Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışlaların taşınma maliyeti karşılanacak

Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışlaların taşınma maliyeti karşılanacak

Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışl... 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri kışla ve tesislerin şehir dışına taşınmasına dönük çalışmalara başlanırken AKP de buraların ranta açılması için bahanesini buldu. 10 askeri tesisin taşınma ve yeni binalarına...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri kışla ve tesislerin şehir dışına taşınmasına dönük çalışmalara başlanırken AKP de buraların ranta açılması için bahanesini buldu. 10 askeri tesisin taşınma ve yeni binalarına taşınma bedelinin karşılanmasını gerekçe gösteren hükümet, şehir merkezlerinde bulunan kıymetli askeri arazileri sermayeye açmaya hazırlanıyor.

Bu geniş alanların tümünün “piknik alanı'' olamayacağını belirten ekonomi yönetimi, zaten bir kısmında bina bulunan bu alanlara, gayrimenkul ve diğer ticari alanlar gibi projeler yapılırsa, maliyetin finanse edilmiş olacağı görüşünde olduğu belirtiliyor.

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine, Maliye, Milli Savunma ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları ortak çalışma yapacak. Bu kapsamda, ekonomi yönetimi de taşınma konusunda ön bir çalışma yaptı. İlk aşamada, bu arazilerin yer tespiti yapılıyor. Kent merkezlerinde taşınması planlanan askeri araziler belirleniyor ve yüzölçümleri çıkarılıyor.

6 TESİS AÇIKLANMIŞTI

İstanbul’da kapatılacak askeri tesislerin Çorlu ve Trakya’ya, Ankara’daki tesislerin de Polatlı’ya taşınacağı açıklandı. Bu kapsamda, Ankara’da Kazan’daki Akıncı Hava Üssü, Etimesgut’taki Güvercinlik Kara Havacılık Okulu ile Zırhlı Birlikler kapatılacak.

Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacak. Ankara Mamak’taki askeri tesisler de kapatılacaklar arasında yer alacak. İstanbul’da da Hasdal ve Maltepe’deki kışlalar kapatılacak. Yapılacak çalışmalara göre bu tesislerin sayısı artacak.

Hükümetin, kesin boşaltılacak alanları belirlemesinin ardından da kentin ihtiyacı, arsa değeri, askeri arazinin konumu, büyüklüğü, trafiğe etkisi, mevcut kullanım biçimi gibi kriterlere göre hangi arazinin nasıl değerlendirileceği belirlenecek.

SEYRELTME YAPILABİLİR

Öte yandan, boşaltılan arazilerdeki tüm binaların yıkılmayabileceği, özellikle askeri lojmanların, rezerv konut olarak kullanılabileceği kaydedildi. Bu lojmanlar, kentsel dönüşüme katılmış kat maliklerine verilebilecek. Yetkililer, bazı kentlerdeki sıkışık yapılaşmaya dikkat çekerek, seyreltme yapılabileceğini de kaydetti.

Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmişti. Belediyenin değerlendirmesinde, imar değişikliği ile yeni şehir kurularak iki kışla için 610 bin 402 metrekare inşaat alanı öngörülmüştü.

Haberde, kışlaların boşaltacağı arazilerin, taşınma maliyetlerini de finanse etmesi planlandığı belirtiliyor. Bu geniş alanların tümünün “piknik alanı'' olamayacağını belirten ekonomi yönetimi'nin bir kısmında bina bulunan bu alanlara, gayrimenkul ve diğer ticari alanlar gibi projeler yapılırsa, maliyetin finanse edilmiş olacağı görüşünde olduğu aktarılıyor. 

"Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışlaların taşınma maliyeti karşılanacak" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışlaların taşınma maliyeti karşılanacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Askeri arazide rantın bahanesi bulundu: Kışlaların taşınma maliyeti karşılanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  2. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  3. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  4. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  5. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  6. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  7. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  8. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  9. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  10. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  11. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  12. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  13. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  14. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  15. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  16. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  17. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  18. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  19. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  20. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
Gündem Haberleri