At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikkatine..

At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikkatine..

At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikk... Ali Kaya SoysalÜlkemizin siyasi açıdan ortadan karpuz gibi bölündüğü bir ortamda , sporun kardeşlik , dostluk olduğu "klişesine"  dikkat çekmek amacıyla bir şeyler  yazma gereği duydum..Ben, Fenerbahçe’nin Can Bartu, Nedim...

Ali Kaya Soysal

Ülkemizin siyasi açıdan ortadan karpuz gibi bölündüğü bir ortamda , sporun kardeşlik , dostluk olduğu "klişesine"  dikkat çekmek amacıyla bir şeyler  yazma gereği duydum..

Ben, Fenerbahçe’nin Can Bartu, Nedim Doğan , Ziya Şengül’lerin  kaptanlık yaptığı dönemi yaşadım, tıpkı Galatasaray’ın Ayhan Elmastaşoğlu, Muzaffer Sipahi ve Metin Kurt’lar, Beşiktaş’ın Sanlı Sarıalioğlu, Vedat Okyar ve Sabri Dino’ların "pazu bandı" taktığı dönemler gibi. Eskişehir’in Fethi Heper’lerini, Trabzon’un Necati Özçağlayan’larını, Göztepe’nin Fevzi Zemzem’lerini, Bursa’nın Gürsel ve Sedat Üç’lerini, İstanbulsporlu Kasapoğlu’larıı ve nicelerini  yaşadığım gibi..

Yaşları daha büyük olanlar, Küçük Fikret’i, Turgay Şeren’i, Recep Adanır’ı, Adanalı Füze Selami’yi, Beykozlu Kelle İbrahim’i izlemişlerdir mutlaka. Şu anda 45-50’li yaşlarında olanlar Cüneyt Tanman, Selçuk Yula, Samet Aybaba’ları tanırlar. 30-35’likler  Sabri, Alex, Tayfur ve Hami’yi hatırlarlar, yeni yetmeler ise Selçuk, Mehmet Topal ve Oğuzhan’ı bilirler ancak..

Niye böyle bir giriş yaptım, aslında bu bir giriş değil tespit. Üstte sözünü ettiğim eski  futbolcuların döneminde Dolmabahçe Stadı’nda kravatsız seyirciye rastlanmazdı, rakibe en büyük küfür tezahüratı " im-dal" dan öteye geçmez, beğenilmeyen hakem ise binlerin  "iğne" yakıştırmasıyla cezalandırılırdı... Rakip takım renklerini taşıyan örtü ile kaplı tabutla alay konusu edilir, "nasıl konduk" gibi mizahi bir yaklaşımla kızdırılırdı.

Şimdilerdeyse, stada sokulan "bombalar", rakiplere ve başkanlarına en galiz küfürler, hakemlerin annelerinin mesleğini sorgulamalar, oturdukları koltuklara, çevreye zarar vermeler, bunlar da yetmezmiş gibi klavyelerinden kan ve kin fışkırtmalar... Tüm bunların hepsi taraftarlık adına yapılıyor, takılmış at gözlükleri, sarı-kırmızı, sarı-lacivert, siyah-beyaz, bordo-mavi, kımızı, beyaz, sarı, yeşil…

Beni endişelendiren, tüm bu "vandallığın" 14-20 yaş grubu gençler tarafından yapılması. Hangi gençler, 24 saat önce başlatılan, ülkenin tarihindeki en büyük "adaletsizlik"  protestosunu annelerine, babalarına, dedelerine bırakan gençler...

Büyük Önder’in "Gençliğe Hitabesi''ni anımsadıkça bu manzarayı kabullenemiyorum, gençleri bu duruma getiren politikaları lanetlememe rağmen..

Tekrar spor, özellikle futboldaki seyirci  terörüne dönecek olursam, galiba tek çare , statların, hatta salonların giriş kapılarına "şiddet, korku, cinsel içerik, 20 yaş yukarı" levhaları asmak..

Palyatif çözüm olarak aklıma başka bir şey gelmiyor...ya sizin dostlar??

"At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikkatine.." haberi, 16 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikkatine.. haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. At gözlüğü takmış kulüp taraftarlarının dikkatine.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
Spor Haberleri