''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi öğrenciler için kampanya başlatıldı

''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi öğrenciler için kampanya başlatıldı

''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi... Pandemiden dolayı yeni eğitim-öğretim döneminde uzaktan eğitime kolay erişilebilmek adına tabletler öğrencilerin en büyük ihtiyacı haline geldi.

Bu ihtiyacı en kısa yoldan gidermek amacıyla "Askıda Tablet" kampanyası başlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tabletini vermek isteyen ya da tablet bağışlamak isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bu projeye dahil olmaya bekliyoruz. Hiçbir evin tabletsiz kalmayacağı bir çalışma uyguluyoruz" dedi.

Tuzla Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde Tuzla'da yaşayan öğrencilerin, uzaktan eğitime kolay erişebilmeleri için "Askıda Tablet" kampanyası başlattı. İki gün önce başlayan kampanya kapsamında bir grup ihtiyaç sahibi öğrenci tabletlerine kavuştu. Koronavirüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlayan uzaktan eğitim dönemiyle ortaya çıkan tablet ihtiyacını gidermek amacıyla hayata geçirilen "Askıda Tablet" kampanyası için Türkiye genelinden binlerce tablet ve bağış talebi alındı.

"VATANDAŞLARI PROJEYE DAHİL OLMAYA BEKLİYORUZ"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yaklaşık 10 yıldır dijital kütüphane hizmeti verdiklerini ifade ederek, "Böyle bir kütüphane de şimdi pandemi döneminde çok büyük bir ihtiyaç olan tablet kampanyamızı duyuruyoruz. Bu da askıda tablet kampanyamız. Online eğitimin gerekliliğinin duyulduğu bu dönemde özellikle bize gelen önemli talepler oldu. Bizde binlerce talebin karşılığında bunları karşılamak için askıda ekmek gibi, askıda kahve gibi bir projeyi "askıda tablet" projesine çevirerek ülkemizde bu projeye yardım etmek isteyen tüm vatandaşlarımızdan ve Tuzla'da yardıma muhtaç vatandaşlarımıza uzanacak bir el gibi şimdiden binlerce bağış yapmak isteyen vatandaşlar oldu. Bununla birlikte önemli bir konuya parmak bastığımızı da fark ettik. Gelen talepler doğrultusunda kendi sosyal medya hesaplarımdan bile talep alıyorum. Tabletini vermek isteyen ya da tablet bağışlamak isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bu projeye dahil olmaya bekliyoruz. Tuzla'da gençlerimize uzaktan eğitimde eşitliği sağlayacak olan "askıda tablet" kampanyamızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"TUZLA'DA HER EVDE TABLET OLACAK"

'Askıda tablet" adında bir site oluşturduklarını dile getiren Başkan Yazıcı, burada askıya tablet bırakmak isteyenler ve askıda tablet talep edenlerin bir arada olduğu bir hizmet verdiklerini söyledi. Oluşturulan sitede talep edilen tablet miktarı ve askıya verilen tablet miktarının sayısal verilerinin de yer aldığını vurguladı. Başkan Yazıcı, askıda tablet talep eden vatandaşların bilgilerini siteye girdikten sonra yerlerinin tespit edildiğini ve o vatandaşların adreslerine tabletlerini teslim ettiklerini dile getirerek, hem çağın gerekliliği hem de pandemi süreciyle alakalı Tuzla'da hiçbir evin tabletsiz kalmayacağını belirtti.

SOSYAL MEDYADAN ULAŞTI, BİR GÜN SONRA TABLETİ GELDİ

Tabletine kavuşan ve online eğitimlerini bu sayede daha rahat takip edecek olan 11 yaşındaki Asmin Aysu, "Derslerime çalışacağım, derslerimi daha rahat takip edeceğim. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Şadi Başkanımız okullarımızda hep yenilikler yapıyor" dedi.

Asmin'in babası Aydın Aysu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın "askıda tablet" ile alakalı sosyal medyada paylaşımını gördüğünü dile getirerek, "Başkana mesaj attım ve ulaştım. Biz kızım olduğunu ve okula gittiğini ayrıca tablete ihtiyacımız olduğunu söyledim. Ertesi gün hemen bizi aradılar belediyeden. "Askıda tablet" kazandığımızı söylediler. Çok mutlu oldum. Başkanımızın, "Eğitim Tuzla'dan başlar" şeklinde vizyonu var. Bu sayede herkese çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

"Askıda Tablet" kampanyası kapsamında tablet ihtiyacı olan Tuzla'da ikamet eden öğrenciler, www.askidatablet.com web sayfası üzerinden başvurularını yapabilecek. Eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulan başvuru formları, belediye görevlileri tarafından incelenerek uygunluk durumu değerlendirilecek. Ardından askıya bırakılan tabletler görevliler tarafından öğrencilerin kapısına asılacak.

"''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi öğrenciler için kampanya başlatıldı" haberi, 19 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan ''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi öğrenciler için kampanya başlatıldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Askıda Tablet'': Tuzla'daki ihtiyaç sahibi öğrenciler için kampanya başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
Yerel Gündem Haberleri