Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye yemeği için hüzünlü hazırlık

Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye yemeği için hüzünlü hazırlık

Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye ye... Hatay'ın İskenderun ilçesinde, şef Ebru Baybara Demir'in liderliğinde kurulan Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde 3 bin 500 gönüllü ile birlikte 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, şef Ebru Baybara Demir'in liderliğinde kurulan Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde 3 bin 500 gönüllü ile birlikte 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı. Gönül Mutfağı, taziye yemeği hazırlayarak depremzedelere yardım eli uzattı. Şef Ebru Baybara Demir'in öncülüğünde faaliyet gösteren Gönül Mutfağı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllülerin katılımı ve bağışlarla sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 6 Şubat sabahı düzenlenen anma töreninin ardından, gönüllüler kimsesizler mezarlığını ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği Gönül Mutfağı, çadır/konteyner kentlerde kalanlara Temmuz ayına kadar 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Ramazan ayında çadır kentlere 27 bin sahur paketi dağıtan gönüllüler, ilköğretim öğrencilerine ise 236 bin kahvaltı paketi ulaştırdı. Yaz aylarında bölgedeki sıcak hava şartlarına uygun soğuk su dağıtımı yapan Gönül Mutfağı, depremzedelere yardım elini sıcak yemeklerle uzatmaya devam ediyor.

dha-882da321eb5396dcc0ffaeb4055324e9-10.jpg

KAZANDIĞI 100 BİN EURO'YU ÇALIŞMALARA BAĞIŞLADI

2023 Basque Culinary World Prize (Bask Dünya Aşçılık Ödülü) ile gastronomi dünyasının Nobel'i olarak bilinen ödülü kazanan şef Ebru Baybara Demir, 100 bin euro değerindeki ödülü Hatay'daki sosyal sorumluluk projelerine bağışladı. Baybara, İspanya'da düzenlenen törende birincilik ödülünü alarak Hatay'a önemli bir kaynak sağladı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde, Gönül Mutfağı'nın gönüllüleri İskenderun ilçesi Sakarya Mahallesi'ndeki İbrahim Çeçen Konteyner Kenti'nde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Baybara'nın öncülüğünde gerçekleşen çalışmalarda, duygusal anlar ve dualarla depremzedelere destek olundu. Gönüllüler, bir yıldan uzun süredir aralıksız bir şekilde depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyor.

dha-882da321eb5396dcc0ffaeb4055324e9-5.jpg

GÖNÜL: "ACININ TARİFİ YOK AMA UMUDUN ÇOK FAZLA VAR"

Şef Ebru Baybara Demir, depremzedelere destek olmak amacıyla düzenlenen taziye yemeği etkinliği öncesinde yaptığı açıklamada, acının birleştirdiğini ve dayanışma sayesinde neler başarabileceklerini gördüklerini belirtti. Demir, yaşanan felaketle birlikte hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha fazla bağlandıklarını ifade ederek, her ihtiyaç, sıkıntı, sevinç ve üzüntü anlarında birlikte olmayı amaçladıklarını vurguladı. Şef, umudun her zaman var olduğunu ve toplumun güzel bir şekilde bir araya gelebildiğini söyledi. Yarının taziye etkinliğinin ardından konteyner kentte yaşayanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına 18 konteyner kente yemek gönderileceğini belirtti. Baybara, yaşanan acının tarif edilemez olduğunu ancak umudun her zaman ön planda olması gerektiğini dile getirdi.

dha-882da321eb5396dcc0ffaeb4055324e9-13.jpg

SANCAR: "YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY OLDUĞU SÜRECE BURADAYIZ"

Gönül Mutfağı'nın gönüllü kurucu üyelerinden biri olan, inşaat mühendisi Kadir Sancar ise "Yarın depremzede kardeşlerimiz ile bir arada olacağız. Dayanışma içerisinde onlara sarılacağız. Duygusal olarak yoğun bir günde bir arada olmanın değerli olduğunu düşünüyoruz. Hala acılar çok taze. Hala bölgede insanlar acılarını yeni yeni yaşamaya başladı, travmalarını yeni atlatıyorlar. Yapılacak çok şey var burada. Biz her gün farklı ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Bundan sonra da ihtiyaç olduğu müddetçe, yapabileceğimiz bir şey olduğu sürece buradayız. Yarın saat 11.00'de burada mevlid ve anma düzenleyeceğiz. Sonrasında taziye yemeğimiz olacak. Aynı zamanda konteyner kentlerin tamamına taziye yemeği dağıtıyor olacağız. Sonrasında da mezarlık ziyaretimiz olacak. Bütün vatandaşlara, depremzedelere çağrıda bulunduk. Herkes davetli. Burada beraber anarak dualarla geçireceğiz" diye konuştu.

dha-882da321eb5396dcc0ffaeb4055324e9-15.jpg

ELİF TURGUT: "BURADA HİÇBİR YORULMA DUYGUSU OLMUYOR"

Gönül Mutfağı'nın kurulduğu ilk günlerde İstanbul'dan gönüllü olarak gelerek çalışmalara katılan 15 yıllık şef Elif Turgut da duygularını ifade ederken şu cümleleri kullandı:

"Normalde mutfaklarda çalışırken 2-3 saatte bir dinlenirsiniz, yorulursunuz, beliniz ağrır ama burada hiçbir yorulma duygusu olmuyor. İnanılmaz bir motivasyon. İlk zamanlar 1 saat dönüşümlü uyuyorduk şimdi daha düzenli ve programlı olduğumuz için uyuyoruz ama o motivasyon ve inanç, herkesin bir işin ucundan tutması herkesi birbirine bağlıyor ve bence buradaki enerjiyi yükselten de bu. Burada bulunmak için hiçbir beceriye gerek yok. Temizlik yapanlar, patates soyanlar, biber ayıklayanlar, çay yapanlar var. Tabi ki yemeği bilen şefler de var ama arka planda destek olan, işin daha büyük bölümünü yapanlar var. Bulaşık yıkayanlar dahi çok önemli burada. Biz işi hiç ayırmıyoruz. Her meslek grubundan birileri var burada."

"Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye yemeği için hüzünlü hazırlık" haberi, 05 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye yemeği için hüzünlü hazırlık haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Asrın felaketinin 1. yıl dönümünde taziye yemeği için hüzünlü hazırlık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  2. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  3. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  4. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  5. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  6. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  7. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  8. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  9. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  10. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  11. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  12. 16:12 Lille, deplasmanda Yusuf Yazıcı'nın golüyle galip geldi!
  13. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  14. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  15. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
  16. 16:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi
  17. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  18. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  19. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  20. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
Gündem Haberleri