Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme altında

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme altında

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme ... Asus ExpertCenter AIO , az yer kaplayan ve yoğun tempolara dahi ayak uydurabilen yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İster evden çalışıyor olun, ister ofisten, kompakt yapıdaki bu ürünle daha keyifli hissedebilirsiniz.

Asus ExpertCenter AIO, yani hepsi bir arada PC, beraberinde klavye ve mouse'uyla geliyor. Ürünü tamamlayıcı nitelikteki bu cihazlar, minimal yapıda, yumuşak ve sessiz kullanımı mümkün kılıyor.

Cihaz, güzel bir tasarıma sahip. Aynı zamanda, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak hazırlandığını ve enerji verimliliği tarafında da iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Bu, çevre konusunda hassas kullanıcıların da hoşuna gidecek bir detay.

Bilgisayar, 21.5 inç değerde ekrana sahip. Şöyle bir baktığınızda, masada yer kaplayan bir "kasa" detayının olmaması çok hoş. Bu sayede ufak alanlarda dahi konumlandırma şansınız oluyor.

Öte yandan, cihazın VESA uyumlu olduğunu söylemeliyiz. Yani yalnızca beraberinde gelen ayakla masaya konumlandırmak zorunda değilsiniz. İsterseniz bir duvara ya da uyumlu farklı bir platforma da monte ederek kullanabilirsiniz.

21.5 inç değerdeki ekran, 16:9 görüntüleme ve FHD çözünürlük sunuyor. İş süreçleri için yeterli büyüklük ve kaliteli görsellik sunulduğunu söyleyebiliriz.

Örneğin, aynı anda iki World dosyasını ekranda inceleyebilir, ekranın bir yanında web tarayıcısı aktifken diğer yanında da işletmeniz için tercih ettiğiniz bir programı kullanabilirsiniz.

Büyük ekran faktörü, Adobe Photoshop ve Premier gibi görsel tasarım ve video düzenleme programları için de güzel bir detay.

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu ile iş süreçlerinizi yönetin

Çok yönlü ekran kullanımı

Ürünümüzün ekranını sağa sola ve yukarı aşağı doğru konumlandırabiliyoruz. Ayrıca, bir asansör edasıyla ekranı yukarı çıkarabilir ya da en iyi bakış açısına göre aşağıya da indirebilirsiniz.

Bitmedi, bu büyük ekran, aynı zamanda dikey olarak da kullanılabiliyor. Asus, kompakt tasarımın yanında çok amaçlı kullanım senaryolarını da ihmal etmeyerek gerçekten kullanıcı dostu bir hareket sergilemiş.

Asus ExpertCenter, bir iş istasyonu, kompakt yapıda, çok yer kaplamayan bir PC

Üründeki dahili HD kamera, fiziksel sürgü sistemine sahip. Böylece, kamerayı kullanmadığınız esnalarda, "Acaba izleniyor muyum?" endişelerini ortadan kaldırıyor.

Görüntü ve ses kalitesinden söz edecek olursak, tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz. Pandemi sürecinde olduğumuzu göz önüne alırsak, çoğu kez toplantılarımızı yüz yüze değil de online olarak gerçekleştirebiliyoruz. İşte bu gibi durumlarda, Asus'un bu PC'si de yardımınıza koşacaktır.

İşitsel detaylar demişken, cihazın üzerindeki dahili hoparlör sisteminin yeterli olduğunu, ayrıca bir hoparlör sistemine ihtiyaç bırakmadığını söylemeliyiz. Tabii istekleriniz doğrultusunda, bu ürünle kablolu ya da Bluetooth kulaklıklar deneyimleyebilirsiniz.

Asus ExpertCenter, bağlantı noktaları tarafında da zengin seçenekler sunan bir ürün

Sol yan tarafa baktığımızda; kulaklık girişi, Thunderbolt 4 noktası, USB 3.2 Gen 2 Type-C noktası, USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası ve kart okuyucu slotunu görüyoruz.

Arka tarafa geldiğimizde ise, mutlu eden detaylar devam ediyor.

1 tane Display Port 1.4
1 tane HDMI 2.0a
1 tane Gigabit Ethernet portu
2 tane USB 3.2 Gen 1 girişi
2 tane USB 2.0 girişi
1 tane de Kensington kilidi var.

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu ile iş süreçlerinizi yönetin

ExpertCenter'ın klavye ve mouse'u, gayet kullanışlı. Sessiz çalıştıklarından söz etmiştik

Klavye tuşları yeterli büyüklükte, aralardaki boşluklar da yeterli seviyede. Bununla beraber, Türkçe karakter desteğinin sunulması da sevindirici.

Mouse da tamamlayıcı bir oyuncu olarak mevcut. Tuşlar ve orta kısımda konumlandırılan tekerlek zahmetsiz kullanım sunuyor. Ayrıca, mouse'u kullanmak için bir mousepad'e de ihtiyacınız yok. Pürüzsüz pek çok zeminde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Konu işletmeler ve iş süreçlerinde kullanılacak cihazlar olunca, "performans" faktörü de önemlidir

Deneyimlediğimiz ürün, Intel'in 11. nesil Core i5 işlemcisine sahip. Bunun yanında 16GB RAM ve toplamda yaklaşık 1.5TB'lık dahili depolama faktörü sunuluyor. Bunun yaklaşık 1TB'lık kısmını standart disk, geri kalanını da yüksek performans için SSD diskler karşılıyor.
Bu sayede aynı anda birden fazla işle, yüksek performansla ilgilenebiliyorsunuz. Örneğin işletme için ofis programları önemlidir ve bu tip programlar için güçlü bir PC'den söz ediyoruz. Biraz daha görsel tarafa kayalım isterseniz...

Örneğin, Photshop'ta fotoğraf düzenlemeleri yapabilir, bir video montajlama süreci için Adobe Premier gibi edit programlarını deneyimleyebilirsiniz. Biz özellikle Premier'i sıklıkla kullanıyoruz. Bu PC'de de deneyimlemek istedik ve performanstan memnun kaldık.

Tabii bu oyun odaklı bir ürün değil. Yine de, işten güçten fırsat kalan ufak boşluklarda, güncel olmayan ve yüksek grafik işlem gücü gereksinimi olmayan pek çok oyunu oynayabilirsiniz. Böyle deyince aklınıza kötü grafik kalitesi gelmesin. Örneğin biz, Tomb Raider oyununu, normal grafik ayarlarında, akıcı detaylarla oynayabildik.

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu ile iş süreçlerinizi yönetin

Asus ExpertCenter hepsi bir arada PC, öncelikle, kompakt ve farklı noktalara konumlandırılabilen yapısıyla dikkat çekiyor. Sonrasında, ekranın pek çok farklı açıda çalışabiliyor olması da bir o kadar önemli. Core i5 işlemcisinin tercih edilmesi ve yüksek depolama faktörü, uzun süreli kullanımlarda dahi sizi memnun edecektir. Klavye ve mouse gibi ürünlerin de hem konforlu kullanım sunuyor hem de sessiz çalışıyor olması bir diğer sevindirici detay.

Öte yandan, Asus'un işlemci, depolama ve RAM gibi faktörlerde farklı seçenekler sunduğunu, dokunmatik özellikli ikincil ekran ve DVD disk okuyucu gibi opsiyonlar da sunduğunu belirtelim. Günün sonunda karar, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmesi gereken size düşüyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme altında" haberi, 02 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme altında haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  2. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  3. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  4. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  5. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  6. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  7. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  8. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  9. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  10. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  11. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  13. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  14. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  15. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  16. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  17. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  18. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  19. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  20. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
Teknoloji Haberleri