8. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  9. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  10. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  11. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  12. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  13. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  14. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  16. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  17. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  18. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  19. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  20. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Kültür Sanat Haberleri